One year ago...

Publicerat i: Efter språkresan | 2014-07-05 - 23:51:00 | 1 kommentarer

Det känns så konstigt, att jag för ett år sedan låg i en säng, i ett hus, i Bournemouth efter ett av alla studentparty. Att jag för ett år sedan var DÄR, på den grymma resan som jag lätt hade gjort om, med samma människor och samma stad då. Jag vill inte sakna det för mycket, men jag saknar det, men samtidigt är jag så glad och tacksam för att jag fick uppleva det och för att jag fick träffa så många fina människor. 

Till er som är iväg, eller ska iväg, lova mig att njuta av er resa, till max!!! Jag vet hur det är, och man tänker att 3 veckor är länge, jag har all tid i världen.. NEJ, njut av tiden du har, njut av alla stunder i alla olika parker, njut av alla roliga stunder där du skrattar fram magrutorna, njut av alla långa bussturer med dina vänner, njut av vädret, njut av stunderna på stranden, njut av varenda kram du får. Lev i nuet och tänk inte på något annat. 

 
 
 
 
 

Mer svar!!

Publicerat i: Frågor&Svar | 2014-07-05 - 23:45:32 | 0 kommentarer

Hejhej! 
Snart är det dax för mig att åka iväg på språkresa, och jag undrar om det är något speciellt man bör tänka på att ta med sig?^^ 
Tack på förhand! ^^
Svar:
Åhh så härligt, för dig, och så härligt för ALLA som har sin resa framför sig! Jag har en vän som ska åka snart också (aviiis!!) och det jag sa till henne var "tänk på att vara social, tänk på att våga prata med folk redan från första stund, även om det känns läskigt, alla vill skaffa nya vänner och man måste bara våga göra det!" och jag tror det är det allra viktigaste - du måste ha med din egna sociala förmåga, du måste ha med DIG SJÄLV, vara dig själv och ett bra humör. Kläder, skor, mat, tandkräm och shampoo kan du köpa där. 

Vad är membership card till för?
Svar:
Helt ärligt så vet jag inte haha.. nej men kan inte komma på något speciellt vi använde de till.. men det är bra att ha med sig och skriva ner nummer osv osv om något händer. Sen gav det även lite rabatt i vissa affärer :) 

Membership card

Publicerat i: Under språkresan | 2014-06-20 - 13:40:17 | 2 kommentarer

Q: Vilka butiker och cafeér gällde membership card?
A:
Oj det har jag ingen aning om faktiskt! Jag kommer ihåg att det gällde på ShakeAway (SUPERDUPERUNDERBARTGODAMILKSHAKES!!!!) och även i någon skoaffär. Kan hända att de varierar lite från kursort till kursort! :) 

 
Kontakt med folk från språkresan?

Publicerat i: Frågor&Svar | 2014-06-09 - 22:17:11 | 1 kommentarer

Q: Håller du fortfarande kontakten med människor från språkresan?

A: Jaaa och det är jag såååå glad för!! Vissa mer än andra dock men det är typ så, skulle jag skriva till någon på facebook och börja snacka lite så svarar man. Man kanske inte är så nära alla men man är vänner. Dessutom följer man varandra på instagram och kanske twitter så man kan hålla sig lite uppdaterad på vad som händer i deras liv! Dock pratar jag mest med de som bor nära, vilket är ganska naturligt såklart! Hade varit såååå kul me lite reunion i sommar faktiskt!

Dessutom har jag lite kontakt med några spanjorer, på twitter och snapchat, DET är kul!! 

Svenskar, danskar, italienare, spanjorer, norska... bara massa härligt folk!!
 
Regnade det mycket?

Publicerat i: Frågor&Svar | 2014-05-29 - 23:12:26 | 1 kommentarer

Q: Hur var vädret när du var där? regnade det mycket? 
jag ska till bournemouth i sommar, och jag hoppas på fint vänder, men det är ju trots allt england ;)

A: Ja, jag fick höra många gånger innan jag åkte "varför valde du engeland.. lycka till med vädret och lycka till att bli brun" och jag svarade mest "fast jag valde inte england för att bli brun" MEN vi hade galet  bra väder! De första dagarna var lite otur dock och man kände mest NEEEJ snälla låt oss få lite sol. När vi skulle till första studentparty så öste det ner, haha. Men, sen fick vi världens tur och hade soligt vartenda dag och jättehärligt väder! 

