Jag vill ha vår!

2015-03-31 - 22:17:53 / 5 kommentarer / All kopiering förbjuden

Vart har dessa fina kvällar tagit vägen?! Det är bara blåst, regn och rusk, usch. Morgondagens planer är egentligen en fotografering med en tjej på min skola men vi skjuter fram det till torsdag när det ser ut till att bli lite solsken och några plusgrader. Trots dagens dåliga väder så tog jag och några vänner tåget till Lund för en lååååång mysfika på Espresso house. Bästa! Älskar att bara sitta ner i flera timmar och prata, och det passar ju trots allt perfekt i regnet. 

Ikväll tog jag och pappa oss ut på en liten övningskörningsrunda, och snart är det dags att skriva in mig på körskola. Jag har inga större problem med att gasa och bromsa, typ köra motorväg och större vägar men att köra inne i stan, bland massa hus samt backa, parkera och starta i backe är inte mina starka sidor, haha. Jag vill helst kunna något innan jag ens börjat träna men jag försöker hålla mitt tålamod uppe.. Någon mer som håller på att övningsköra - går det bra för er?!

Som jag saknar

2015-03-30 - 20:29:03 / 9 kommentarer / All kopiering förbjuden

Jag älskar att ta fram hårddisken där bilder från 2010 ligger samlade och kolla tillbaka på massa härliga minnen, och framförallt bilder från sommaren. Åh, vad jag saknar värmen, solen, skratten, friheten och glädjen!! Jag försöker att inte längta allt för mycket, men det är svårt att låta bli. Det är trots allt redan påsk och om mindre än 10 veckor är det sommarlov!!! Har ni några rolig sommarplaner? 

Visar redigering

2015-03-30 - 10:20:00 / 3 kommentarer / All kopiering förbjuden
I mitt inlägg med före/efter bilder var där några som undrade hur översta bilden var redigerad och ville gärna att jag skulle visa, så jag fixade ihop ett inlägg där jag visar steg för steg. Det är verkligen inget avancerat så testa själva, och visa mig gärna era resultat!

 

A girl in the dark

2015-03-29 - 18:23:18 / 2 kommentarer / All kopiering förbjuden


Modell: Victoria Westerdahl | Foto: Angelica Bengtsson

Några fler bilder på Victoria som vi fotade i skolans studio i förra veckan någon gång! Den andra är ganska lik den jag la upp tidigare men här behöll jag den i färg, men lite mer matta färger. De andra bilderna kan ni se här. Jag vill verkligen bli bättre på att hantera studio för det är faktiskt kul! Några som brukar fota i studio och har några supertips? Eller ja, bara allmänna tips som kan vara användbara - hit me!

Första jobbpasset!

2015-03-28 - 20:44:25 / 5 kommentarer / All kopiering förbjuden
Me, by me - en bild från förra veckan, se fler här.

Första jobbpasset är avklarat och det gick förvånadsvärt bra och det var riktigt skoj! Jag har längtat såå mycket till jobbstarten och nu är det igång på riktigt!! Jag är heeeelt slut i huvudet och benen så jag har laddat upp med lite ananas, choklad (måste ju testa nya marabou japp!!) och en ben&jerry, där måste också en ny smak testas, cinnamon buns! Hoppas ni haft en fin lördag!


Alla är fotografer

2015-03-28 - 13:36:00 / 4 kommentarer / All kopiering förbjuden

Detta programmet har ni, som är fotointresserade dårå, väl inte missat? Det är himla bra tycker jag och man kan knipa åt sig massor med små fototips i varje avsnitt. För er som inte vet så är det ett program där Johan Rheborg och Henrik Schyffert ger varandra olika fotoutmaningar och de tar hjälp av kända fotografer för att genomföra uppdraget så bra så möjligt. Jättekul och jätteinspirerande!

Före // Efter

2015-03-27 - 17:41:44 / 7 kommentarer / All kopiering förbjuden

Det var ett tag sedan jag publicerade lite före/efter bilder, vilket jag själv tycker är himla kul att se, så det är väl på tiden! Förr gillade jag inte redigering, inte alls, och även om jag inte tycker att det är det absolut roligaste nu heller så märker jag vilken otroligt stor skillnad det kan göra och det påverkar väldigt mycket vilken känsla en bild ska förmedla. Ha en fin helg allihop, jag ska försöka ha en kontrollerad nervousitet inför morgondagens första jobbpass, hehe. 

