.... mer svar

Publicerat i: Frågor&Svar | 2014-01-24 - 21:55:35 | 4 kommentarer

Här kommer ännu mera svar!! Det är skitkul att kunna hjälpa till och hjälpa er i era funderingar och liksom lugna er lite, för det känns läskigt men det är inte det, det är bara excitiiiing ju!! Ja förlåt om det dröjt lite men jag har haft plugg i veckan och försöker få ordning på min vanliga blogg som håller på att flyttas osv osv. Ni hittar mig på angelicabengtsson.se :) 

Tack för svaren!! Har lite frågor till hehe :)

Vet du om man kan köpa sts explorer pass när man väl är i Bournemouth istället för att boka det i förväg? Fanns det någon som gjorde det?

Hur fungerade allt det här med simkort till mobilen, att ringa hem osv? Och bankort, bör man fixa ett bankort innan man åker iväg, var det några som inte hade bankkort och hur hade de det?

Tycker det är jättebra med alla långa svar förresten :)
Vad kul att mina svar kan hjälpa dig/er och det är som sagt bara att fråga på!! 
Jag är inte 100 % säker, men tror att man kan köpa explorer pass på plats, vet inte om någon gjorde det dock! 

Andra dagen i Bournemouth så gick hela min grupp till T-mobile (tror det hette så?) där alla som ville kunde fixa engelsk simkort och jag köpte simkort + en liten mobil för typ 15 £ och hade då 10 £ att ringa/smsa för och det var något speciellt som typ var biligare att ringa utomlands med.. men sånt löser sig på plats så tycker inte ni ska oroa er över sånt!  

Jag använde mig typ inte av bankkort då jag sedan innan visste att mitt kort inte skulle funka överallt, fast min bank påstår det typ. Jag var i London i februari förra året och då funkade inte min kompis kort och jag har ett likadant (Swedbank ungdomskort eller vad man ska säga?) så därför körde jag på mest kontanter, betalade dock med kort på vissa ställen där jag visste att det funkade, typ Victoria's Secret :) Kontanterna förvarade jag i mitt handbagage under resan och sedan låg de nerstoppade i den väskan och sen la jag över lite pengar varje dag (beroende på vad vi skulle göra) i min plånbok så jag hade inte med mig allting och det tycker jag verkligen inte att ni ska ha heller!!


Hur ligger äffärerna i Bournemouth, ligger de vid varandra? Jag menar då t.ex. New look och Primark. Var ligger starbucks och tesco?
Det ligger ganska så samlat och bra, man lär sig hitta ganska snabbt! Det är svårt att beskriva vart allti ligger om ni liksom inte varit där, om ni förstår? Men tex. så New Look bredvid Tesco och Starbucks ligger typ längst bort och man måste upp för en backe (otroligt jobbig hehe) men det är det värt när man väl har sin frappe i handen, mmmmhm. Som sagt, svårt att förklara och säga vart det ligger men det är absolut inga längre sträckor. Allt finns liksom inom gångavstånd från the square!

Ångrar du nu i efterhand något som du kunde gjort på resan?
När man betalde busskortet var det för alla tre veckorna och hur många gånger kunde man åka på det per dag?
Har du något tips om vad man ska tänka på under resan? :)
Som jag skrivit innan så kan jag ångra att jag inte vågade ta kontakt med alla direkt typ andra dagen, men samtidigt vill jag inte ångra något, för allt blev ändå så bra och hade en grym resa!! 
Man betalade busskortet för alla tre veckor och du kunde åka hur många gånger som helst per dag, så det var super!! Något tips??? Hmm var bara dig själv, ha super kul och ha en bra inställning till allt!! Se allt positivt. Ska ni spela fotboll på stranden och du vill verkligen inte vara med på grund av alla dåliga minnen från idrotten... det är verkligen inte samma sak. Här spelar man endast för att HA KUL och att ramla i sanden och sparka lite snett på bollen är bara kul och ni kommer skratta åt det, så bara var med på allt! 

