Huvudstaden kallar

2016-01-29 - 22:02:35 / 3 kommentarer / All kopiering förbjuden

Åh, imorgon tar jag och två vänner tåget mot huvudstaden! Har inte varit så taggad faktiskt men såhär kvällen innan så känns det såklart himla kul. Det blir dock bara en kort vistelse där men ibland kan det vara enough för att få lite ny energi. Dessutom kan jag äntligen slappna av lite efter en ganska energikrävande första period i skolan men hela februari kommer bli väldigt lugnt och skönt för min del så det känns helt perfekt med en liten resa såhär mellan! Däremot borde jag verkligen packa nu men jag är verkligen sämst på det. Ska vara borta en natt och vet inte vad för kläder jag ska ta med. Så typiskt mig, haha!

Torsdagens positiva

2016-01-28 - 16:45:33 / 2 kommentarer / All kopiering förbjuden
- Idag var det ljust ute både när jag åkte till, och från skolan! Så skön känsla och så härligt att se lite dagsljus ju hehe.

- Solen har tittat fram och det ger ju faktiskt massor med energi och lycka!!

- Till helgen ska jag och mina vänner på en härlig Stockholmsresa och gå på en konsert, en kort resa bara men vad är bättre än kompishäng i huvudstaden och konsert? Det sitter bra!

- I skolan har vi just nu två veckor framför oss där vi bara ska jobba med fotoprojekt och inga lektioner alls, hur najs är inte det?!

- Idag fick jag hem min studentmössa!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alltså måste börja fatta att det snart är dags för mig, snart ska lilla jag ta studenten. PEPPEN alltså!! Ska tänka på det imorgon när jag måste hålla engelsk tal...


En bild från skolans utspring förra året, som jag längtar!!!

STUDIEDAG

2016-01-26 - 14:05:09 / 4 kommentarer / All kopiering förbjuden

Ungefär denna energinivån är det här hemma idag! Jag har studiedag så det är bara jag och mina katter som är hemma, så tyst, lugnt och skönt! Jag sitter fortfarande i pyjamas dessutom men har ändå fått gjort det mesta av mina måsten. Det är en lugn skolvecka, och några lugna framöver, så det finns inte så mycket att stressa för. Det som ger mig ångest för tillfället är att jag ska till tandläkare ikväll - snälla snälla låt mig komma smärtfri därifrån. 

Dreams, that's where I have to go

2016-01-25 - 18:19:37 / 1 kommentarer / All kopiering förbjuden

"Don't be pushed by your problems, be led by your dreams"

Ibland är jag nere, totalt jäkla negativ till allt. Känslan av att tro att man aldrig kommer lyckas. Då intalar jag mig själv att jag aldrig kommer lyckas uppnå några drömmar om jag sitter och tänker att jag inte kan, och helt plötsligt är jag mer pepp än någonsin att försöka uppnå mina drömmar, för ingen kommer någonsin göra det åt mig. 

PHOTOSHOPSKOLA: Få ny inspiration snabbt och enkelt

2016-01-24 - 11:10:40 / 6 kommentarer / All kopiering förbjuden
 
Säkert många av er som redan har koll på detta, men jag har i princip aldrig använt denna enkla, snabba genvägen till ny inspiration. "Color Lookup" är otroligt lättilgängligt och kan ge dig nya tankar kring hur du ska redigera din bild, man kan ju jobba med blending modes, opacity och lägga på färgfilter eller liknande för att utveckla det ännu mer. Hur bra som heslt!

Lite ny inspiration behövs ibland

2016-01-22 - 20:35:16 / 3 kommentarer / All kopiering förbjuden

På fotolektionen i torsdags hade vi lite redigeringsgenomgång och jag som alltid redigerar likadant behöver verkligen mer inspiration på den fronten, och vår lärare gav oss ett bra tips när man känner sig lite fast med en bild, ska dela med mig av det imorgon. Det är SÅ kul att ta fram bilder som man inte riktigt vet vad man vill göra med, eller redigera om bilder, för att få fram ett nytt resultat. Älskar hur det blev i denna ovanför, fantastiskt ljus och massa värme!!