Slut på inspiration? Kika in på Pinterest

2015-03-26 - 14:44:43 / 2 kommentarer / All kopiering förbjuden

Vad du än behöver inspiration till, så lovar jag att det finns på Pinterest! Jag skaffade mig ett konto för ett tag sedan, ladda ner deras app och försöker använda det dagligen. Sök på Photography tips så får ni upp massor med olika bilder som länkar vidare till webbsidor som skrivit tips och liknande. Idéer till fotograferingar, sminkningar, kläder, locations.. alltså verkligen allt. Även om det inte är fotografering ni är intresserade av så kan ni söka på träning, mat, smink.. what so ever! 

Jag har inte riktigt koll på exakt hur allt funkar och sådär, men jag försöker komma in i det och vill ni följa mig så heter hittar ni mig här, pinterest.com/aangelicabengts :) Skriv gärna om ni använder det så kan vi följa varandra!Black & white

2015-03-25 - 20:27:52 / 2 kommentarer / All kopiering förbjuden
Modell: Victoria Westerdahl | Foto: Angelica Bengtsson

Två bilder från tidigare i veckan när vi lekte med lite ljussättning i studion i skolan. Jag är inte så himla bra på sådant men det är kul att leka lite med det och testa lite olika. Jag fotar dock helst i naturligt ljus, utomhus främst, så ljussättning är inte min starka sida men man lär sig såklart bäst av att testa. Det blev i alla fall himla häftiga resultat tycker jag!


INSPIRED

2015-03-24 - 17:05:49 / 9 kommentarer / All kopiering förbjuden
Min tolkning av Lina Flodins tutorial på Orange&Blue effect, hitta den här.

Är man intresserad av fotografering och hela den biten så är ju det ett måste att läsa andra härliga fotobloggar, Lina la ut en rolig och lite annorlunda photoshop tutorial som jag hakde på - mitt resultat ser ni ovan. Hennes bilder blev ju dock sjukt mycket snyggare än min, men väldigt kul att testa! Älskar att hitta sådana tips och lära mig något nytt inom photoshop. Oftast är det väldigt enkla små saker som kan göra bilder väldigt effektfulla! 

Hur håller jag min fotomotivation uppe?

2015-03-23 - 10:51:00 / 10 kommentarer / All kopiering förbjuden
Ibland vill man springa runt med kameran i handen 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan - och sen kommer man in i en period där man knappt rör den på en vecka. Skola, läxor, plugg och träning kommer i vägen på vardagarna och man känner inte alltid att man hinner fota. Kanske har du massa fotoidéer, men det krävs kanske lite planering, modellletande och lite annat - det går inte göra en tisdagseftermiddag sådär spontant, tyvärr. Så vad ska man göra för att hålla fotomotivationen upp och inte tappa den, hur håller man den vid liv?

» Tvinga inte dig själv! Detta är något jag tycker är jätteviktigt, är det ett intresse så ska det inte kännas som ett måste eller som en jobbig grej att ta fram kameran och fotade lite. Det ska kännas kul och det ska vara något du gör på din lediga tid, inte något du planerar att hinna med. Det kanske är en belöning för du pluggat några timmar - att gå ut och fota? 

 
» Utmana dig själv! Det finns så otroligt många sätt att ge sig själv nya utmaningar. Ett sätt är att se igenom vad du brukar fota och inte brukar. För min del så fotar jag väldigt mycket porträtt, men väldigt lite landskap och självporträtt - därför försöker jag träna på det. Det är klart du ska fota det som du vill fota, men det är väldigt lärorikt att fota olika, och all kunskap är bra kunskap! Något annat är att leta upp någon fotoutmaning, eller ge dig själv en fotouppgift, exempelvis fota efter ett visst tema, fota en viss typ av bild eller tolka en annan fotografs bilder.

