Våren närmar sig

Publicerat i: Före språkresan | 2013-03-26 - 17:47:47 | 0 kommentarer

Vi har äntligen fått påsklov och om 3 månader är det dags att åka iväg på språkresan. Alltså, 3 månader är ju inte alls mycket och jag längtar så så såå mycket. När lovet är slut, då har vi kommit in i April och då öppnar My Page och vi kommer nog få hem papper osv, sen är det då Maj och i den månaden har vi några studiedagar och sen slutar vi den 5 juni! Jag är lite nervös inför de nationella proven som är kvar (geografi, matte & engelska) men det ska nog gå bra. Det börjar också bli lite bättre väder, fast jag ska inte säga för mycket. Men idag har jag tex. varit ute och sprungit en skön runda och nu ska jag snart packa lite och senare åka iväg till en vän för att ha en mysig tjejkväll/pyjamasparty med tjejerna från klassen! 
Är lite skoltrött men jag ser framemot språkresan och jag ser den som en belöning på alla timmar och allt man lagt ner på skolan under alla dessa år och det ska bli skönt att faktiskt gå ut grundskolan! 

Jag brukar försöka slänga in någon fin bild, och idag blir det en vårig bild! Glöm inte att jag gärna svarar på frågor om ni har några! 

Lite tankar en lördagskväll

Publicerat i: Före språkresan | 2013-03-16 - 22:29:22 | 2 kommentarer

Det är 102 dagar kvar nu.. 102 är inte såååå mycket om man jämför med 302 som det var typ när vi bokade! 

Det var en ledare som gjorde ett inlägg i Bournemouth-gruppen på facebook, dock blev jag och min vän Malin lite smått sura då de som åker via Paris räknas som en grupp och de som åker direkt till Bournemouth är en annan, vilket är lite knas kan vi tycka då vi egentligen åker på samma resa bara det att de åker 3 dagar innan för att hinna med ett besök i Paris liksom. Jag och Malin har lärt känna varandra pga språkresa nu innan vi ska åka och vi har ju hela tiden sett fram emot att få träffas och umgås där, och visst, det kommer vi få göra men vi har mejlat STS innan och då sa det typ inget om det osv. Lite smått sur about that men det kommer säker bli super ändå. 

Det är lördagkväll och här sitter jag i min ensamhet. Om en vecka har vi fått påsklov och snart är det April. Sen Maj. Sen Juni. Och det är nu som det börjar hända lite. Vi kommer börja få hem lite brev, ABC-handbok, inloggning till My Page osv. Åh, är så himla taggad och excited! Jag drömmer mig bort alldeles för ofta och jag läser igenom massa bloggar. Jag är helt säker på att jag kommer ha en awesome sommar och jag kom att tänka på idag att jag fyller år under tiden vi är där och då kommer säkert min födelsedag bli bäst! 

Skrev för ett tag sedan att jag inte var så nervös.. hm, är inte det nu heller faktiskt men jag har börjat tänka på dethär med värdfamiljen. Tänk första mötet liksom.. åh, jag blir nervös av att tänka på det. Jag hoppas jag hamnar i en bra familj som visar lite intresse för att ha en elev där, så det inte blir några awkward middagar på kvällarna typ, jag hoppas liksom att vi kan prata med varandra osv! 

320288-10-1278093099682_large


Once again

Publicerat i: Frågor&Svar | 2013-03-02 - 15:38:32 | 0 kommentarer


Svar: 
Vad kul, vart i England ska du på spårkresa då? :) Ja, asså jag har varit på ett info-möte, men det var i Augusti, och det var innan jag bokade. Det kommer vara avresemöte nu i vår har jag läst på STS hemsida så kommer förmodligen gå på något sånt :)
Och, taack vad roligt att du tycker min blogg är bra. Hoppas du vill fortsätta läsa den :)

Det är lite svårt att svara när ni inte skriver mejl eller bloggadress (alla ha ju inte blogg såklart) men jaaa, det får bli många sånna här inlägg istället!


Q/A

Publicerat i: Frågor&Svar | 2013-03-01 - 21:07:22 | 1 kommentarer


Svar: 
Först och främst, förlåt för ett litet sent svar men har varit iväg osv, men jag hoppas du blir nöjd ändå!

När du går in och bokar din resa, så när du kommer till sidan där du ska fylla i namn, adress osv, så finns där en ruta där det står "Jag vill bo tillsammans med" och i den rutan skriver du då in din kompis namn. Om din kompis heter Elsa Svensson, så skriver du Elsa Svensson! Hoppas det var till häjlp och har ni frågor så svarar jag gärna :)

En liten uppdatering

Publicerat i: Före språkresan | 2013-03-01 - 21:01:39 | 0 kommentarerFör en vecka sedan befann jag mig i fina staden London och jag längtar tillbaka sååå mycket. Åkte förra torsdagen och kom hem i måndags, sent på kvällen! Vill ni läsa mer om mi resa så är det bara att kika in på min "vanliga" blogg, angelicabengtsson.blogg.se :).

Fick ett litet smakprov av England och vad som väntar till sommaren och jag är så så såååå taggad. Jag ville verkligen inte gå på flyget när vi skulle hem men det kändes bra att veta att jag ska åka tillbaka till sommaren. 117 dagar kvar!

Min uppdatering här är ju inte den bääästa men idag är det 1 mars och våren kommer närmre, vilket betyder att det kommer börja hända lite på språkrese-fronten och jag kommer skriva om allt såklart! Det hade även ramlat in en fråga, så jag skriver ett inlägg direkt här efter och svarar! 

Dessutom har fler och fler gått med i evenemanget (för oss som ska till Bournemouth) på facebook och det är roligt att snacka med lite folk som ska till samma ställe som mig! Många verkar ha valt 23/6-16/7, vilket då är via Paris, så jag känner att jag valt rätt datum och jag är sååååå excited för resan!