The sun is shining and so are you

2016-02-17 - 20:51:20 / 3 kommentarer / All kopiering förbjuden

Vårkänslorna fortsätter att sprudla i kroppen och jag blir så lycklig av att känna att solen faktiskt värmer lite, att knappt se något för solen bländar och samtidigt tänka på att vi har hela våren framför oss känns ju fantastiskt. Jag tog en löprunda (som alla andra onsdagar, och måndagar..) och det är verkligen härlig att springa i sånthär väder, lite kontrast mot för bara några veckor sedan när jag sprang i snöunderlag och var rödflammig på hela kroppen när jag kom hem igen. Snälla sol, stanna föralltid!

Yesterday's view

2016-02-16 - 17:55:40 / 0 kommentarer / All kopiering förbjuden

Finns inte mycket som är mer lugnande än att gå här i solnedgången med kameran i handen. Lite kyligt men så fint!!

Alltså, shit vad jag längtar till sommaren när jag tänker på hur jäkla underbart det är med värme och sol. Sena sommarkvällar med härliga vänner, någon stranddag (vi bor trots allt i Sverige...) och grillkvällar. Och denna sommaren inleds dessutom med studenten så tror knappt det kan bli bättre, faktiskt!

Matilda pt 1

2016-02-15 - 15:52:04 / 2 kommentarer / All kopiering förbjuden
Modell: Matilda Holmberg | MUA: Beata Kundrath (www.beyque.com) | Foto & redigering: Angelica Bengtsson (jag)
 
Några av resultaten från de senaste veckorna i skolan! Är det något jag känner att jag blivit bättre på så är det redigering faktiskt, vilket känns kul! Ska visa er före/efter bild på någon bild så ni kan lite vad jag gjort. Är nästan mest stolt att jag fått till helt vit bakgrund (aslätt i photoshop egentligen ju...) för det gör det så mycket snyggare! Sen har jag även fått utmana mig lite med att fota i studio, inte min comfort-zone för känner mig oftast ganska lost på den biten. Kommer nog någon mer bild i veckan, håll utkik!

Behind the scenes-video

2016-02-14 - 10:01:39 / 0 kommentarer / All kopiering förbjuden

 


De två senaste veckorna har hela skolan haft kreativa veckor och enbart jobbat med sina inriktningar, och jag fick en idé att spela in en behind the scenes-video från start till slut. Vågade inte lova att det skulle bli något av det men för en gångs skull så höll jag fast vid det, brukar annars glömma fota behind the scenes så det känns extra kul att det blev en video av det! 

FRESH START

2016-02-13 - 17:41:21 / 0 kommentarer / All kopiering förbjuden
Vad är inte mer typiskt mig än att få ett ryck och bara vilja göra om min blogg?! Haha, det händer alldeles för ofta och varje gång blir jag lika pepp, sen försvinner det. Nu känns det dock som det är precis rätt - mest fokus på bilderna i inläggen, och så ska det vara. Länkar till hemsida, facebook och instagram finns precis under headern och nu ska jag bli bra på att uppdatera lite överallt. Facebooksidan har jag kommit igång med på riktigt nu känns det som, men vill gärna använda mig av många medier och sedan ha bloggen för att kanske uttrycka mig i lite mer text men också ge lite tips och trix, behind the scenes och sådär. Kan bli bra, om jag inte ger upp!

Det är förresten februari ju, och mitt självporträtt-projekt får inte läggas på hyllan, minst en gång per månad ska det bli självporträtt. 

 

Lite sneakpeak

2016-02-09 - 18:13:52 / 1 kommentarer / All kopiering förbjuden
 


Kan inte låta bli att visa lite sneakpeaks från fotograferingen igår! Kände mig lite halvnöjd när jag gick därifrån igår men idag när jag öppnade några bilder i photshop så blev jag positivt överraskad, och det är alltid extra kul när det är på det hållet. Idag körde vi en fotografering med UV-ljus och det blev himla häftigt, även om det var väldigt svårt! Det väntar mycket redigering nu de resterande dagarna då vi ska vara klara på fredag vid lunch! Har insett hur kul det faktiskt är med redigering, och hur dålig jag faktiskt är på det, hehe. Måste verkligen träna mer för jag vill kunna det bättre!


