Hur många dagar är det kvar?

Publicerat i: Före språkresan | 2012-11-27 - 18:02:13 | 0 kommentarer

Bestämde mig för att göra denna som en underblogg till min andra blogg, så jag samlar allt ang. språkresan här ist. Kanske blir lite lättare för folk som kanske kommer läsa min blogg om ett år för att åka iväg 2014, så nu kör vi såhär! Har även flyttat över alla inlägg, publicerat de på rätt dag & tid, så nu ska allt vara rätt. I hope. 


Det händer ju inte alls mycket om språkresan nu i vintermörkret, men ska försöka uppdatera här sometimeees, bara för att liksom. Har inget att säga nu heller. Det är 27 dagar kvar tills julafton, 34 tills nyår och 211 till språkresan. Lyssnar lite på 1D's album och ska träna om en timme! 

2013

Publicerat i: Före språkresan | 2012-11-20 - 22:02:00 | 0 kommentarer

I början av året, den 21 februari åker jag iväg till London, tillsammans med Johanna, Julia, mamma och Johannas mamma. Det blir förmodligen massa shopping, god mat, typ Nandos, Starbucks, Milkshake city och annat trevligt. Big Ben, London Eye, Red Busses och allt annat som tillhör London. Jag har ju aldrig varit i London, men älskar staden ändå (haha!), men det ska bli riktigt kul att få komma dit och se allt som man tidigare bara sett bilder av!

Vi kör två smällar i en, under vårt London besök är det ju även One Direction konserten, anledningen till att vi åker dit. 24 februari 2013.

Nej, men såhär är det faktiskt: Innan vi ens fick reda på att det skulle vara en Tour så hade vi snackat mycket om att vi ville till London. Både min och Johannas mamma ville det och sen när vi då fick reda på att killarna skulle ha en konsert så tänkte vi att det blir perfekt. Dessutom är det på sportlovet, even better! Så vi åker inte till London bara för att gå på en konsert, vi vill faktiskt dit också och gå runt i fina London!

Den 16 april ska jag, Johanna och Julia åka över till Köpenhamn och se Olly Murs! Han är väääldigt bra live ska ni veta så det kommer bli kul att få se honom igen! 

Den 5 juni (tror jag) börjar soooommmarloooooooooooovet. Något jag längtar enormt mycket till även om jag vet att jag kommer gråta dagen då det är dags. 

Den 26 juni sätter jag mig på ett flyg mot London, igen. Sedan på en buss mot Bournemouth. I tre veckor. Tror ingen missat att jag längtar väldigt mycket! 

Någon gång i Augusti börjar jag på en helt ny skola, men nytt folk, nya vänner och med massa minnen från sommaren. 

Känner att jag just nu lever lite för framtiden, vilket jag borde sluta med direkt. Vill ta vara på dagarna men vad är det att ta till vara på? Äta, sova, plugga och träna. My life at the moment. Snart lov, snart jul, snart nyår, snart 2013! 

Det är 221 dagar kvar

Publicerat i: Före språkresan | 2012-11-17 - 20:57:00 | 0 kommentarer

Även om det är 221 dagar kvar tills dess att jag åker på språkresa så tänker jag på det ganska mycket. Jag har läst massa bloggar, om hur det är att komma dit, träffa familjen man ska bo hos, hur det är att hitta nya vänner och klara sig själv.

Jag längtar otroligt mycket till dagen då vi är på väg mot Kastrup (där vi ska åka ifrån) och jag är redan nu väldigt förväntasfull, men jag vill inte ha för höga förväntningar. Jag tror att jag kommer få uppleva tre veckor som är värda vartenda öre, men, det är MIN uppgift att göra det så bra så möjligt. Det blir vad man gör det till. 


Är jag nervös inför resan? Inte än, men det är nog för att det känns så långt borta. Det är sommaren 2013. Jag ska ha gjort så mycket innan dess. Firat jul, firat nyår, haft jullov, varit i London, sett One Direction, sett Olly Murs, skrivit nationella prov, valt gymnasium, gått ut nian, Johanna (min vän jag åker med) ska ha fyllt 18 år... ja ni fattar själv, det är mycket som händer innan dess. 