Vi lyckades pricka in en fin sommar i Bournemouth men kan ju inte garantera dig/er något som åker i år. Håller tummarna för er, så ni kan få uppleva härliga dagar och kvällar på stranden ni med!!

 

Några spårkresebloggar

Publicerat i: Angelica tipsar | 2014-05-29 - 22:41:00 | 1 kommentarer

Förlåt att det tagit tid men ni är lite sega ni med, jag har inte fått in så många kommentarer om era bloggar och de jag väl fått handlar endast om Bournemouth (inte för att jag klagar, älskade älskade Bournemouth) men jag kan ju alltid fylla på listan efterhand, så länka era bloggar, och ha en underbar sommar!! 

Bournemouth:

http://summerbournemouth.blogg.se/

http://www.nattstad.se/triptouk

http://iidaekenberg.blogg.se/category/sprakresa-2014.html

http://englandsommar.blogg.se/

http://www.nattstad.se/bournemouth2014

Brighton:

http://linnliv.blogg.se/

LÄNKA DIN SPRÅKRESEBLOGG

Publicerat i: Efter språkresan | 2014-05-09 - 18:16:33 | 9 kommentarer


Åh det börjar närma sig sommaren och nya resor!! Vart i världen ska ni åka??? Jag vill gärna veta och jag vill gärna läsa era bloggar (och vara lite aviiis åhhh)! Alla ni som driver en språkreseblogg, ni kan väl länka den här i en kommentar så länkar jag er alla i ett inlägg i nästa vecka.. DEAL? Säg till om ni vet andra som driver också så att vi kan samla så många så möjligt i samma inlägg!! 

EXPLORER PASS

Publicerat i: Frågor&Svar | 2014-05-09 - 18:10:36 | 0 kommentarer

Q: Har de flesta på språkresan Explorer pass?
A: Ja, de allra flesta hade det och jag rekomenderar det faktiskt! :) 

Mina härliga grupp på språkresa framför en underbart fin byggnad. ÅH vad jag vill tillbaka till denna dagen!
 Jag förstår er som ska åka till sommaren

Publicerat i: Efter språkresan | 2014-04-19 - 10:13:58 | 0 kommentarer

"Åhh jag har läst allt som du skrivit om din språkresa nu,jag ska till LA med STS om 69 dagar och är helt sjukt taggad! Jag gör det som du skrev för ett år sedan att du gjorde hela tiden: läsa igen 45 tusen bloggar om såna som vart på språkresa, läst STS sida minst 28 miljarder gången osv...och detta gör jag typ varje dag! Hehe, minst ut sagt HELT GALET SUPER DUPER HYPER TAGGAD!!"

Detta är ingen fråga och inget svar men var bara tvungen att svara ändå..
ÅHHH vad jag är glad för din skull, du kommer ha det SÅ bra och SÅ kul!! Ja, jag förstår hur du känner dig och jag vet den känslan av att gå in på 20 olika bloggar och INGEN har uppdaterat något.. och STS sidan kan man utantill liksom. Jag förstår hur taggad du är och jag hoppas du får en GRYM resa med många nya vänner, minnen och massa skratt. ÅHH vad jag önskan att jag kunde åka igen!

 
 

q/a

Publicerat i: Frågor&Svar | 2014-04-03 - 16:40:13 | 3 kommentarer

Haha ni är grymma på att ställa frågor, här kommer lite mer svar! 


Fick du tvätta hos din värdfamilj, i så fall hade med dig eget tvättmedel eller fick du av familjen? 
Vår värdmamma tvättade åt oss så det behövde vi inte ens tänka på. Vi samlade all smutstvätt i en påse och eftersom hon tvättade på onsdagar så sa hon åt oss att bara sätta påsen på sängen och sedan när vi kom hem la det på våra sängar. Jag har inte så stor koll på hur andra gjorde med sin tvätt men jag kan tänka mig att det är lite olika, det beror ju på om de har tid  att tvätta åt en eller om de tycker ni ska tvätta själva, dock tror jag inte att man behöver ha med tvättmedel utan det får man nog låna!