Om det är något jag längtat efter denna vecka så är det just den här kvällen, även om jag sitter i min, i pyjamas, bloggar och kollar TV. Det har varit en otroligt energikrävande vecka, mycket plugg och extremt mycket ångest. Det är aldrig bra att ha prestationsångest när man har mycket att prestera i, även om det, såhär i efterhand, är värt det. När jag gick hem idag så kände jag mig glad, lättad och mådde hur bra som helst, nu väntar några lugna veckor, ja ändå fram till sportlovet bli väldigt lugnt, och det ska jag njuta av!

Tulpaner i fina färger

2016-01-20 - 15:31:13 / 4 kommentarer / All kopiering förbjuden

Halvvägs in i denna pluggvecka, 2 saker gjorda och 2 to go. Imorgon väntar ett stort prov som jag har haft ångest inför sedan ungefär mitten av december men som vanligt är det ju skönt när det väl är gjort, hehe. Jag tog en liten paus i plugget för att ge mig ut och springa i kylan, så fantastiskt skön! Om ni själva sitter inne med massa plugg så unna er själv en löprunda eller en promenad i den friska luften, det gör dig lite gladare och piggare :-).

Låter bilden tala för sig själv

2016-01-18 - 19:42:18 / 2 kommentarer / All kopiering förbjuden

Det är många som undrar hur jag kan älska att vara ute och springa men jag tror jag låter bilden berätta känslan. Ser ni hur harmoniskt, fint och älskvärt det är?

Underbara söndag

2016-01-17 - 18:42:00 / 4 kommentarer / All kopiering förbjuden
Två bilder på dagens solnedång, från mitt favoritställe. Det var så lugnt, tyst och fint där idag, jag stod där ett tag bara för njuta av det. Solnedgångar, frisk luft, öppna landskap och snö är ju fantastiskt.

Alltså, idag har Skåne visat sig från sin bästa sida och hur mycket jag än hatar att frysa så älskar jag sol och snö tillsammans. Det ger lyckorrus i hela kroppen, och att vara i ute i kylan när man är klädd för det, är underbart! Min tanke var att spendera eftermiddagen framför dator och plugga men kunde inte motstå skridskoråkning med några vänner, för vad är det egentligen som ger oss energi? Vänner, frisk luft och nöje, såklart. Plugga gjorde jag när jag kom hem och tänkte fortsätta några timmar till. Har förövrigt en riktigt pluggvecka framför mig och tänker att jag nog får minutplanera alla dagar för att känna att jag har kontroll! 

"Be somebody who makes everybody feel like a somebody"

2016-01-16 - 14:26:02 / 6 kommentarer / All kopiering förbjuden

Lördag, första skolveckan är avklarad och det är cirka 20 to go till studenten, med mycket ledighet inräknat. Det ska vi nog klara av! Sov till halv nio innan jag ville upp och göra något vettigt. Hade mycket på min att göra lista idag, exempelvis städa rummet, träna, handla. Nu ska jag snart ta tag i lite plugg innan några vänner kommer hit ikväll för taco-kväll!! Jag har ett sånt där inre nyårslöfte att hänga mycket med mina vänner på helger och sådär, dels för det är så jäkla härligt och för det behövs men också för att jag jobbade nästan varje helg förra hösten och det fanns inte riktigt tid att umgås med alla vänner då, så då får det vara mycket kompishäng denna våren! 

Före/efter - kallare ton

2016-01-14 - 18:52:16 / 3 kommentarer / All kopiering förbjuden
 
Jag redigerar alltid mina motljusbilder till en varm ton (gulare), men jag tycker även det kan bli extremt snyggt med en kall ton, och speciellt när det är på vintern, för att förstärka känslan av det kalla, men samtidigt ville jag ha med en varmare ton i mitt hår så därav det nästan röda längst ner i topparna. Tycker det blir en häftig kontrast. 

Jag har använt mig av väldigt enkla steg i Photoshop, där jag dragit ner Brightness lite, dragit upp Contrast lite. har ändrat lite i Levels på bakgrunden samt hittat vit/svart-punkter med Curves. Jag har även dragit upp Vivbrance och ändrat färgena lite i Hue/Saturation (främst detta för håret), tillsist finns där ett blått Cooling filter, för att få fram den isiga känslan i bilden. 