Fotografering på schemat

2016-02-08 - 18:05:08 / 1 kommentarer / All kopiering förbjuden
Måndag igen och veckorna bara springer förbi! Idag hade vi fotografering i skolan och det var så kul då vi hade en makeup artist med oss som fixade sminket och det blir lite mer på riktigt då! Kan nog visa bilder på det senare men inte just nu då de inte är redigerade alls än. Vi har som jag nämt tidigare kreativa veckor i skolan nu så all fokus är på just foto och inte så mycket annat att tänka på, och det är så extremt skönt!! Vi kommer ha två till fotograferingar i veckan dessutom och resterande tid kommer vi lägga på redigering, typ, så även denna vecka kommer nog springa förbi snabbt!

Jag har förresten gjort lite "reklam" för balfotografering på min facebooksida, så tänkte att jag lägger ut den här med om någon hittar den via bloggen!

 

Traska runt i Stockholm

2016-02-04 - 08:36:00 / 4 kommentarer / All kopiering förbjuden

Några bilder från helgen i Stockholm! Vi kom dit på lördagen vid halv 3 och vi var så trötta så vi gjorde verkligen inte så mycket, vi var inte ens taggade på konserten, hehe. Vi gick ut för att äta lite och tog det lugnt innan vi tog tunnelbanan till Munchenbryggeriet där Ron Pope spelade. På söndagen åkte vi inte hem förrän på kvällen däremot så då han vi med en ordentligt tur i Stockholm, vi började med hotellfrukost på Scandic innan vi gick ner på Drottninggatan, ner mot Gamla stan och genom där och vidare mot Slussen och sedan mot Fotografiska för lite utkiksplats, sedan traskade vi tillbaka in mot stan, gick genom Kungsträdgården och in till NK och även Gallerian och sen gick vi runt inne i stan och bara kollade, satt någon timme på Espresso house och bara pratade och hade det mysigt. Vi hade inte så mycket shoppingsug, faktiskt, men tror det blir mer av det idag när jag är här med mamma, om jag känner oss rätt! :-)

Huvudstaden igen

2016-02-03 - 18:54:53 / 1 kommentarer / All kopiering förbjuden
 
Såhär fokuserad är jag alltid i skolan :-)
Nej, det är jag verkligen inte, bara ibland, när jag känner pressen att det behövs. Jag har alltid varit "duktiga flickan" i skolan och jag hatar det så himla mycket. Bara för jag oftast får bra betyg så betyder inte det att jag alltid är lilla duktiga flickan som aldrig kan göra fel och det stör mig att folk vill tro det.

Okej, det var inte det jag skulle skriva om. Imorgon ska jag till Stockholm igen!!! SÅ mysigt att åka tåg långt, att strosa runt i storstaden och ta en mysig fika, typ. Denna Stockholmsresa är väldigt spontan dock, detta bestämdes för en vecka sedan ungefär och jag ska på en intervju där uppe så jag ska bara vara där över dagen, men tror jag behöver dessa små saker för att ha lite motivation fram till studenten. 

I skolan har vi förtillfället "Kreativa veckor", denna och nästa vecka jobbar vi enbart med foto och vi är i full gång med att planera fotograferingar i nästa vecka, väldigt kul men så jäkla svårt också. Jag tror jag kommit fram till att jag hatar att planera foto, vill liksom att det ska bli lite som det blir men samtidigt är det bra träning för ska jag jobba som fotograf någon gång i framtiden är det väl bra om jag kan planera en fotografering...

En kort Stockholmstripp

2016-02-01 - 21:16:19 / 1 kommentarer / All kopiering förbjuden

Helgens instagramresultat, som sammanfattar helgen korta vistelse i Stockholm väldigt bra! Åh, jag gillar verkligen Stockholm, så fin och mysig stad! Det suger alltid att komma back to reality efter en konsert dessutom, vi såg Ron Pope och han var så himla grym!! Lyssna på hans senaste album som släpptes i början av januari, så bra! Jag ska faktiskt tillbaka till Stockholm på torsdag igen, jag som aldrig är där ska nu dit för andra gången inom loppet av en vecka, haha.