Kan du berätta lite om första dagen, t.ex hur var det i gruppen? :)
Oj, första dagen var egentligen den dagen vi kom dit men första dagen hade man ej skola, aktiviteter eller så, utan vi var hemma hos värdfamiljen, åt middag och pratade med dem och åkte en runda med bilen för att de skulle visa oss lite vart bussen gick osv.. och sen gick vi ut en runda med två kompisar vi kände sen innan men som åkt via Paris. Men, första dagen med gruppen var väldigt rolig. Vi satt på bussen på morgonen och allt kändes så himla exciting. Vi åkte buss med några som bodde nära oss och bara DET var en av alla roliga saker. Sedan hoppade allt fler folk på med STS väskor och vi kände igen några som vi snackat med på facebook sen innan osv. Jag kommer inte ihåg exakt hur första dagen var men det var kul och spännande och man försökte snacka med de i sin grupp för att lära känna dem lite och sen hade vi även ett 'placement test' för att se vilken nivår vi la på osv. Men jag kan inte komma ihåg att det var speciellt stelt eller så inom gruppen om det är så du tänker, ledaren vet ju om att det kan vara lite nervöst osv så hen försöker väl att lätta på stämningen och försöka få alla att snacka osv! 

När ni hade skola på morgonen åkte ni alltid hem därefter innan aktiviteterna?
Nej, när vi hade skola på morgonen så var vi först i skolan, åt lunch på skolan eller i någon park och sen hade man en tid då vi samlades för att ha aktiviteter, att åka hem mitt på dagen hann man inte. Jag gjorde det nog en gång men det var på en helg och det var för att hämta badkläder. Man åkte hem på eftermiddagen, kanske runt 16-tiden ungefär, och då kom man hem och åt, vilade lite och kanske bytade om beroende på vad man skulle göra på kvällen, sen åkte man tillbaka kanske runt 18-19 för att ha kvällsaktiviter och sedan åkte man hem vid 22-23 tiden! 

Vad gjorde ni som inte valde volleyboll medan de hade vollyboll lektioner? :)
Jag vet inte, eftersom inte alls många hade volleyboll så har jag ingen aning när de hade det hehe! 

Hur "fri" är man när man inte har aktiviteter eller är i skolan? Får man typ åka till stan och shoppa och så utan ledare?
Helt fri! När du inte har något inplanerat på schemat så får du göra vad du vill, ja man får åka och shoppa och du kan gå på en shoppingrunda mellan skola/aktiviteter också om du önskar. Freetime är freetime!

FYRA FRÅGOR

Publicerat i: Frågor&Svar | 2014-03-27 - 17:34:00 | 4 kommentarer

Här kommer fler svar, förlåt att det dröjt men jag har bytt bloggportal på min vanliga blogg(nattstad.se/angelicabengtsson) så därför är jag inte inloggad här så ofta, men jag försöker kolla in och se om några nya frågor dykt upp! Kram på er och bara ös på med frågor, jag svarar mer än gärna :D 


Har du några tips på saker som är bra att köpa innan resan?

Hmm det är väl bra att kolla över om man har solkräm och allt sånt, se till så man har bra kläder att ha med osv men det mesta du behöver ha med är ju sånt du hade använt tre veckor på sommaren hemma, om ni förstår :)


Blev det ofta pinsam tystnad vid matbordet när ni åt med er värdfamilj? Spenderade ni mycket tid med familjen, kollade ni t.ex på tv och sånt? Älskar din blogg! Det är verkligen snällt att du svarar på alla våra frågor! :)
Nej, faktiskt inte! Ibland satt de och diskuterade saker som vi inte fattade (alltså typ om släktingar osv) men självklart var det lite nervöst första kvällen, men den kvällen satt vi och åt i typ 1,5 h då vi dels gav dem en liten present och lät de testa svenskt choklad. Men annars brukade de fråga typ vad vi har gjort på dagen, diskutera vad vi tyckte om själva språkresan eller diskutera vädret haha, eller vad vi skulle göra på kvällen osv osv. Det löste sig fint! Vi spenderade inte alls mycket tid med dem, det var typ frukosten som vård värdmamma serverade och sedan kvällsmaten, that's it.
Åh tack så glad jag blir, jag svarar gärna på frågor! 