 
 
» Planera in större photoshoots med vänner, kanske du kan skrapa ihop ett gäng där du fotograferar, någon är modell, någon sminkar och kanske en assistent som kan hjälpa till med praktiska saker som ta lite behind the scenes bilder och hålla reflexskärm? Det kanske låter för seriöst, men jag tycker det är kul att göra sådant och "leka verklighet", om ni förstår hur jag tänker? Ta tid på dig att samla inspiration och ha ett rolig tema i er photoshoot - då blir det oftast riktigt häftiga bilder! 
Ny vecka, nya utmaningar

2015-03-22 - 21:01:50 / 4 kommentarer / All kopiering förbjuden

Så var det söndagskväll, igen. Hur är det ens möjlig att det går så snabbt!? Det är ju bara 5 dagar kvar innan vi kan njuta av lite ledighet dessutom - himla härligt! I veckan som kommer så väntar några kurser inför mitt nya jobb, och på lördags är det öppningsdags och jag har mitt första pass. SÅ nervöst men jag tror det kommer bli superkul.
Vad väntar den kommande veckan för er? 

SELF PORTRAIT

2015-03-21 - 22:00:38 / 4 kommentarer / All kopiering förbjuden

VAD händer här!? Ja, jag fick något ryck nu ikväll med att fota självporträtt. 95 % av bilderna är ur fokus eller väldigt väldigt fula, men två som ändå är helt okej får vara godkänt för vara första gången på väldigt väldigt väldigt länge. Träning ger färdighet, så det är väl bara till att fortsätta fota självporträtt..

Tiden springer iväg

2015-03-21 - 10:13:00 / 7 kommentarer / All kopiering förbjuden


Denna lilla sötisen ska döpas idag! Mitt älskade kusinbarn som har hunnit bli 5 månader (!!!) och på bilderna är han bara 2 månader, vart tar tiden vägen? Jag hoppas jag får lov att komma och ta lite 6-månadersporträtt på honom, nu är han lite mer "med" vad som händer och bjuder på lite mer leende. Till dopet har jag bakat kakor som jag hoppas blir uppskattade av alla gästerna, det är väldigt många bjudna så jag hoppas hoppas alla gillar kakorna - de har i alla fall fått godkänt av familjemedlemmarna. Nej, nu är det dags att sätta fart så jag hinner bli klar. Ha en fin lördag!

We could all be blown to pieces

2015-03-20 - 08:25:00 / 9 kommentarer / All kopiering förbjuden
Modell: Erica Hallengren | Foto: Angelica Bengtsson

Det blev inte jätemånga toppbilder igår, men här har vi en som jag själv blev riktigt nöjd med. Ge gärna lite kommentarer vad ni tycker :)


Rolig fotolektion!

2015-03-19 - 15:24:53 / 6 kommentarer / All kopiering förbjuden

ÄLSKAR detta! Är glad att mitt val inför gymnasiet blev media och inte samhälle. En dryg 1,5 h lektion är inte så dryg när du kan gå runt och fota vart du vill. Idag hamnade jag och några klasskompisar i Allhelgonakyrkan i Lund (som är otroligt fin!!) där vi fotade. Som vanligt för mig så slutade det med porträttfoto - så jag har lite bilder att redigera, finally!

3 FOTOTIPS!

2015-03-18 - 19:29:29 / 10 kommentarer / All kopiering förbjuden
Våren är (i princip) här och det börjar kännas lite roligare att gå ut och fotografera, ellerhur? Du slipper stå och frysa fingrarna av dig och det är ljust lite längre. Men vad ska man välja att fota och var hittar man fotomotivationen? Jag tänkte dela med mig av några tips!

1. Underskatta inte din mobil!
När man kan mycket inom ämnet blir man lätt lite för petig och tycker att mobilkameran inte duger, men jag tycker inte vi ska underskatta den. Visst, den har inte samma kvalité som din systemkamera men mobilbilderna har sin charm. Mobilen har du nog alltid i fickan, och den är lätt att dra upp när man ser något man gärna vill fota, ellerhur? Jag älskar att fota med min mobil, och det är fantastiskt att kunna fota, redigera och visa upp på ett och samma ställe - i mobilen genom appar! 
(Är ni medlemmar på Moderskeppet.se så finns det en kurs som går igenom fotografering med mobilen, väldigt bra!)

 

2. Ta med kameran om du ska iväg någonstans!
Det blir inga bilder om du inte har en kamera, så därför förtjänar den alltid en plats i väskan. Ja, den väger lite extra men får du till en riktigt bra bild så är det värt det, alla dar i veckan. Om du så bara ska gå en runda eller om du ska på lite helgäventyr med familj eller vänner, så låt kameran hänga med. Nya platser, nya landskap och förmodligen hittar du ett fint fotoställe!