Men jag tror jag kommer vara lite nervös veckan/dagarna innan. Jag har aldrig flygit utan mina föräldrar, eller varit iväg så länge utan dem. Att vara iväg länge är inte något jag ser som en jobbig sak, för jag vet att när jag kommer hem kommer både mamma, pappa, mormor, morfar, vänner och alla jag känner välkomna mig hem och ha 100000 frågor, min familj finns kvar här hemma och mina vänner likaså. Jag ser hela resan som en utmaning i sig, att våga ta steget att åka iväg själv, att klara sig själv, kunna anpassa sig till en annan familj/miljö/kultur, att våga använda engelskan osv. 
Jag har aldrig varit rädd för att flyga, har gjort det många gånger, vi var på Kreta första gången vi var utomlands hela familjen och jag tror jag var runt 6-7 år eller något, men de två senaste åren har jag varit vääldigt nervös för just flygresan (var på Mallorca förra året och Rhodos i år). På vägen hem från Mallorca var det väldigt mycket turbulens, vilket gjorde att hela flygplanet skakade och jag var verkligen skiträdd då. Man tänker på vad som kan hända. Kommer planet krascha? Kommer jag dö? Alla sånna tankar kommer upp i huvudet. Och, man kan inte göra något. Man har ingen kontroll. Det är samma om jag åker bil nära havet eller över en bro... jag får ont i magen, vill stanna bilen och typ gå själv, för jag vill ha kontroll själv. 

Jag är otroligt glad att mina föräldrar lät mig boka språkresan, jag tror jag kommer växa som person, mer än vad man tror man kan göra på tre veckor. Jag kommer bli lite fattigare, när det gäller pengar, men räknas inte erfarnheter och minnen också? Och vänner? Jag kommer få uppleva saker som ingen annan av mina vänner kommer få göra, jag kommer få bo & leva i England, åka till London för enbart shopping, träffa nya vänner som jag annars aldrig skulle träffa och jag kommer få höra brittiska runt om mig... ni hör själva hur bra det låter. För hur ofta åker man en dag till London för att shoppa eller hur ofta hör man brittska på stan om man bor i Sverige? Never. 

Glöm inte, att jag GÄRNA svara på frågor om språkresa (andra frågor också såklart.. haha!), kan ju inte svara på hur det är att vara iväg, men jag har läst mycket om det och svarar så gott jag kan!

Jag vet inte om ni få som läser min lite mobbade blogg vill/gillar att jag skriver sånna inlägg med mycket tankar/känslor eller whatever man ska säga, men själv gillar jag bloggar som är ärliga, skriver sina känslor, tankar och åsikter och jag har lätt att göra det själv. Man läser ofta "för att ha en bra blogg, skriv om sånt DU själv vill läsa i andra bloggar" och det är ju vad jag gör nu. Sen är det ockås roligt att ha skrivit ner sina tankar, och kanske läsa dethär dagen innan jag åker eller om exakt ett år. Då vet jag hur jag tyckte, tänkte och kände just då.De här quotet var det Malin som hittade, en tjej jag börjat snacka med som också ska åka iväg till Bournemouth nästa sommar. Tryck på hennes namn för att komma till hennes awesome blogg, där hon kommer skriva om språkresan. EEEE på dig Malin!

På STS hemsida

Publicerat i: Före språkresan | 2012-11-13 - 22:08:00 | 1 kommentarer
Min blogg finns nu med på STS hemsida! Kommer ihåg i somras när jag skulle hitta bloggar så gick jag in där och läste igenom alla bloggar som stod med (de till höger plus några som var från 2011).. Aja, om jag har någon ny läsare nu så känn dig välkommen, haha! Har någon frågor så var inte rädda att fråga :) 

Evenemang på facebook

Publicerat i: Angelica tipsar | 2012-11-07 - 15:24:00 | 1 kommentarer

Det händer ju inte alls mycket på språkrese-fronten, så då blir det lite dåligt uppdatering här, men jag kikar in varje dag och kollar om någon skickat en fråga eller så! 

Idag när jag gick in på facebook via mobilen i skolan så såg jag att STS hade lagt ut massa nya evenemang och gick in och kolla och de har lagt ut olika evenemang för olika kursorter för nästa sommar. De som ska till Torquay går med i Torquay 2013 med STS språkresor, de som ska till Malta går med i Malta osv. Jag ska gå med i Borunemouth grupper såklart, så kan man ju hitta fler som ska dit samtidigt som mig :). 

Någon frågade mig om hur man gör en egen header..

Sjävla headern (bilden) gör du i valfritt program, tex Picasa, gimp, photoshop, ja finns många program. Sedan måste du ladda upp bilden och kopiera länker och klistra in i stilmallen. TRYCK HÄR för att läsa mer om hur du sätter in den på bloggen!