Nature

2015-09-30 - 16:50:24 / 9 kommentarer / All kopiering förbjuden

Åh, jag älskar att gå ut och fota i min ensamhet, och senaste dagarna har levererat fantastiskt väder och det är ännu mer fantastiskt på morgonen och kvällen när solen är på väg upp/ner. Så underbart!

How many nights does it takes to count the stars?

2015-09-29 - 17:55:25 / 17 kommentarer / All kopiering förbjuden

Måste träna på självporträtt, finns så många fotobloggare som tar fantastiska självporträtt, känner att jag har en lång väg dit men man blir ju inte bättre om man inte övar. Det var övning nog att våga fota ute, haha. Jag hittade ett ställe som är lite avskilt men ändå där någon promenerar förbi ibland - perfekt! De var så skönt att bara gå ut själv med kameran i handen och fota, älskar ju det och det var en sådan fin kväll!!

En bra måndag

2015-09-28 - 20:48:04 / 7 kommentarer / All kopiering förbjuden
Min måndag började inatt när jag gick ut för att kolla månen - häftigt det där med hur naturen skapar sådant tycket jag. Jag somnade om och var inte så pigg när klockan ringde men det var bara att hoppa upp. Jag slutar 11.35 på måndagar, så det gör ju det hela lite lättare. På vägen hem tänkte jag att jag skulle dokumentera resten av dagen, so here we go! 

När jag, efter lite tågförseningar (som näääästan förstörde min dag men nej, det klarade ni inte idag Skånetrafiken!), kom hem åt jag lite lunch. Tacorester från helgen kan ju rädda dagen!


Sen tänkte jag göra något vettigt, men hamnade på Apollos hemsida där jag letade resor inför nästa sommar. Studenten och sommar kräver ju en utlandsresa. Har snurrat in mig på Zakynthos, verkar helt fantastiskt!!


Resekollandet var ett bra sätt att fördriva tiden i väntan på att maten skulle sjunka ner så jag kunde ge mig ut och springa. En löprunda i dagens fantastiska höstväder var helt perfekt!


Sedan plockade jag undan lite på mitt rum, duschade och sådär. Det är ju förresten snart dags för doftljus-kvällar, har ni laddat upp eller? Jag har fyra ljus på mitt skrivbord som alla luktar underbart. Kashmir-ljuset som ni ser på bilden är från Indiska, valnöt och vaniljdoft. Mhmmm. 

I estetisk kommunikation har vi en uppgift att göra en annons för solresor (på tal om resor) och med dagens tipp topp humör så var kreativiteten på samma nivå, så då får man passa på att göra skoluppgifter som kräver den kreativa sidan!


Sen var jag ute och fotade självporträtt! Ja, ni läste rätt. Självporträtt. Vet inte vad som hände, men köpte ju en fjärrutlösare för några veckor sedan, och den måste ju komma till anvädning. Jag passade på att fota till en skoluppgift dessutom så idag har jag fått massor gjort, och det känns himla bra! 


Vad har ni gjort idag?!

Vart tar tiden vägen?

2015-09-27 - 20:39:07 / 12 kommentarer / All kopiering förbjuden

Ja, så var det söndagskväll, igen. Alltså, på riktigt, tiden flyger förbi. Snart studenten, typ. Har börjat få så mycket ångest inför det där, vad ska jag göra nästa höst egentligen??? Vill bara komma på exakt vad jag vill göra i framtiden, men kommer man någonsin på det? Jag vill så mycket, men vad ska jag välja att göra? Jag vill inte skaffa ett jobb på Ica när jag vet att jag har andra drömmar jag vill uppnå, så vart börjar man?

FRIYAY

2015-09-25 - 17:39:25 / 14 kommentarer / All kopiering förbjuden

Det är fredag, igen!! Alltså hur snabbt går inte veckorna? Jag ska iväg på bio ikväll med en härlig vän innan en helg full av jobb väntar. Jag och min älskade katt önskar er en trevlig fredag, och helg ♥ ♥ 

Photoshop

2015-09-24 - 17:41:42 / 9 kommentarer / All kopiering förbjuden
Modell: Victoria Westerdahl | Foto & redigering: Angelica Bengtsson

Idag i skolan hade vi photshopgenomgång, något vi faktiskt inte har så ofta och allt vi gjort har vi gjort förut, men man behöver uppfräschning för att man glömmer lätt bort när man inte gör det ofta. Vi har ett nytt projekt som handlar om att skapa en surrelistisk bild, och då är det perfekt att jobba med lagermaskar, friläggning och blendingmodes, så det är vad vi gjort idag. Och jag kunde inte låta bli att testa på en bild när jag kom hem så ovanför ser ni mitt resultat med en studiobild från i våras och två bilder jag hittat på nätet, som är fria att använda. Väldigt simpelt gjort och inte så jätenoga. Tänkte visa tips på friläggning i helgen om någon vill se?

