Lite om min språkresa

Publicerat i: Angelica tipsar | 2012-10-31 - 11:54:00 | 2 kommentarer

Någon ville veta lite mer om min språkresa, lite om hur jag fick mina föräldrar att gå med på det, om jag ska betala själv och vad jag gjorde för tillval. Så, let's go! 

Hur fick jag mina föräldrar att gå med på det?
Jag hade, innan jag bestämde mig för att åka på språkresa, varit inne på att jag ville åka som utbytesstudent till England nästa år, alltså när jag gått ut nian. Vi var på infomöte hos EF, jag hade blivit antagen men, tackade nej. Det är mycket pengar och nu i efterhand är jag glad att jag sa nej. Ett utbytesår lockar mig inte längre, men att jag valde språkresa är jag oehört glad över. 
Mina föräldrar hade sagt att jag kanske istället kunde åka på en språkresa, jag funderade lite på det, snackade med Johanna och vi började kolla runt på EF och STS och allt lät så himla kul. Jag kände att jag verkligen ville åka då. Sen gick vi på ett infomöte och det gjorde att mamma blev tryggare och det gjorde nog att hon sa ja till att låta mig åka. Det var alltså inte så svårt för mig att få med mina föräldrar och jag förstår att det kanske kan vara svårt för andra, för det är ändå runt 15 000 kronor, kanske upp mot 20 000, och det är såklart också mycket pengar, men att gå på ett info-möte är ett tips!

Vem ska betala min språkresa?
Jag kommer själv betala en del, och mina föräldrar lite. Jag försöker spara pengar och önskade mig pengar när jag fyllde år, och kommer göra det i julklapp också. Dessutom ska jag till London i februari och det blir svårt att hålla i pengarna då, ska såklart shoppa lite (det är trots allt London, och mitt första besök där!!). Hur mycket jag ska betala själv vet jag inte. Men eftesom jag verkligen vill åka, och jag tror att det kommer vara värt pengarna. Jag kommer träffa så många nya vänner, få vara med om saker som jag annars inte skulle gjort och jag kommer få massa minnen men nya vänner, och det har jag med mig hela livet. 

Vilka tillägg gjorde jag?
Jag valde värdfamilj, valde att bo med Johanna, som också ska med. Vi diskuterade det ganska mycket och eftersom vi känner varandra så bra, har varit vänner sedan jag kunde prata så är vi så nära varandra och vi tänkte att det kan vara skönt att ha en trygghet, att ha någon att snacka först med om något händer. Det är tros allt 3 veckor i ett helt nytt land, med helt nya människor. 
Men, vi har också sagt att vi inte ska vara med varandra hela tiden. Vi båda är väldigt exicted på att få träffa nya vänner och jag kommer kunna umgås med Johanna varje dag innan och varje dag efter språkresan, och jag vill därför kunna ta vara på tiden där och umgås med mina nya vänner som jag kanske inte kommer träffa på länge efter språkresan. Klart att jag inte kommer ignorera Johanna, men ni förstår nog ;).

Jag valde reseförsäkring och avbeställningsskydd, eftersom man måste vara försäkrad och det är bra att kunna avbeställa om man blir sjuk osv osv. 
Jag valde även Explorer pass, vilket jag är glad över att jag gjorde för då kommer jag vara med på typ allt (tror jag) och då tror jag att risken för hemlängtan minskar, och man får umgås och göra mer saker med alla fina vänner! 

Sen hade vi en kod, som gjorde att man får en tröja och en handduk gratis, så det kommer jag få, men råkade trycka i att jag skulle ha en tröja (trodde man gjorde det och sen att man skrev i koden så man fick det gratis liksom) så jag kommer nog få två tröjor, haha.

Det blev ett lååååångt inlägg, sorry about that, men nu vet ni lite mer! Har ni några frågor så fråga på :). 244 dagar kvar!

