Tolka en fotograf - skoluppgift

2015-02-27 - 14:42:19 / 12 kommentarer / All kopiering förbjuden
Jag gav er lite sneakpeak på en skoluppgift för ett tag sedan, och det har dragit ut på tiden lite men nu är den inlämnad och då visar jag gärna! Uppgiften var att välja en fotograf utefter en lista vår lärare gav oss och ta en bild i samma stil som fotografen, som skulle kunna passa in i deras portfolie. Jag valde Sandy Skoglund, men bilderna är från några olika bildserier. 


Inspiration från här


Inspiration från här och här

Inspiration från här

"Vad jobbar du med? Jag är Äventyrare i Skånes Djurpark!"

2015-02-26 - 16:48:06 / 18 kommentarer / All kopiering förbjuden

Jag tog mig en liten promenad, med kameran i handen, efter skolan - och vilket fantastiskt väder det varit idag! Det resulterade inte i så många olika bilder, men jag hitta ett fantastiskt ställe där jag gärna vill ha en photoshoot i vår, men solen och ljuset måste ligga rätt för det ska blir sådär underbart vackert! Jag stod kvar där några minuter och njöt av lugnet, tysteten och solens strålar som ger värme och fyller på energin! Så underbart!

Några av er undrade lite angående vad för jobb jag fått, jag har alltid en tendes till att berätta och göra det lite hemlighetsfullt men jag förstår att ni är nyfikna - jag är själv det när andra ska på möte, intervjuer eller liknande. Helst vill jag vara allas bästavän som vet allt, hehe...
I slutet av januari var jag på äventyrsakademin på Skånes Djurpark, första steget i utbildningen. Det var runt 600 söknade och jag är en av 60 som fått jobbet - jag är en av Skånes Djurpark Äventryare och bara den titlen är ju som en barndomsdröm. "Vad jobbar du med? Jag är Äventyrare i Skånes Djurpark!".. kan inte låta bli att längta tills det är dags, på riktigt!

Photoshopskola: Klippa ut objekt och få fina kanter

2015-02-26 - 09:28:00 / 6 kommentarer / All kopiering förbjuden
 

Löpning utomhus!

2015-02-25 - 20:47:02 / 9 kommentarer / All kopiering förbjuden
Har, out of nowhere, börjat tycka photoshop är grymt kul och sitter och gör sånthär. Inte alls så svår som det ser ut!!


Överlever man onsdagen i skolan så är det nästan helg! Mina onsdagar är de drygaste på veckan men samtidigt så är det extra skönt att sätta sig på tåget hem och andas ut. Ja, sen är det skönt att komma hem, hoppa i träningskläderna och snöra på springskorna för en löprunda - även om det är jobbigt så är det en härlig känsla. Har haft några sega träningsveckor - ont i benhinnorna vilket resulterade vila från löpningen, sedan en förkylning på det och sedan igångsättning av löpning genom kortare rundor.. ja, ni hör ju vad drygt! Nu har jag dock klarat av två löprundor där jag sprungit min vanliga runda utan smärta, så himla skönt! Och sen är det extra härligt att man hinner med löprundorna innan det blir mörkt, även om det funkat bra under vintern också. Brukar ni vara ute och springa något?? Många tycker ju det är en mardröm!

Splatter effect

2015-02-25 - 09:42:39 / 25 kommentarer / All kopiering förbjuden
 
 

Nytt jobb!!

2015-02-24 - 20:12:57 / 11 kommentarer / All kopiering förbjuden
Sådant man hinner med när man är ledig, leka runt i Photoshop och testa lite roliga saker, kanske kommer en liten tutroial på det någon dag. 


Min sista lediga dag för denna gången leder mot sitt slut och det känns inte så lockande att klockan ringer runt halv 7 imorgon och många många dagar framöver, men samtidigt kommer vi ju nämre sommarlovet. Våren kommer dessutom bjuda på många härliga saker som jag ser fram emot, och visst är sportlovet lite som en milstolpe, klarar man sig dit så har man klarat mer än halva skolåret, om några veckor är det påsklov och sedan dags att bita ihop det sista innan sommaren. Vårterminen bjuder även på många lediga dagar och det är snart ljust ute när man vaknar - så vi klarar det!