David Lynch inspired #2

2015-09-23 - 18:05:17 / 11 kommentarer / All kopiering förbjuden
Modell: Nellie Ahlström | Foto: Angelica Bengtsson | Redigering: Astrid Isaksson 
Emma Mander och Malin Lydén är också med bakom kameran (grupparbete i skolan)

4 av bilderna på vår andra modell till samma projekt i skolan! Nu ska jag sluta tjata om dessa bilder, haha men det är såklart kul att visa upp fotouppgifter här i bloggen också!

David Lynch inspired

2015-09-22 - 21:21:28 / 10 kommentarer / All kopiering förbjuden

Modell: Sara Svanberg | Foto: Angelica Bengtsson | Redigering: Astrid Isaksson 
Emma Mander och Malin Lydén är också med bakom kameran (grupparbete i skolan)

Här är 4 av våra bilder vi ställde ut! Min personliga favorit är den när Sara sitter på bordet, åh vad jag gillar den. Så jäkla grym!! Vilken är er favorit? 

Från sommar till höst

2015-09-21 - 18:13:44 / 22 kommentarer / All kopiering förbjuden

Det är så himla kul att leka runt i Photoshop och jag provade på att skapa lite mer höstig känsla i bilder från en varm sommarkväll i augusti. Bästa sättet att lära sig photoshop är ju att testa sig fram för att det är kul och inte för att man måste lära sig. Har kollat på många tutorials bara för att jag måste lära mig just då, men sedan glömmer jag. Saker jag lärt av ren nyfikenhet däremot, de sitter kvar! 

Tre från utställningen

2015-09-21 - 12:49:33 / 4 kommentarer / All kopiering förbjuden

Här har varit lite dött i helgen men jag har knappt varit hemma! Här är i alla fall tre mobilbilder från i lördags på utställningen. De bilderna som är i första bilden har jag och de jag jobbade med tagit. Ska försöka få de redigerade bilderna av en i min klass så jag kan visa här!!

Kulturnatten i Lund - Utställning

2015-09-19 - 10:56:00 / 9 kommentarer / All kopiering förbjuden
Jag vet inte vart ni bor i Sverige, men råkar ni bo i Skåne och råkar ni planera att gå på Kulturnatten i Lund ikväll, då tycker jag ni ska ta en sväng inom Stenkrossen i Lund, min klass kommer ha vår ena utställning där med David Lynch inspirerande film och foto. Så himla kul att ställa ut och förmodligen kommer det komma ganska mycket folk - bredvid oss har vi Skissernas museum!

Vad blir det för mat ikväll?

2015-09-18 - 20:12:48 / 16 kommentarer / All kopiering förbjuden

Idag har jag allt samlat vuxenpoäng! Ni vet det eviga "vad blir det för mat ikväll?" och så hoppas man på något som man själv gillar men så blir det inte så alltid. Idag fick jag uppgiften att fixa något och vår familj är rätt så duktiga på att köra på samma rätter så idag gjorde jag en tacovariant. Jag älskar tacos (alltså, på riktigt!!!) men visst är det kul att göra det på ett annat sätt. Jag tog bilen (här börjar vuxenpoängen rulla in...) till Coop, handlade och lagade mat till kvällens fredagsmys - och gott blev det!!! Tacogratäng, prova om ni inte redan har!

Lite fler familjebilder

2015-09-16 - 16:03:17 / 22 kommentarer / All kopiering förbjuden

Som jag skrev så bjöd söndags fotografering på bra ljus och nu har jag gått igenom alla och redigerat klart, så de är redo att lämnas över till familjen och så får jag hoppas att de gillar bilderna! 

När jag kom hem i söndags var jag bara så glad, och jag insåg någonstans att det är en självklarthet att det är precis detta jag vill göra i framtiden. Jobba som fotograf, fånga härliga stunder på bild och föreviga allt från nyfödda bebisar till bröllopslyckan. Kanske att jag vill blanda det med något annat jobb, kanske att jag vill vara fotograf på heltid, men jag vet att jag vill vara fotograf på ett eller annat sätt. Jag har tvekat så länge, ska jag våga satsa på ett sådant ganska osäkert yrke, men jag har hållt fast kameran i min hand sedan slutet av 2009, vilket snart är 6 år - det är klart som tusan att jag vill detta, annars hade jag inte fortsatt! 