Vad hade du med dig för skor? Vilka blev det att du använde mest? När man är i London t.ex då går man ju ganska mycket så vad tycker du man ska ha för skor då?
Jag hade med mig löparskor, converse, ett par sandaler (inte sånna med två kardborreband (fan vad fult ord???)) och sen även typ flipflop i think. Jag använde typ alla skor!! Jag gjorde ett fett stort misstag - jag använde mina sandaler i London och det var typ 27+ grader och man svettades bara av att andas och där gick jag i mina skor som blev fett varma så jag höll på att dö av skoskav DONT MAKE THE SAME MISTAKE. Nu har jag varnat er. Ta typ converse ellre löparskor, kanske varmt men bättre än sandaler när ni ska gå mycket!! 


Mer svar!!

Publicerat i: Frågor&Svar | 2014-01-12 - 12:43:00 | 4 kommentarer

Okej vi kör på med fler svar! Det är verkligen superkul att jag kan hjälpa er lite och svara på era frågor. Som sagt, ni är alltid välkomna att fråga något, då blir jag glad! Är det någon som känner att de vill ställa något mer personligt så kan ni mejla mig på aangelicabengtsson@gmail.com så svarar jag så snabbt jag kan!! Det blev väldigt långa svar nu men jag vill liksom vara så utförlig så möjligt och det hoppas jag ni tycker om. Kram på er :)Anonym:

Hej! Hon du åkte med, var du med henne hela tiden? eller fick du vara ensam någon gång? Är jättenervös att när jag åker kommer jag vara jätte ensam. :/
Hejsan! Jag åkte med min närmsta vän men innan vi åkte iväg pratade vi mycket om att vi inte skulle springa efter varandra hela tiden och det gjorde vi inte heller. Eftersom vi bodde i samma familj och var i samma aktivitetsgrupp så var det självklart att vi umgicks osv och självklart ville man ändå vara med sin närmsta vän och uppleva saker tillsammans om ni förstår? Det var ju liksom en del av det hela. Men sen var det inte så att vi bara var med varandra utan vi ville ju träffa massa nytt folk, släppa in folk och ha roligt med alla. Jag tycker det funkade jättebra, tex. alla bussresor, då var det inte alltid så att vi två satt bredvid varandra utan det var olika varje gång, vi var några stycken som åkte samma buss och då satte man sig bara bredvid någon man kände om där var plats liksom. Någon gång åkte hon med till ett vattenland och då stannade jag tex. kvar i Bournemouth med andra från gruppen och ja som sagt då var jag ju inte med henne den tiden. En dag åkte hon iväg till något ställe och shoppade and I didn't. 
Du behöver inte vara rädd att du blir ensam, verkligen inte!! Alltså det kan ju såklart kännas läskigt att om du åker själv men ALLA som åker VILL skaffa nya vänner och så länge du vågar prata och så länge du är ganska framåt och liksom deltar i konversationer eller hänger med när någon säger "ska vi gå till tesco och köpa choklad?" så kommer man in i gänget. Alltså du behöver ju inte ens köpa choklad, du kan bara följa med för vem vet, du kanske missar världens roligaste händelse under den tiden på väg till Tesco? Det jag menar är att man får vara lite spontan, man måste vara social och ha rätt inställning!! 

Anna:
Var det många som åkte ensamma, verkade de trivas och var det lätt för de att hitta nya vänner? Jag kommer åka ensam till Bournemouth i år, och är väääldigt nervös... Har du några tips till mig?
Hej Anna! Jag upplevde det som så att många åkte ensamma faktiskt men alla verkade trivas! När vi kom till Bournemouth och träffade alla andra så var där två grupper som redan varit i Paris i 3 dagar innan och det var lite läskigt för oss andra för de hade redan lärt känna varandra ganska bra och många av dem åkte faktiskt själv så då kände man lite "oj nu går de och pratar om vad de tycker om oss" men alltså man blir som ett enda stort gäng allihop på något sätt. Även om man inte kanske gillar vartenda en så hittar man sina vänner. Jag älskar att skaffa nya vänner men kan vara lite blyg i början och känna mig awkward men jag måste ändå säga att jag gjorde stora framsteg under resan, jag försökte verkligen ta kontakt med folk och det lönade sig ju. Mitt tips är bara att våga våga våga prata. Säg typ "Hejsan, vart kommer du ifrån?" och sen är det igång. Alltså det är verkligen inte svårare. Det är läskigt att se så många nya aniskten och bara ehm jag känner ingen här... men andas, ta det lugnt. En bra sak är att redan på flygplatsen våga prata. Du kaske känner att ni inte har något gemensamt, men ärligt, alla som samlas på flygplatsen står inför en språkresa i 2-4 veckor i ett annat land, vad mer kan ni begära att ni ska ha gemensam?? Prata om förväntningar, vad ni längtar efter att få uppleva, prata om hur nervös det ska bli att bo hos en värdfamilj.. PRATA. Pratar man redan där så har man ändå tagit kontakt med någon och kanske känner en viss säkerhet med den personen under resans gång! Ett annat tips är att snacka med folk på internet innan ni åker, det är oftast lättare att börja snacka där och om ni gör det så känner ni varandra kanske innan ni ens träffats? Jag började snacka med en person genom att jag såg hennes instabild och vi träffades 3-4 gånger INNAN språkresan och under språkresan var hon min bästa vän liksom. Och är än idag. Det är så sjukt. 

