Vad för ytterkläder??

Publicerat i: Under språkresan | 2013-12-30 - 17:11:36 | 2 kommentarer

Vad hade du med dig för jackor? Och vad hade du på dig för kläder på kvällarna när det var svalare ute?

Jag hade med mig en svart tunn jacka och en vit jeansjacka som jag typ aldrig använde. De första dagarna hade vi lite regn och då hade jag jacka på mig, men sedan hade vi ju sån tur med vädret så jackan följde typ med på morgonen men sedan pressades den ner väskan där den låg tills nästa morgon, typ. På kvällarna hade jag oftast en stickad tröja med mig som jag drog på mig när det blev lite svalt och det funkade super. Precis som hemma så är det ibland jättesköna kvällar medan det ibland är lite svalare, men en stickad tröja funkade, någon kväll hade jag nog en hoddis dock men jackan kom inte till så mycket användning. Men tänk också på att vi hade otroligt tur med värmen. 

På kvällarna.. ja de första dagarna hade jag jeans på mig för det spöregna, en kväll skulle vi till STS party och det bara öste ner och då var jag glad att jag valt jeans. Men oftast hade jag samma kläder på mig hela dagen, typ linne och shorts eller jumpsuit men ibland blev det lite kallt på kvällen, fast benen tåler mer än armar typ, haha! 

Här ser ni.. klänning, jumpsuit, stickat.. bara ben helt enkelt. Här var vi ju dessutom i vattnet också. Och jag ser himla brun ut?!!?! Åh älskade sommar kom tillbaka.Vad hade jag för väskor?

Publicerat i: Frågor&Svar | 2013-12-29 - 22:23:49 | 1 kommentarer


Någon frågade om en bild på mina väskor jag hade min packning i och detta är den bästa jag kan hitta, tyvärr! Detta är från flygplatsen klockan tidigt på morgon... fan vad jag var nervös där, men samtidigt så otroligt glad och excited för allt som väntade!! På bilden är det jag och min vän Johanna jag åkte med.. den lila och svarta väskan är mina, och även handväskan som är ovanpå den lila. Johanna hade två väskor som var lika stora som mina så ja, ni skulle se när vår värdmamma försökte få in detta i sin bil.. hah. Men det funkade ;).

Ta med systemkamera?

Publicerat i: Frågor&Svar | 2013-12-26 - 19:16:00 | 1 kommentarer

Hade du med dig en systemkamera? 
Om du hade de, var det svårt att ha med den på utflykterna och kunde man ha med sig den till stranden?

Ja, jag hade med mig en systemkamera på resan. Alltså.. ja, systemkameror är ju ganska klumpiga och stora att ha med (dock är STS väskorna fett stora och rymliga så den får ju plats) och framförallt så är de ganska tunga att gå och bära runt på hela dagen. Jag hade inte med min kamera på allt vi gjorde, vilket jag såklart ångrade lite i efterhand men samtidigt har man ju sin mobil med sig och med dagens smartphones så kan man ändå ta hyfsade bilder, och ofta finns det ju någon som har en kamera och man kan alltid skicka bilder till varandra osv när man kommer hem! Jag hade med den till stranden några gånger och det funkade bra, man behöver ju inte tex. lägga den på handduken när man vet att handduken blir sandig men längst ner i väskan funkar alltid. Klart det kommer komma lite sandkorn på den men det tåler kameran. När det gäller att lämna kameran på stranden när man badar (för jag skulle inte rekomendera att ni badade med den ;)) så är det såklart inte så smart att lämna alla sina saker men ofta var man ganska många som tillsammans gick ner till stranden och då kan man be någon att hålla koll på ens saker liksom, så det löser sig! 

Bilder från stranden (på kvällarna) och från London.. åh vad underbart det var!

VAD SKA JAG TÄNKA PÅ?

Publicerat i: Frågor&Svar | 2013-12-06 - 13:27:55 | 0 kommentarer

Har du något speciellt tips till den/de som ska åka på språkresa 2014, något som man kommer på under eller efter resan? ♥(som man önskar att man hade vetat tidigare)


Våga våga våga våga VÅGA ta kontakt med alla, börja prata med folk och liksom våga ta plats. Jag är oftast den tysta bland nytt folk, jag tar inte jättemycket plats och ni vet hur man tänker "hmm hon verkar inte vara som mig så henne vågar jag inte snacka med" .. Alltså, man har alltid så fel. ALLA som åker på språkresan vill träffa nya personer och därför är det viktigt att våga ta plats. Det känns lite jobbigt ibland men ni kommer inte ångra er. Det var vissa personer jag började prata med sista veckan - fatta vad jag ångrar det. Personer som jag lätt hade kunnat snacka med första dagen, personer som jag kunde kommit mycket närmre. 

Vad ska man mer tänka på?.. Att njuta, av varje sekund. NJUT av allt ni gör, liksom lev i nuet och tänk inte på hur det är i Sverige, tänk på hur bra du har det, stanna upp och andas in lite luft, andas in allting som är omringar dig. Något annat som är bra, SOV så mycket så möjligt, lägg er inte alldeles för sent för man blir så sjukt trött varje dag, har ni lång bussresa på morgonen, passa på att sova lite, haha. Detta upptäcker ni nog själva men bara lite förvarning, man blir väldigt trött, men man har så kul så tröttheten kommer i kapp när man sitter stilla! 

Just nu kommer jag inte på så mycket, men ni kan skicka en kommentar om det är något ni funderar över ju ♥