En familj i grönskan

2015-09-14 - 15:32:18 / 17 kommentarer / All kopiering förbjuden

En bild från söndagens fotografering! Vi hade en jäkla otur för precis när vi möttes där vi skulle fota så börjde regnet droppa, det kändes lite surt men har kollat igenom bilderna och de ser bra ut! Ljuset blir så mjukt och fint när det är molnigt, inga hårda skuggor och på ett ställe var det f a n t a s t i s k t ljus, nästan så det ser ut som jag använt blixar och allt! Jag ska visa bilder senare i veckan, men så länge får ni den här ovanför!

I live my day as if it was the last

2015-09-13 - 12:41:54 / 19 kommentarer / All kopiering förbjuden

Hej regniga söndag! Det är ovanligt, men idag är jag ledig. Ledig som i att kunna göra vad jag vill hela dagen!! Jag har jobbat 5-6 helger i rad så det behövs en dag ledigt, och det firades med livets första utgång som 18åring igår, så kul!! Har även hunnit med en fotografering nu i förmiddags och snart ska jag och mamma åka iväg för lite shopping. Härlig söndag!! Vad gör ni idag?

Matilda i skogen

2015-09-11 - 19:29:40 / 22 kommentarer / All kopiering förbjuden
Modell: Matilda Holmberg | Foto: Angelica Bengtsson (jag)

Fredagskväll är väl ändå sådär extra härligt, även om jag inte har några större planer denna kväll så har man lite ledighet, eller ja, jag jobbar från 11-17 imorgon men annars så. På söndag är jag faktiskt ledig från jobbet, efter att ha jobba fem helger i rad ungefär så det känns extra skönt. På lördagkväll väntar en härlig tjejkväll med bästa tjejerna och på söndag ska jag faktiskt fota en familj! Vad ska ni göra i helgen?

Behind the scenes

2015-09-10 - 21:12:29 / 14 kommentarer / All kopiering förbjuden

Jag skrev ju i förra veckan att vi startat ett sjukt rolig projekt i skolan, och nu måste jag få berätta vad, med mina, för en gångs skull existerande, behind-the-scenes bilder!

Nästa helg är det Kulturnatten i Lund och min klass har fått möjligheten att bidra med en egen utställning som är David Lynch inspirerad, så himla kul!! Idag har vi varit på ett ungdomsställe/kulturhus i Lund och spelar in filmer och fotat massor så nu ska vi få ihop allting under nästa vecka för att vara med under själva kulturnatten och ställa ut. Vår fotolektion idag var helt enkelt att bara go crazy, testa massor och ha kul! Nu känns det sådär självklart att jag vill hålla på med detta i framtiden, men det varar typ i 2 dagar innan jag tänker att nej, jag är nog inte tillräckligt bra...

Y E L L O W

2015-09-09 - 18:37:43 / 19 kommentarer / All kopiering förbjuden

"but not following your dreams makes you dead inside, if you don't love what you do, it's not right, it's not right for you, if you even have to think about it"

Dagens sista strålar

2015-09-09 - 10:44:00 / 13 kommentarer / All kopiering förbjuden
Modell: Rebecka Åkerman | Foto: Angelica Bengtsson (jag)Paket

2015-09-08 - 17:02:22 / 14 kommentarer / All kopiering förbjuden
obs, detta inlägget är inte sponsrat. 

Kolla vad som kom med posten idag! Igår fick jag ett ryck och kände att nej, nu är det dags att införskaffa mig små tillbehör som kan göra stor skillnad till bilderna, så efter lite köpångest så beställde jag en reflexskärm och ett fjärrutlösare, sådant jag funderat på att beställa i några månader nu. Jag beställde båda två från kamda.se och jag måste bara ge en stor eloge till deras extremt snabba leverans (jag beställde alltså runt 14-tiden igår och när jag kom hem idag 15.30 låg det och väntade på mig!!!) och man kunde betala genom Swish - så jäkla smidigt och bra! Dessutom är det fri frakt över 100 kronor, så det är ännu en anledning till att beställa därifrån! 

The sun is shining

2015-09-08 - 08:52:00 / 9 kommentarer / All kopiering förbjuden
Modell: Rebecka Åkerman | Foto: Angelica Bengtsson (jag)

"tänker att jag ska ut fota lite porträtt någon dag framöver för att redigera mer mörkt," skrev jag i inlägget under, men skrev ju också att jag "gärna fotar motljusbilder och drar upp exposure lite för mycket." så här har vi väl vad jag föredrar. Motljusbilder är SÅ härliga och det kan jag inte komma ifrån.  