 


3. Våga fråga vänner, släkt och familj!
Vill man bli bäst på något så måste man träna, och det kan kännas svårt att få tag i modeller att fota, om man nu vill träna på porträtt, men egentligen är det inte svårare än man gör det till. Funkar inte familjemedlemmarna så kanske någon släkting vill ställa upp eller så får du fråga runt bland dina vänner! Och känner du dig redo kan du ju be dina vänner/släktingar fråga någon de känner.

 
Lätt att missa de finaste bilderna

2015-03-18 - 09:39:00 / 6 kommentarer / All kopiering förbjuden

Ibland är det givande att kolla igenom bilder från någon vecka tillbaka, lätt att missa bra bilder. Här har vi, ännu en gång, en härlig solnedgångsbild som jag tycker blev väldigt fint på grund av ljuset. Ofta blir det en mörk röd/gul/orange ton men här var det mycket ljusare och det kändes himla fint! Redigeringen är inte så himla avancerad, dragit ner exposure lite, dragit ner shadows och sen ökat lite blåa och rosa färger, ungefär.  

Cause we lost it all, nothing lasts forever

2015-03-17 - 18:16:08 / 1 kommentarer / All kopiering förbjudenStreetstyle

2015-03-16 - 19:06:05 / 4 kommentarer / All kopiering förbjuden
Modell: Erica Andersson | Foto: Angelica Bengtsson

Jag är så velig, än en gång, med min blogg. Vardagsinläggen känns så tråkiga, och det känns inte helt rätt så jag tror jag återgår till mer fotorelaterat. Här har ni två bilder från en fotografering, fler bilder finns i kategorin Porträtt!

Kladdkaka med kokosglasyr - recept!

2015-03-15 - 16:37:43 / 7 kommentarer / All kopiering förbjuden
Gårdagens bakningsprojekt blev verkligen jättelyckat, och jag måste bara dela med mig av detta fantastiska recept som ger så otroligt goda kakor!! De är väldigt enkla att göra, och passar till alla olika tillfällen. Som jag skrev igår så ska mitt lilla kusinbarn döpas och jag fick äran att baka något gott, så nu hoppas jag att de blir godkända av alla gäster.200 grader, ca 40 bitar.

Du behöver; 


Till kladdkakan:
4 ägg
5 dl socker
200 g smör
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Till kokosglasyren:
75 g smör
1,5 dl vispgrädde
200 g kokosflingor
1 dl ljus sirap


Gör så här:

1. Börja med att sätta på ugnen och ta fram en bakplåt, helst lite djupare, som du klär med bakplåtspapper, funkar att smörja in också men det underlättar med bakplåtspapper senare, och det blir inte jobbig att diska. 

2. Vispa ägg och socker till en fluffig och slät smet.

3. Smält smöret (funkar super i mikrovågsugn), tillsätt de torra ingredienserna och smöret - vispa ihop allting till en slät smet.
-Tips: Blanda ihop de torra ingredienserna för sig själv först (mjöl, kakao, salt och vaniljsocker) innan du blanda ner det i smeten.

4. Häll smeten i bakplåten och fördela jämt, sätt in i ugnen i 15 minuter.

5. Börja direkt med kokosglasyren, smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Rör om så att inget bränner fast i botten. Låt koka lite lätt i ca 5 min.  
-Tips: Häll inte i alla kokosflingor direkt, häll i det mesta men spara lite och blanda i efter du låtit det koka några minuter. 

6. Ta ut kakan och lägg på kokosglasyren, fördela jämt över kakan och sätt sedan in den i ugnen än en gång. Låt stå inne tills kokosglasyren fått en fin gyllnebrun färg. Ta ut, låt svalna och skär sedan i lagom stora bitar!!
-Tips: Kakan är väldigt mäktig så tänk på att inte skära för stora bitar.

7. ÄT OCH NJUT!

 

We are the heroes of our time

2015-03-15 - 11:46:00 / 3 kommentarer / All kopiering förbjuden
Godmorgon, såg ni melodifestivalen igår? Måns är ju verkligen en värdig vinnare tycker jag!! Så himla söt och härlig. Jag har hunnit med ett gympass nu på förmiddagen men resten av dagen har jag inget planerat men har fått ett ryck och känner för att börja plugga igenom matteboken inför nationella proven som är i maj någon gång.. vem vill ens göra det på en söndag? Det kanske bara är en tanke jag har, är inte säker på att jag gör det hehe. Anyway, nu måste jag få i mig lite frukost!