Kan du skriva ner allt negativt med resan du kommer på, som vi kanske inte vet? :)
Man får inte jättemycket mat. En lunchlåda består liksom av väldigt vitt bröd, något pålägg, frukt eller oftast någon kaka/choklad, dricka och en chipspåse. Mhhmm chips och choklad vad gott tänker ni, men nej man tröttnar. Och visst ger det massa energi, i typ 1 timme sen sjunker den igen. Jag och min vän hade dock tur med kvällsmaten men många hade sämre än oss, alltså typ bara färdiggjord mat som värms medan vi hade lite mer som vår värdmamma gjorde själv. En negativ sak är väl också att man inte sover så mycket som man kanske skulle behöva. Vi kom i säng runt halv 12 - 12 varje kväll och gick upp typ halv sju. En annan negativ sak är väl typ att bussresorna kan bli väldigt väldigt långa och dryga. Och ibland var bussarna så fulla på morgonen att alla inte kunde hoppa på, vi hade dock tur att vi hoppade på ganska tidigt men när man kom närmre och närmre stan körde bussen ibland förbi hållplatser. När vi tex. vad i London så har man inte så mycket tid som man kan önska, en heldag i London låter jättemycket men det är inte så mycket så man får verkligen planera sin tid och typ veta vart alla affärer ligger osv. Det är dåligt att man inte kan vara så mycket med alla aktivitetsgrupper, ibland får man chansen. (Ang London så vet jag att den kommande sommaren så kommer det vara en helg i London med övernattning, DET kommer ni spara mycket tid på eftersom ni inte kommer behöva åka fram och tillbaka!!)
.. det finns säkert mer men kommer inte på något just nu!

Har t.ex. hört att det fanns info som man inte fick reda på från sts förrän man kom dit, och att de är väldigt stränga osv, stämmer det? Var du nöjd med sts? Och träffade man på studenter från andra bolag som t.ex ef? Hur verkade de ha det isåfall?
Det enda jag kan komma på när det gäller info jag inte fick reda på innan jag åkte var att vissa aktiviteter man kan göra kostar extra. Tex. att åka till vattenparken eller gå på bio. Även typ Stonehenge och andra ställen. Men vet inte hur det ser ut denna sommaren. Alltså mina ledare jag hade var ärligt talat in så stränga. Asså man läser så mycket hit och dit men man får ju tänka ett steg längre - vem är det som skriver detta? Är det en person som är galen och vill göra allt som är olagligt eller är det en lugnare person som följer regler och så? Jag menar, man får inte dricka alkohol men helt ärligt, åker ni på språkresa för att komma hemmifrån och kunna dricka och bli full, då tänker ni väldigt fel. Alltså en språkresa är inte till för det och då kan ni lika bra vänta tills ni blir 18 och åka på en festresa med era vänner liksom. Men följer man reglerna som finns och lyssnar på vad ledaren säger så tror jag inte ni uppfattar de som stränga. Jag menar man ska vara hemma innan 11 på kvällen men jag lovar er, ni kommer vilja sova typ då så ni orkar upp nästa morgon. Promies. Er ledare blir lite som er kompis, oftast är det ganska unga ledare och de kan vara jätteroliga och crazyyy så jag tycker inte ni ska vara emot era ledare. Jag var jättenöjd med STS, det hände aldrig något för mig så jag behövde extra hjälp eller så men en i min grupp tex, hon blev av med sin plånbok (någon tog den inne på Starbucks) och då hjälpte ledarna henne direkt. En tjej fick åka till sjukhuset typ andra dagen i Bournemouth - även där var ledare och hjälpte henne. Jag upplevde ledarna som väldigt roliga, unga och att de bjöd på sig själva, samtidigt som de var seriösa och hjälpte till. Alla hade dock inte så bra koll utan vissa av oss elever visste bättre vart vi skulle haha ;) Vi såg ganska många från EF men man umgicks aldrig med dom, men tror att på studentpart så var det både EF och STS! 