Vilken "utflykt" var roligast om du inte får välja London? :)
Hmm... jag tyckte det var kul att åka till Stonehenge & Salsbury, eftersom det är väldigt känt och stort och det känns ändå som det är ett måste. Det var inte så omg this is the best moment of my life när vi gick runt och kollade på stenar i Stonehenge men in förstår nog ändå, det var kul att få uppleva det. Efter det åkte vi till Salsbury där vi fick göra vad vi ville, jag kommer ihåg att jag hängde med några svenskar plus några ashärliga danska killar och hade skitkul, vi köpte milkshake och bara pratade typ, verkligen trevligt! Sedan satt vi vid en kyrka med massa danska tjejer och bara njöt av solsken och härliga vänner! 


Hej jag ska åka till bournemouth i sommar! Så jag undrar, vilka affärer finns där? Tex vs forever21? Primark? Marc Jacobs? Hur lång "fritid" får man i London till att shoppa? Din blogg är superbra och får mig att känna mig mindre nervös (ska åka ensam) kram!

Åh så himla kul för dig!! I Bournemouth finns affärer som Primark och New Look, River Island tror jag??? och en hel del skoaffärer. Och verkligen många fler affärer men kommer inte ihåg alla. Forever21 finns inte där tyvärr, inte Marc Jacobs och större märkesaffärer heller, men de finns i Lonodon!! Vi åkte till London två gånger, ena gången för sightseeing men då fick vi även freetime plus en gång för endast shopping, det heter heldag men det blir ju inte en HEL dag för man ska ta sig dit och hem osv. MEN inför detta året tror jag det är ändrat så ni kommer spendera en helg i London och ni kommer helt enkelt få ut mer av tiden eftersom ni inte måste åka fram och tillbaka! :) Vad kul att min blogg kan hjälpa dig, det gör mig såååå glad! :D 
 

Träna under tiden?

Publicerat i: Frågor&Svar | 2014-03-16 - 10:48:07 | 6 kommentarer

Q: Som jag har förstått det så tycker du om att träna och hade med dig både löparskor och träningskläder. Jag ska åka den här sommaren och har ett ganska stort behov av att springa/träna. Har man fri tillgång till att sticka ut och springa? Hur fri är man egentligen? :)

A:
Först, förlåt för himla sent svar men hoppas du ser detta!
Ja, jag hade med mig träningkläder och kände också att jag gärna ville ta med mig det för att ge mig ut och springa osv, men sen lyckades jag bli sjuk så träna gjorde jag knappt. När ni är lediga, dvs inte har lektioner eller aktiviteter så är ni fria att göra vad ni vill, men eftersom vi hade ca 30-40 min bussresa från stan och hem så hann vi liksom inte ge oss ut på någon längre löprunda varje eftermiddag eller så eftersom när vi kom hem så tog vi det lite lugnt, åt lite och sen fixade oss inför kvällen men på söndagar hade vi alltid ledig kväll och då gav vi oss ut på en PW en gång men annars tränade jag inte så mycket. Man har inte jättemycket fritid men samtidigt är de flesta aktiviteter roliga och man vill ju umgås med alla och göra saker och inte bara fastna med den/de man åkte med från början eller de man kommit närmst. Var öppen för att snacka med alla och liksom inte vara en tråkig som bara bara bara klagar på att ni inte får göra vad ni vill :) 

Packlista + fråga

Publicerat i: Angelica tipsar | 2014-02-23 - 11:48:21 | 1 kommentarer

Någon frågade efter min packlista så jag letade upp den och här har ni den! Jag skrev väldigt tydligt på den, typ "leopard mönstrat linne" för att jag skulle veta exakt men eftersom det inte ger er något att veta det så skrev jag istället hur många shorts, linnen/toppar osv. 