 

What am I suppose to do when the best part of me was always you?

2015-03-14 - 14:14:20 / 2 kommentarer / All kopiering förbjuden
 
Halloj! Jag har inte precis vaknat, bara inte riktigt haft tid att blogga. Hade en supertrevlig fredagskväll med lite värk i fötterna när jag kom hem - men då vet man att man dansat tillräckligt. Nu ska jag ta tag i dagens projekt, bakning! Mitt lilla kusinbarn ska döpas nästa helg och jag har fått äran att baka något gott tills dess!

Your deepest regret dies with me

2015-03-13 - 17:37:37 / 2 kommentarer / All kopiering förbjuden

Hörrniii det är fredag, igen! Jag brukar säga "snart fredag" på tisdagsmorgonen ungefär - för visst går det snabbt? Efter en dryg skoldag så tog jag mig en promenad och samlade på mig lite solstrålar. Tanken var en 30 minuters ungefär men det slutade kring 70 min men det var verkligen SÅ härligt väder. Brukar annars springa på fredagarna men mina benhinnor är inte mina bästa vänner så får vara lite försiktigt.

Med lite effektivitet så har jag hunnit både att städa rummet och duschat, så jag är snart redo för kvällens festligheter. Två vänner sen låååångt tillbaka har fyllt 18 så det är dags för 18års fest ikväll! Vad gör ni ikväll? Hoppas ni får en fin helg!!

Meet me where the sunlight ends

2015-03-12 - 18:00:30 / 1 kommentarer / All kopiering förbjuden

Jag har fått a thing för solnedgång/soluppgång-bilder. Jag tycker det är SÅ fint. Åh. Min instagram innehåller kanske lite för mycket av det men jag kan liksom inte få nog. Försöker få till ett najsigt flöde så blir det fler av dessa bilderna så förstör jag nog allt, typ. Hmm vad vill ni läsa i bloggen?? Den känns lite trist och tråkig tycker jag!

Never let the fear of failure stop you from trying

2015-03-11 - 21:37:07 / 3 kommentarer / All kopiering förbjuden

Livet är ganska grått och tråkigt just nu. Fast nej, så får man väl ändå inte säga? Livet är för bra för det!! När jag kom hem från dagens löprunda så kände jag "shit vad livet är härligt just nu!". Ni vet när livet känns extra härligt utan någon speciell anledning. Jag var dödstrött och anfådd, men livet kändes bra just då. 

Men det händer inte så mycket i mitt liv - och då är det lätt att det känns grått och tråkigt. I veckan har vi fotat på en gymnasieskola i Malmö så de bilderna ska lämnas in imorgon (tyvärr inget jag kan visa här, inte jätteintressant för er heller kanske) och vi håller på att planera workshops i foto som vi ska hålla i senare i vår. Och så har jag massa funderingar och tankar kring vad jag vill göra efter gymnasiet och har kanske landat i en tanke som känns skrämmande men sjukt jäkla rolig!! Vad vill ni göra efter gymnasiet?

Tänker, tvivlar och ångrar

2015-03-10 - 21:22:10 / 5 kommentarer / All kopiering förbjuden
"Vad vill jag göra efter gymnasiet?" Den frågan har cirkulerat runt i mitt huvud de senaste timmarna och jag vet inte. Ingen aning. Vad gör ni som tagit studenten, pluggar, jobbar, bor utomlands?? Och ni som inte tagit studenten, har ni någon aning om vad ni vill göra när det är dags att bestämma? Jag känner att jag vill göra så mycket men känner mig inte redo för hälften av det. Tänker, tvivlar och ångrar. Men det löser sig väl med tiden, eller?

Förövrigt har jag fått reda på när det är kursdags inför nya jobbet, samt fått jobbtider under påsklovet. Det ska verkligen bli så kul!!
 

PENNYBOARDING

2015-03-10 - 11:17:00 / 7 kommentarer / All kopiering förbjuden
 

Solen skiner och fåglarna sjunger

2015-03-09 - 19:13:27 / 2 kommentarer / All kopiering förbjuden

Gav mig ut på en liten fotopromenix i solnedgången. Får aldrig nog - det är så fantastiskt fint! 