If it's still in your mind, it is worth taking the risk

2016-01-13 - 20:49:32 / 6 kommentarer / All kopiering förbjuden

Don't even ask me what's going on, men detta är andra gången på mindre än en vecka som jag tagit mig ut för att ta självporträtt! Jag tycker det jobbigaste är att folk kan se mig, något jag aldrig tycker är jobbigt när jag fotar andra men som jag tycker är SÅ pinsamt när jag är ute och fotar mig själv. Idag hittade jag lite motljus och bara en lite bit bort var två stycken som sågade ner träd så det var en jäkla utmaning att stanna där - men de lyssnade på bra musik i alla fall! Egentligen är det superkul ju och jag som alltid står bakom kameran vill mer än gärna ha bilder på mig själv såklart, jag hoppas bara detta håller i sig så jag kommer ut minst en gång per månad. Känner bara att jag vill bli bättre och då måste man ju öva :-)

Snowing

2016-01-12 - 21:27:51 / 7 kommentarer / All kopiering förbjuden

Jag vet inte om det är kameran, eller om det är att jag helt plötsligt fått för mig att jag kan ta helt ok självporträtt, men när jag från början kollade igenom bilderna jag tog i fredags var där inte en enda jag gillade och nu uppdaterar jag här med ännu fler. Roligt det där, men visst kan en bild bli bättre med lite avstånd och om den får ligga bortglömd lite :-). 

Win win

2016-01-11 - 19:32:55 / 1 kommentarer / All kopiering förbjuden

Detta är egentligen allt som jag inte alls gillar - uppställda porträtt, men Johanna behövde bilder till visitkort och jag behövde träna fota med min kamera, win win, och jag tycker det är så kul att hjälpa vänner med sånthär exempelvis. Tänk så många personer man känner som i framtiden kommer jobba inom så många olika grejer och att man kan dra nytta av varandra väldigt enkelt egentligen, så kul ju!

Våren är alltid roligare än hösten

2016-01-10 - 09:55:18 / 4 kommentarer / All kopiering förbjuden

Sista dagen på jullovet, som faktiskt känts gansla långt, men tänk vad skönt med en vecka till. Eller två. Inners inne är jag nog egentligen jättepepp på denna våren, jag tror tiden kommer gå så jäkla snabbt nu när det är det allra allra sista i skolan och sen är våren alltid mycket härliga än hösten. Dessutom har jag mitt gymnasiearbete-projekt att genomföra och det blir himla kul! För övrigt i skolan ska vi ha "kreativa veckor" där vi under två veckors tid bara jobbar med vår inriktning och sen kanske jag får några roliga fotojobb eller något. Det kan alltså bli en jätterolig vår, och imorgon är för tusan början på slutet av skolan. Snart tar jag studenten!!!

Det är ju dock inte lika kul att sitta och plugga konsthistoria men what to do. Fast innan jag pluggar mer på det så ska jag ut och fota med några vänner och sedan gymma lite! 

Self portrait

2016-01-08 - 14:58:46 / 6 kommentarer / All kopiering förbjuden
 
Idag testade jag på lite självporträtt, något jag verkligen verkligen vill bli bättre på och det kändes lite motiverande när det var så fint ute med snö så idag var det ännu lite test med kameran. Ska gå igenom bilderna också och se om där är någon jag möjligen kan använda på min hemsida och facebooksida, fortfarande sommarbilder där, hehe. 

Tänkte sätta upp ett litet mål, att fota självporträtt minst en gång/månad. Det låter väldigt enkelt faktiskt men jag vet ju själv att det inte händer speciellt ofta.. 

2015 i bilder

2016-01-06 - 21:35:19 / 1 kommentarer / All kopiering förbjuden
Jag började januari med att göra ett fotojobb för Friskis & Svettis där jag själv tränar, det var verkligen nervöst, men väldigt kul! Bilderna hade de på sin hemsida ett tag och även något på deras facebooksida om jag inte minns fel. Dessutom hade jag några roliga photoshoots och skrev många fototips i bloggen!