Jag och fina Rebecka gick ut på en liten kvällspromenad igår och fångade lite härliga bilder i kvällsljuset! Det var sååå himla längesedan vi fotade och det var bara enkla bilder men de blev några riktigt fina, det kommer upp några fler senare idag också. 

Dark

2015-09-07 - 08:34:00 / 18 kommentarer / All kopiering förbjuden
Modell: Matilda Holmberg | Foto: Angelica Bengtsson (jag)

Dessa bilder är så inte jag, men jag gillar det! Jag tror det är viktigt att våga testa sådant man inte brukar, för lite variation. Gillar verkligen bilderna och dess redigering och tänker att jag ska ut fota lite porträtt någon dag framöver för att redigera mer mörkt, lite utmaning för någon som gärna fotar motljusbilder och drar upp exposure lite för mycket. 

BLACK AND WHITE

2015-09-06 - 20:50:37 / 11 kommentarer / All kopiering förbjuden
Modell: Matilda Holmberg | Foto: Angelica Bengtsson (jag)

Jag hittade lite bilder från i våras då jag fotade mycket porträtt till slutprojektet i fotografisk bild 2 där vi skulle göra en bildserie. Dessa bilder fotade jag på fina Matilda och dessa blev sjukt snygga i svartvitt tyckte jag! Älskar att leta fram bilder och göra lite nya redigeringar! 

Helgen har mest spenderats på jobbet, som vanligt ungefär. Hoppas ni haft en fin vecka!

UNSEEN

2015-09-04 - 20:40:57 / 12 kommentarer / All kopiering förbjuden

 

Med en termometer som visade 6 grader imorse när jag cyklade mot stationen så kan vi nog konstatera att denna sommaren är så gott som över. Augusti bjöd ju trots allt på många härliga soltimmar och jag samlade ihop några bilder jag inte visat från augusti månad. Men visst är hösten också ganska mysig, om vi nu ska tänka positivt? 

Take me back

2015-09-03 - 18:29:24 / 9 kommentarer / All kopiering förbjuden

Regnet öser ner utanför fönstret så vad passar bättre än lite härliga bilder från fantastiska Spanien? Åh, den härliga veckan vid medelhavet hade jag gärna åkt tillbaka till!

Jag har inte så mycket nya bilder att visa för tillfället. Jag skulle ha tagit lite behind-the-scenes bilder idag i skolan då vi filmade mycket i förmiddags, men det glömde jag såklart. Som jag skrev har vi startat ett sjukt rolig projekt i foto och nästa torsdag är det fotograferingsdag så då tänkte jag passa på att ta massa behind-the-scenes för hela klassen ska dit och fota/filma så det kan bli spännande! 

Fototips: Våga gå lite närmare

2015-09-02 - 20:12:51 / 9 kommentarer / All kopiering förbjuden

Har ni någon gång tänkt på hur stor skillnad något litet kan göra? Ja, nu snackar jag inom fotografering men egentligen inom allt. Här ovan ser ni två bilder, de är tagna precis efter varandra och min fina vän Johanna har liksom inte ens hunnit ändra sin pose - och bilderna är ju helt olika.

Första bilden är väldigt "fotografisk rätt" där vi inte har sågat av några ben eller händer, den har stora kontraster och härliga färger, inte överexponerad och ja, den är väl helt okej.

Den andra bilden är dock, i mina ögon, helt jäkla perfekt. Jag vet att ena handen är avhuggen helt fel, jag vet att benen kanske ska huggas av lite längre upp och jag vet att den är väldigt överexponerad, men den ger en helt annan känsla, en helt annan magi. 

Utan någon längre text så vill jag bara visa med dessa två bilder att det inte handlar om vad modellen gör, står eller vad du har för förutsättningar, det handlar om vad du som fotograf väljer att göra med det som finns. Jag hade kunnat nöja mig med första bilden, eller vågar man gå runt lite, fånga olika vinklar och hittar det som känns bäst för dig. Våga ta steget närmare din modell för komma in i bilden och fånga en helt annan känsla, våga jobba mer med över/under-exponerade bilder och våga struna i alla fotografiska regler. Det blir bäst när du får göra på ditt sätt!


Photoshopskola: Splatter effect

2015-09-01 - 10:34:00 / 14 kommentarer / All kopiering förbjuden
Dags att dra igång med lite mer redigeringtips och sådär, denna tutorial är lite slarvig gjord så den är inte så snygg (ska bättra mig!) men ni överlever och förstår ni inte så sök på youtube. Det är väldigt simpelt och kan ge en himla häftig effekt! Har ni några frågor så skriv en kommentar.