Måndagsglada idag? Jag blir typ ledsen när folk säger att de hatar måndagar för jag tycker man kan göra måndagar precis lika bra som fredagar, humöret sitter i huvudet och vill man vara glad så kan man. Pratade också med en vän idag om att vi alla alltid är så jäkla rädda för vad folk tycker, att man inte kan göra sådär - för ingen annan i ens ålder skulle göra det. VEM BRYR SIG? Blir ibland arg på mig själv för att jag tänker så. Gör vad du vill, när du vill. Det är coolt. 

Spring

2015-03-08 - 14:06:07 / 5 kommentarer / All kopiering förbjuden

Solen skiner och vårkänslorna kryper fram! Tyvärr är det lite blåsigt ute men man kan ju inte sitta inne för det! Jag ska snart träffa några vänner och inviga våra pennyboards för i år - lite försmak på sommaren. Hoppas ni får en fin söndag, vad ska ni hitta på? 
 
 

Friday, can you please stay forever?

2015-03-06 - 17:24:11 / 7 kommentarer / All kopiering förbjuden
Vad är era helgplaner? Någon rolig fest, kanske alldeles för mycket plugg eller kanske jobb? Jag ska snart springa till bussen och ta mig hem till en tjej i klassen för en härlig tjejkväll - det känns helt perfekt! Resten av helgen bjuder på lite träning, lite kompishäng och en 20års fest. Skoj! Ha en fin helg 

 
 
 

Photoshopskola: Watersplash effect

2015-03-06 - 10:39:00 / 6 kommentarer / All kopiering förbjuden
Happy friday people!! Jag hoppas ni får en skön helg vad ni än hittar på, jag har lite planerat så jag kikar in här när jag har tid. Jag bjuder på ett litet photshoptips som ni kan testa om ni har lust. Har ni några speciella frågor eller inte förstå något så kommentera. Kram 

 

Här kan ni hämta bilder ifrån: all-free-download.com

Som jag skrev så är det förbjudet att hämta bilder från google hur som helst, google är inget fritt bildgalleri om det så är en vacker landskapsbild eller en suddig mobilbild. Vill man kopiera bilder från google måste man egentligen ha tillstånd av den som äger bilden, men som i detta fallet kan man kopiera bilden om den endast är för eget bruk, dvs kanske man vill testa detta hemma på några bilder men inte tänker visa upp det på sin blogg eller liknande, då är det okej. Vad man också kan göra är att ändra om lite i bilden, ta bort några delar eller lägga till lite vatten från en annan splashbild, då är det plötsligt en ny bild som du själv gjort . Lurigt det där med copyright, men man måste ju faktiskt respektera det. Vill man inte själv att andra kopierar ens bilder ska man inte göra det själv!


 

Jag borde inte tänka på detta

2015-03-05 - 21:54:43 / 1 kommentarer / All kopiering förbjuden
I veckan fick vi en fråga på historielektionen. Vad är din identitet? Ja, svensk kanske, men det där är ju bara en liten del av vem jag är, min nationella identitet - men vad för andra identiteter har jag? Det känns så lätt, klart man vet vem man är, eller? Jag fick inte fram något. Vem är jag, egentligen? Vad vill jag vara, vad vill jag stå för? Klockan är tio i tio en torsdagskväll, det är inte passande att tänka på detta men det är omöjligt att låta bli. När hittar du dig själv, när vet du vem du vill vara? Vad säger mest om mig, att jag är svensk eller vad jag har för intressen? Känner ni er ibland lite lost i er själva, eller? 

 

Utmanande, men kul!

2015-03-04 - 20:59:04 / 8 kommentarer / All kopiering förbjuden
Livet är så himla härlig ibland, ellerhur? Som jag skrev i förra inlägget så tror jag vi i allmänhet behöver lära oss uppskatta nuet lite mer, och jag gör mitt bästa. Jag har en otroligt rolig och spännande vår framför mig, som jag längtar efter att kicka igång på riktigt. Några kurser inför mitt nya jobb står härnäst, jobbet drar igång i slutet av månaden och snart är det dags att ta tag i körkortet ordentligt - ja, väldigt krävande men samtidigt kul!! Jag älskar att känna att ha utmaningar framför mig, jag känner på mig att denna våren kommer vara grymt utvecklande och lärorik och jag har bara en sådan jäkla bra känsla inför våren, sommaren och första terminen av sista året i gymnasiet. Känner mig så peppad, glad och energirik!! Vad har ni framför er i år som känns extra kul?!