Annars vill jag bara säga att du är den enda språkresebloggen jag läser om och om igen haha!
Tycker det är jättebra att du delar med dig och ställer upp på frågor! :D
Oh vad kul! Jag tycker det är kul att ni läser och att jag kan svara på frågor åt er och kanske få er lite lugna inför resan! Mina svar kanske blir ganska långa men jag hoppas det funkar!!


Anonym:

Jag ska åka med min kompis till Bournemouth i sommar :) Kommer vi i samma aktiviteetsgrupp?
Hur delar de in aktivitetsgrupperna? :)
Ja förmodligen, om ni har skrivit att ni vill bo tillsammans så kommer man i samma aktivitetsgrupp skulle jag tro. Jag och min vän som jag åkte med gjorde i alla fall det. Jag vet dock inte alls hur de delar in aktivitetsgrupperna tyvärr! 

En kväll på stranden med alla grupper, här körde vi chubby bunny, haha!
 

Ett skepp kommer lastat med svar

Publicerat i: Frågor&Svar | 2014-01-07 - 16:55:24 | 4 kommentarer

Här har jag samlat ihop några frågor och svarat så bra jag kan! Tänk på att jag endast kan utgå från mina upplevelser och hur min resa såg ut och vet inte hur det blir för er, men några saker är ju liksom lika. Jag förstår er alla som ska åka till sommaren, jag vet den där längtan man har inom sig och samtidigt hur nervositeten kryper sakta fram. Jag vet hur det är att googla språkresebloggar och tillsist läser man igenom samma bloggar 50 gånger för man hittar inga nya. Jag vet hur man så gärna vill ha sin värdfamilj och veta vart man ska bo liksom. Jag vet hur många frågor och funderingar man har och våga våga fråga, jag svarar gärna!!

Man blir ju uppdelade efter kunskaper i skolan. Sen efter skolan är man i de grupperna fortfarande? Gör man några aktiviteter bara med skolgruppen?
Under min resa så var vi i olika aktivitetsgrupper och då hade min aktivitetsgrupp lektioner samtidigt och vi var då indelade i olika "nivåer" eller vad man ska säga. Tror att vi var 4 olika aktivitetsgrupper och när 2 grupper hade skola så hade de andra aktiviteter, sen bytade man. Alltså hade man skola antingen på förmiddagen eller eftermiddagen. När man har aktiviteter så är man med hela sin aktivitetsgrupp så då spelar det ingen roll om du är i nivå 1 eller 3 i skolan utan då är man alla. En aktivitetsgrupp består av 2-3 grupper, men ni gör allt tillsammans, det enda är att man har kanske olika huvudledare. Min aktivitetsgrupp var då min grupp med min ledare Mike, en grupp som hade åkt via Paris med ledaren Erik och sen en spansk grupp med en ledare. Så vi var ca 50 personer på 3 ledare :)

Hej jag har tre frågor som skulle vara bra om du kunde svara på :) 
Åt du ute många gånger eller åt du bara hos din värdfamilj? 
Vad spenderade du dina fickpengar på? 
Om man vill shoppa ganska mycket och handla på lite dyrare affärer vad tror du är lagom att ha med som fickpengar? :)
Då ska jag försöka svara så bra så möjligt!
Jag åt inte ute alls mycket faktiskt, jag åt ute 3 gånger. KFC, Pizza Hut och Nandos (London). De gånger vi åt ute var det liksom inget vi bestämt innan utan det blev ganska spontant (inte i London dock) och då ringde vi bara och sa det så gick det bra. Värdfamiljen förstår förhoppningsvis att man kanske vill äta med alla vänner eller så. 
Förmodligen gick mest pengar åt till att köpa kläder men jag (och typ alla andra) köpte hiiiimla mycket godis, främst choklad. Alltså varje dag typ. Eller inte de första dagarna, men sen efter hand blev man mer och mer sugen och alla bara tryckte i sig mat haha. Annars var det ju lika fika (typ Starbucks), kanske frukt och sådär! Typ småsaker som inte känns dyra men som blir dyrt i längeden ;)
Om du menar typ Hollister, Zara A&F osv som dyrare affärer så vet jag inte riktigt, för jag handlade inte själv där. Eller jo, handlade på Zara men det var ett par byxor på rea. Jag hade med mig ca. 5000 kr, handlade mycket på Primark, Forever 21 och typ New Look och det är inte så dyrt men jag fick liksom mycket för pengarna då, me jag hade ändå pengar över när jag kom hem så ja.. det är svårt att säga hur mycket pengar man ska ha med sig för jag tycker det är väldigt personligt hur mycket man ska handla och sen handlar det om hur mycket annat man köper också. Men jag tycker nog ändå att du ska ha med minst 5000! 

