Var det bara skola, skola, skola?

Publicerat i: Frågor&Svar | 2013-10-18 - 20:16:51 | 2 kommentarer

Q: Hur ofta gick du i skolan varje dag? Och hur mycket fritid hade du? :)
A:  
Skola hade vi 3 h per dag, och hade 3 lektioner med olika lärare. Mohammed, Robie och Christian. Våra lärare var ganska bra, dog var Chrisitan ganska dryg. En timmes (det blev alltid mindre) pronunciation med honom var inte det roligaste... 
Hur mycket fritid hade vi då?!.. i början kändes det som vi inte skulle få någon fritid alls. Alla ville typ shoppa och vår ledare bara "näää nu ska vi göra detta.. bla bla bla" typ, men vi fick ändå helt okej mycket fritid. Man hann liksom shoppa, äta glass, dricka milkshake, vara på stranden, sitta i parken.. :)

Fråga om åldern

Publicerat i: Frågor&Svar | 2013-10-15 - 07:12:35 | 3 kommentarer

Q: Jag är en tjej på 17 år som funderar på att åka på språkresa till England, eventuellt Bournemouth, sommaren 2014. Min största fundering är nog det här med åldern, eftersom jag är så pass "gammal" är jag rädd för att hamna med bara yngre. Kan tänka mig att det skulle bli mindre kul. Så mina frågor är; Hur var det när du åkte den här sommaren? Hur gjordes grupperna? Efter vad jag har förstått delas man in i klasser efter kunskapsnivå, men hur är det på aktiviteterna? Görs grupperna efter ålder där? Tack på förhand!! :)

A:
Så kul att du funderar på Bournemouth, det är en underbar stad!!
Jag gissar på att du är 96:a? När jag var iväg var de äldsta 95:or, men jag tycker verkligen inte att åldern spelade någon roll och jag tycker inte du ska tänka på det alls mycket. Tror där var som yngst 99:or på min språkresa, dock var jag själv mest med 96, 97 och 98:or (är själv 97:a) men pratade med typ alla åldrar. Grupperna görs ej via ålder utan det är blandat men jag tycker du ska åka med inställningen att skaffa nya vänner och inte ha inställningen "shit jag kommer vara äldst och där kommer bara vara massa små" för jag tycker att alla som åkte var väldigt mogna och åldern är inget man tänker på om man hittar någon man trivs attt vara med. Men, skulle det vara så att där är 00:or du inte vill umgås med så finns där säkert folk som är tex. 97: or som du lätt kan vara med. Jag tror de allra flesta var 96:or under min språkresa, så om man tänker mest logiskt så kanske de flesta är 97:or nästa sommar men det är liksom ett års skillnad och det är ingenting. Min kompis som jag åkte med var 95:a och hon sa själv att hon inte tyckte åldern spelade så stor roll! 

Förlåt för lite sent svar, men hoppas detta hjälpte i alla fall. Har du/ni andra frågor så tveka inte att kommentera!!

REUNION IMORGON

Publicerat i: Efter språkresan | 2013-10-11 - 22:29:23 | 1 kommentarer

Imorgon är det reunion i Stockholm, wiiiie! Jag ska åka buss upp med några av Skåningarna, det blir grymt!