 

"Sluta förvänta dig att andra ska agera först. Var den som skapar positiv förändring"

2015-03-03 - 20:40:25 / 14 kommentarer / All kopiering förbjuden
Vad jag saknar sommaren! Glädjen, skratten, ledigheten, lättnaden, friheten. Jag längtar något så enormt, det känns som ett ohälsosamt beteende och är det egentligen inte konstigt hur mycket vi saknar och hur mycket vi längtar efter något? Och sen när vi väl kommer dit - då glömmer vi bort att vi just precis då lever i det som vi en gång drömde om. Sen rinner tiden iväg och saknaden kommer tillbaka. Aldrig att vi stannar upp och tänker att vi lever drömmen, det måste vi nog alla bli lite bättre på. Vad är erat bästa sommarminne?

 
 
 
 

By the lake

2015-03-02 - 18:43:09 / 3 kommentarer / All kopiering förbjuden

Åh, det är svårt att ge verkligheten rättvisa på bild! Jag tog en kort promenad i förra veckan med kameran i handen och hamnade här, så himla fantastiskt fint! 

Har satt upp ett mål - att bli bättre på självporträtt!!
Har sagt det länge men det är dags att ta det på allvar. Här kanske är bra att börja, det ligger lite avsides och kan vara perfekt till en början, känner mig inte alltid jättebekväm framför kameran och speciellt inte om massa folk ska stirra. Någon som har bra självporträttstips? Det tas gärna emot!!

It's never like the movies, it's never like they say

2015-03-02 - 09:09:00 / 6 kommentarer / All kopiering förbjuden
 

Vad händer här, Angelica?

2015-03-01 - 19:46:03 / 3 kommentarer / All kopiering förbjuden
... ja, det kan man fråga sig. Jag skrattar åt mig själv, för jag är så himla velig och aldrig kan bestämma mig. Eller kanske snarare, får upp massa nya idéer och vill helst ha de genomförda innan jag kommit på idén. Oftast blir det ogenomtänka beslut men sen är det ju inte så himla farligt när det gäller en blogg, ellerhur? 

Jag älskar fotograferingen, men det känns som bloggen varit mer som ett stressmoment än en rolig grej! Självklart är det kul, men jag säter en sådan press att alltid vilja tillfredsställa andra och jag tänker mer på vad för inlägg ni som läser vill ha än vad för inlägg jag vill göra, och då blir det fel. Så klart vill jag göra inlägg för någon ska gilla det, men i slutändan handlar det ändå om hur jag mår och vad det ger mig. Med en vår framför mig som nog kommer gå i full fart så kommer jag inte alltid ha tid att skriva inlägg för göra andra nöjda, och det drar ner motivationen om det inte är något som lockar och något som man gärna gör när man har tid över.

Jag har också fått superbra respons, varit på mest-kommenterade-listan och ökat statistiken - men många kommentarer jag får är för jag varit inne på deras bloggar och kommenterat något snällt. Det ser bra ut, men frågan är ju om det är värt det? Att svara på kommentarer tar otroligt mycket tid och visst kan jag tänka mig att ta mig den tiden, men i rätt syfte. Ofta måste jag svara på kommentarer för att hålla en jämn statistik, och det vill jag ifrån. Jag vill att de som går in här, läser och kommenterar ska göra det för att de vill. Jag vill ha frågor för att någon är intresserad och jag vill ha en "fin bild!!!"-kommentar för att någon verkligen tycker så. Förstår ni hur jag menar? 

Vad jag försöker säga är nog mest att jag kommer fortsätta, men utefter mina förutsättningar. Det ska aldrig kännas som ett måste att svara på kommentarer eller göra ett blogginlägg tills nästa dag, för då är jag upptagen. Och jag vill förmedla känslor och vackra landskap till er, som frivilligt läser och kommenterar. Det finns liksom inga riktlinjer eller måsten längre - jag tror inspirationen och motivationen kommer när man inte känner att man måste prestera. 

Kram på er, och hoppas att ni som läser för att ni vill stannar kvar. ♥♥