Publicerat i: Före språkresan | 2012-10-25 - 18:11:00 | 0 kommentarer

Har börjat hitta lite nya språkrese bloggar och det känns skönt att det inte bara är jag som börjar så tidigt, även om jag var typ en av de första. Idag är det 244 dagar kvar tills jag åker, och eftersom jag åker den 26/6 så är det 8 månader och en dag kvar. Snart så! 

Glöm inte att ni gärna får ställa frågor till mig, eller bara slänga in en liten kommentar. Om någon av er som läser också ska iväg och har en blogg så kan vi ju läsa och länka varandras bloggar! Kommentera gärna om ni ska till Bournemouth samtidigt som jag. Skulle vara roligt! 

Tumblr_mbufyfwryi1qeji4ao1_500_large

Åk på språkresa nästa sommar!

Publicerat i: Angelica tipsar | 2012-10-23 - 17:02:00 | 0 kommentarer

Igår fick jag hem en gymnaise broschyr och en broschyr där det stod om framtiden osv. Vad man kan jobba med och så! På baksidan hittade jag inget mindre än en liten reklam affisch för STS språkresor! Det fick mig verkligen att längta mer. Har kollat runt på lite bloggar där personer som varit iväg på språkresa skrivit, gett tips, svarat på frågor osv. Nu har jag min egen och jag hoppas att folk som kommer åka 2014 kan få nytta av min blogg! Och kanske andra också. Nu ska jag äta och sen måste jag plugga. Ha det bra :)

Tips - gå på info-möte

Publicerat i: Angelica tipsar | 2012-10-18 - 19:01:00 | 0 kommentarerFick ett mejl från STS för en timme sedan! Bokar ni innan den 26/10 så får ni upp till 3000 i rabatt, goodie goodie! Sen har de även lagt in massa tider för info-möten i olika städer. Typ Malmö, Stockholm, Västerås, Kalmar, Luleå... osv. Tryck 
HÄR för att se alla datum/tider/platser. 

Jag var själv på ett info-möte och det var verkligen superbra! Man fick en inblick på hur en dag kunde se ut och sen fick ens förälder/föräldrar höra om hur det är och höra alla regler, tex. att man inte får dricka alkohol och att man blir hemskickad om man gör det. De berättade mycket om säkerhet osv, och sånt gör ens föräldrar mycket tryggare och då kanske ni får åka iväg! Så dra med era föräldrar! 

Ännu ett svar :)

Publicerat i: Frågor&Svar | 2012-10-12 - 07:45:00 | 0 kommentarerSvar: Hellooo :) STS's sida heter 
STS.SE och om du då klickar dig in där så kan du välja Språkresor, High school osv. Du hittar nog :) Vad roligt att du också gillar One Direction :) 

Svar

Publicerat i: Frågor&Svar | 2012-10-09 - 21:30:00 | 1 kommentarer

Det var extra rolig att logga in här idag och se två nya kommentarer! Fick även en liten fråga, från en anonym, så svarar här i ett inlägg! 

Svar: 
Hejsan! Det blev runt 16000 allt som allt. Jag bokade inom ett visst datum, och då fick man lite rabbat, så själva resan blev 13100, men sen tillkommer försäkring och avbeställningsskydd (om man vill ha det!) och även en kostnad för att det är högsäsong, så man får räkna med lite mer.
Nu kanske någon tror att jag bor i värsta rika familjen och är bortskämd osv osv, men nej, det är jag inte. Jag kommer betala en del av min språkresa själv och ska försöka tjäna ihop shopping-pengar själv. 

Det är verkligen jättekul med frågor och jag svarar gärna. Jag kan ju inte fråga på något om hur det är på språkresan, men om ett år så kan jag, haha. Ni får gärna skicka en kommentar och ställa er fråga. Kanske ni undrar varför jag valde just STS, kanske vad jag har för förväntningar, om jag är nervös osv osv. Våga fråga! Kanske fler som har samma frågor, men jag kommer samla alla Frågor&Svar i samma kategori där folk senare kan gå in och läsa. Då kanske andra personer får reda på svar om de läser vad andra frågat!