 
I februari hade jag och bästa Erica en riktigt grym photoshoot, lite annorlunda stil än vad vi annars gjort, och det blev riktigt grymt. Bilden till vänster står högt bland mina favoriter, älskar den!


I mars ville jag och mina fina vänner tro att sommaren var på ingång, vi åkte penny i motvind och försökte få till härliga bilder. Det var kallt men roligt hade vi! I mars började jag även mitt jobb, skrev att jag "var heeelt slut i benen" efter ett pass och visste inte riktigt vad som väntade till sommaren. Jag jobbade flera dagar i rad, tränade 6 ggr/vecka och pluggade körkort, det trodde jag aldrig jag skulle klara. 
 

I april fotade jag mycket solnedgångar - det saknar jag! Fotade även mycket till mitt slutarbete i foto, en fotoserie. Jobbet fortsatte och skola flöt på. Sommaren närmade sig...


I maj kom bloggen åt sidan, tror jobb och skola tog mycket tid - och i mitten av månaden åkte jag på en behövlig Stockholsresa med mitt konsert-gäng. Det var grymt!


Under sommaren bloggade jag inte alls, men jag hann med mycket! Sommaren började med en operation, jag jobbade massor, fyllde 18, hade fest, spenderade en vecka i södra Spanien och njöt av sista sommarlovet. Tog körkort i slutet av augusti och kunde inte vara gladare!


I augusti fick jag förfrågan igen om att fota hos Friskis & Svettis vilket jag gärna gjorde, skola drog igång och det var dags att starta sista året av gymnasiet...I september hade vi ett roligt projekt i skolan där vi fotade David Lynch inspirerat, och hade dessutom utställning. Här påbörjades även gymnasiearbetet!


Oktober var en riktigt fotomånad med mååånga fotograferingar, allt till gymnasiearbetet. LÄNGTAR tills jag berättar allt och kan visa mer bilder!! 


November- det började kännas på riktigt att det var höst. Mörkret, regnet och blåsten. Många mysiga kvällar, tända ljus och intensiva skolveckor innan jullovet var framför oss!


I december kunde jag köpa mig en ny kamera med hjälp av ett stipendium, vilket avslut på ett bra år va!!


Jag kan ju fota, men jag kan inte fota med DEN kameran

2016-01-05 - 15:30:27 / 7 kommentarer / All kopiering förbjudenDet är en härlig känsla med en ny kamera, men samtidigt känner jag mig som en nybörjare igen, och det känns inte alls bra. Jag vet ju att jag kan precis lika mycket nu som för 2 veckor sedan när den inte var min, men jag kan inte den kameran, och det irriterar mig så mycket, var ändrar man liksom alla inställningar?? Det motiverar mig dock på ett sätt - för nu har jag en ny utmaning framför mig och något nytt att lära, det älskar jag! Jag ska bemästra denna kameran och kunna göra alla inställningar i sömnen.

Och vad gör man för att lära sig något? Tränar! Idag gick jag ut en snabb runda bara för testa lite, ändra lite inställningar och ändra fokuspunkter osv. Sånt man måste lära sig för att inte behöva leta upp under en fotografering. Känner mig inte redo någonstans med att ha en fotografering förrän jag har koll på kameran!


MIN EGNA HEMSIDA!

2016-01-04 - 18:41:00 / 3 kommentarer / All kopiering förbjuden
Gott nytt år på er, jag hoppas ni haft ett trevligt nyår och att ni haft sköna lediga dagar, men snart är det ju dags att gå tillbaka till verkligheten men jag är själv inners inne väldigt pepp på detta året, men såklart är det skönt att ta det lugnt hela dagarna också, även om jag blir lite rastlös. 

Det har ekat lite tomt här, men det av en anledning. Jag har tagit tag i saken jag velat hela hösten - och skaffat mig en helt egen hemsida!! Jag är så himla glad och det känns som ett steg i rätt riktning, och som en bra start på detta året när det gäller fotografering!! Tänkte att jag ska även avslöja mitt gymnasiearbete i början av februrari hehe. Så kul!! Ni får såklart gärna kika in på hemsidan, angelicabengtssons.com! :)