Handväskan:
Mobil
Kamera
Pass, gröna kortet (försäkringskort), viktiga papper
Pengar
Memberchip card, namn&adress till värdfamilj
Hörlurar, solglasögon, tuggummi

Kabinväska:
Laddare (kamera+mobil)
Extra kläder
Trosor, strumpor, BH
Borste

Bagage:
Jumpsuits (3 st)
3 par shorts
2 par jeans
2 tunna koftor
8 blusar/tröjor/toppar/linnen
Baslinne (svart&vitt)
Bandeu 
Vit jeansjacka
Klänning
Träningskläder (shorts, linne, sportbh)
Sandaler, converse, löparskor
2 bikinisar
Strandhandduk + mindre handduk
Paraply, regnjacka
Adapter
Solkräm
Toffsar, klämmor
Tandborste + tandkräm
Deo, ansiktsprodukter, smink + sminkborttagning
Rakgyvlar + rakgel, parfym, bodylotion
Bindor/tamponger

FRÅGA:
Delar de in aktivitetsgrupperna före nivågrupperna i skolan? :)

Nej, aktivitetsgrupperna har inget med nivågrupperna i skolan att göra, när ni får en MyPage och ser vem som är er ledare så kan ni genom det få reda på era aktivitetsgrupper, men vår aktivitetsgrupp var två svenska grupper plus 1 spansk vilket betyder att vi hade tre ledare när vi hade aktiviteter. Hela aktivitetsgruppen har lektioner samtidigt men delas in i nivåer efter ett prov man gör! :)

Volleyboll, shopping.. mer frågor

Publicerat i: Frågor&Svar | 2014-02-20 - 21:57:49 | 1 kommentarer

Jag är ledsen för att jag är lite seg men jag hoppas det funkar ändå!! Fråga fråga fråga mer, såå kul att svara och kunna hjälpa :D


Hej! jag ska till Bournemouth i sommar, och jag har valt en inriktning, volleyboll :) 
vet du om det är många som valde volleyboll som ett tillval, och isåfall var det mest svenskar, eller var det mest spanjorer, eller hur var det?
Åhh så kul!!! Hmm jag vet inte alls många som hade volleyboll, där var några svenskar, men verkligen inte många. Vet inte hur det var när det gäller spanjorer osv... men bara för det var lite svenskar som valde det när jag var där betyder ju inte det att det är samma sak i år! Det blir säkert skitroligt!

Kan du lägga upp en bild på din packningalista? 
Har du något tips på saker som man ska köpa innan språkresan :)
Ja, ska försöka leta fram packlistan imorgon och fota den, jag hittade den för ett tag sedan tror jag så den ska finnas någonstans... kan även skriva ut tips i ett seperat inlägg, ska försöka få ut det imorgon!

Fanns det något mer tillfälle för shopping förutom i London och Bournemouth? Isåfall vad fanns det för affärer där?
Ja, vi var i lite andra städer också, alltså de flesta större kedjorna finns i de större städerna, typ som att Vero Moda, Gina, Kappahl osv finns i de större städerna/shoppingcenter är i Sverige, det är alltid smart att googla innan ni åker till en stad för då kan ni få lite koll på vad där finns och även vart de ligger, så behöver ni inte slösa tid på att leta liksom :) 


.... mer svar

Publicerat i: Frågor&Svar | 2014-01-24 - 21:55:35 | 4 kommentarer

Här kommer ännu mera svar!! Det är skitkul att kunna hjälpa till och hjälpa er i era funderingar och liksom lugna er lite, för det känns läskigt men det är inte det, det är bara excitiiiing ju!! Ja förlåt om det dröjt lite men jag har haft plugg i veckan och försöker få ordning på min vanliga blogg som håller på att flyttas osv osv. Ni hittar mig på angelicabengtsson.se :) 

Tack för svaren!! Har lite frågor till hehe :)

Vet du om man kan köpa sts explorer pass när man väl är i Bournemouth istället för att boka det i förväg? Fanns det någon som gjorde det?