Hej, har bokat språkresa till Bournemouth 2014 och jag undrar hur gamla brukar dom man åker med vara? Och hur mycket killar/tjejer brukar åka?
Åh så himla kul! Kan jag få hoppa ner i din resväska?? När jag åkte var nog de yngsta 99:or och de äldsta 95:or, så kanske att de äldsta den kommande sommaren är 96:or och de yngsta 00:or. Men, åldern spelar ingen större roll tycker jag, man kan liksom inte undvika någon bara för de är ett visst antal år yngre. Ha en positiv inställning och prata med alla. Det var helt klart flest tjejer som åkte men självklart är där killar också. Kan ju inte säga hur det blir för dig men förmodligen finns där killar också. Det hade ju dock inte skadat med mer killar, jag menar, tänk vad grymt att hitta bästa killkompisen där? 

Hejsan! Skulle du kunna berätta lite om vad du köpte i England? Lägg gärna ut några bilder också :)
Här är en bild på en del jag köpte, eller typ allt i klädväg. Haha shoppade verkligen inte alls mycket för att vara borta så länge men well well. Vill ni ha lite mer specifikt kan ni gå till min vanliga blogg och gå in i kategorin SHOPPING så finns det där! ANGELICABENGTSSON.SE

 

SVAR PÅ FRÅGOR KOMMER SNART!!

Publicerat i: Efter språkresan | 2014-01-06 - 23:05:14 | 0 kommentarer

Hejsan guyssss. Jag har fått in en del frågor på sistone och jag ska svara på dem i ett kommande inlägg, men just nu har jag lite fullt upp då jag håller på att byta rum här hemma och vi har byggt ihop massa möbler och håller på att flytta över saker från lådor osv. Men det kommer!! Det blir mer än en fråga så vi tar liksom några på en gång. Jag hoppas ni haft en bra jul och att ni firade in nya året på bästa sätt!! Så sjukt att det är 2014 nu!! Jag vet den där känslan JAG ÅKER PÅ SPRÅKRESA DETTA ÅR ... trust me, det är en grym känsla. Det kommer tankar och lite mer deep talk om detta, för det är en sån speciell längtan, right?

En bild på min grupp i en underbar stad framför en underbar byggnad!
 

Umågs man bara med svenskar eller?

Publicerat i: Frågor&Svar | 2014-01-02 - 01:30:55 | 3 kommentarer

Jag ska till Bournemouth i sommar och jag valde international. Blev det t.ex. att svenskarna var mest tillsammans? 
Umgicks man men de som valde classic?

Åhhhh vad kul!! Du har sååå mycket att se fram emot och såå mycket kul som väntar dig!! Och du kommer få leva i en underbart fin stad. Har du några specifika frågor om Bournemouth så släng in frågor bara!
Jag gick också International, vilket alla som var där samtidigt som mig gjorde. Det fanns ingen Classic (tror några hade valt det men det blev för få) men det var ändå flest svenska så ja, man umgicks mest med svenskar. I min aktivitetsgrupp ingick det två svenska grupper plus en spansk grupp och de var ändå ganska många så där hade vi ändå tur. Men ärligt talat, många av spanskarna ville bara vara med varandra, men där fanns några som gärna var med oss och dansade med oss på disco osv, men det var lite uppdelat, tyvärr. Man kom inte så närma dem. Jag tror alla vi svenskar var mer öppna och försökte inleda konversationer men sen kan det också handla lite om hur pass säker man känner sig i engelskan! 

Här har vi några svenskar och några spanjorer! :)