Hur fungerade allt det här med simkort till mobilen, att ringa hem osv? Och bankort, bör man fixa ett bankort innan man åker iväg, var det några som inte hade bankkort och hur hade de det?

Tycker det är jättebra med alla långa svar förresten :)
Vad kul att mina svar kan hjälpa dig/er och det är som sagt bara att fråga på!! 
Jag är inte 100 % säker, men tror att man kan köpa explorer pass på plats, vet inte om någon gjorde det dock! 

Andra dagen i Bournemouth så gick hela min grupp till T-mobile (tror det hette så?) där alla som ville kunde fixa engelsk simkort och jag köpte simkort + en liten mobil för typ 15 £ och hade då 10 £ att ringa/smsa för och det var något speciellt som typ var biligare att ringa utomlands med.. men sånt löser sig på plats så tycker inte ni ska oroa er över sånt!  

Jag använde mig typ inte av bankkort då jag sedan innan visste att mitt kort inte skulle funka överallt, fast min bank påstår det typ. Jag var i London i februari förra året och då funkade inte min kompis kort och jag har ett likadant (Swedbank ungdomskort eller vad man ska säga?) så därför körde jag på mest kontanter, betalade dock med kort på vissa ställen där jag visste att det funkade, typ Victoria's Secret :) Kontanterna förvarade jag i mitt handbagage under resan och sedan låg de nerstoppade i den väskan och sen la jag över lite pengar varje dag (beroende på vad vi skulle göra) i min plånbok så jag hade inte med mig allting och det tycker jag verkligen inte att ni ska ha heller!!


Hur ligger äffärerna i Bournemouth, ligger de vid varandra? Jag menar då t.ex. New look och Primark. Var ligger starbucks och tesco?
Det ligger ganska så samlat och bra, man lär sig hitta ganska snabbt! Det är svårt att beskriva vart allti ligger om ni liksom inte varit där, om ni förstår? Men tex. så New Look bredvid Tesco och Starbucks ligger typ längst bort och man måste upp för en backe (otroligt jobbig hehe) men det är det värt när man väl har sin frappe i handen, mmmmhm. Som sagt, svårt att förklara och säga vart det ligger men det är absolut inga längre sträckor. Allt finns liksom inom gångavstånd från the square!

Ångrar du nu i efterhand något som du kunde gjort på resan?
När man betalde busskortet var det för alla tre veckorna och hur många gånger kunde man åka på det per dag?
Har du något tips om vad man ska tänka på under resan? :)
Som jag skrivit innan så kan jag ångra att jag inte vågade ta kontakt med alla direkt typ andra dagen, men samtidigt vill jag inte ångra något, för allt blev ändå så bra och hade en grym resa!! 
Man betalade busskortet för alla tre veckor och du kunde åka hur många gånger som helst per dag, så det var super!! Något tips??? Hmm var bara dig själv, ha super kul och ha en bra inställning till allt!! Se allt positivt. Ska ni spela fotboll på stranden och du vill verkligen inte vara med på grund av alla dåliga minnen från idrotten... det är verkligen inte samma sak. Här spelar man endast för att HA KUL och att ramla i sanden och sparka lite snett på bollen är bara kul och ni kommer skratta åt det, så bara var med på allt! 

Vad hade du med dig för skor? Vilka blev det att du använde mest? När man är i London t.ex då går man ju ganska mycket så vad tycker du man ska ha för skor då?
Jag hade med mig löparskor, converse, ett par sandaler (inte sånna med två kardborreband (fan vad fult ord???)) och sen även typ flipflop i think. Jag använde typ alla skor!! Jag gjorde ett fett stort misstag - jag använde mina sandaler i London och det var typ 27+ grader och man svettades bara av att andas och där gick jag i mina skor som blev fett varma så jag höll på att dö av skoskav DONT MAKE THE SAME MISTAKE. Nu har jag varnat er. Ta typ converse ellre löparskor, kanske varmt men bättre än sandaler när ni ska gå mycket!!