Jag vet inte om någon av er kommer ihåg att jag, för ganska så längesedan, skrev att jag skulle på en jobbaudition? Jag var där för snart en månad sen och för ca två veckor sedan fick jag svar - och jag fick jobbet! Jobbet innebär både helger och lediga dagar nu i vår och senare i höst, samt jobb under sommaren. Jag är så otroligt glad och lättad att ha den biten klar redan - och att faktiskt kunna jobba och tjäna lite pengar under våren. Utöver jobbet kommer ju skolan ta upp tiden, samtidigt som det snart är dags att skriva in sig på körskolan och ta tag i den biten och sen vill jag ju hinna med träning och fotografering också. Ja, ni hör ju själva att jag kommer vara rätt så upptagen i vår, men jag har en väldigt positiv inställning till det och jag tror absolut det blir en rolig och lärorik vår, men samtidigt tuff. Tyvärr kommer ju bloggen kanske lida lite, men jag ska verkligen försöka, planering är verkligen det viktigaste!

Har ni några speciella planer för våren? Fler som ska börja med körskola kanske, eller någon av er som också fått ett jobb? Avslutningsvis vill jag bara säga hur otroligt kul det är med all respons på mina inlägg, det gör mig så himla glad! ♥♥

FÖRE/EFTER - Erica

2015-02-24 - 10:14:21 / 24 kommentarer / All kopiering förbjuden

På denna bilden har jag först gjort den svartvit, ljusat upp lite, lagt på konstrast + clarity i Camera Raw, i Photoshop har jag sedan mest jobbat med att dra ner curves för att inventera och måla fram mörkare partier (läppar, ögonbryn och siffrorna i bakgrunden). Har även lagt på ett mörkrött färglager, använt blending mode "Linear burn" och dragit ner opacity ganska rejält. Till sist har jag beskurit bilden.

Redigeringen på denna bilden ligger främst på olika color fills. Jag började med att lägga på lite konstrast, ljusa upp och ändra vitbalansen i Camera Raw, i Photoshop har jag sedan gjort ögonen ljusare och skarpare, lagt på ett lager mörka curves för att inventera och fylla i ögonbryn + läppar. Jag har använt mig av ett brunt color fill lager där jag använt blending mode "Darker" och dragit ner opacity till ca 10 % och Fill på 60 % ungefär, sedan ett nytt colo fill laget med orange, lite högre opacity och något lägre fill. Avslutningsvis använde jag curves för att ljusa upp hela bilden lite. 

Streetstyle, Erica pt 2

2015-02-23 - 11:49:33 / 25 kommentarer / All kopiering förbjuden
Modell; Erica Andersson | Foto; Angelica Bengtsson

Shit vad dessa bilderna var roliga att redigera, och än en gång inser jag hur mycket redigering kan göra! Jag är verkligen inte superduktig på redigering men det jag kan gör stor skillnad på bilderna. Vill ni se lite före/efter? Tror det hade varit skoj att visa vilken skillnad det blir! 3 platser/länder jag vill besöka och fota på

2015-02-22 - 14:55:00 / 35 kommentarer / All kopiering förbjuden
Norge har en otroligt vacker natur om man utgår från bilder och jag skulle gärna vilja åka dit för att träna upp landskapsfotografering men också fota lite allt möjligt i naturen där, tänk så underbart!

Grand Canyon - vem vill inte hit? Om det så bara är för att se det med egna ögon eller fota så känns det som ett måste. Drömmer om en roadtrip med fina vänner, en fullladdad kamera och hög musik. Stanna bilen kanske lite för ofta för att fota på fantastiska platser. Just här vill jag dels fota, men också bara sitta och titta, så underbart vackert!
 
Santorini, en grekisk ö som verkar helt fantastisk! Jag har besökt några andra grekiska öar (Kreta, Rhodos, Skiathos) och jag älskar grekiska vit blåa hus och vilka vackra utsikter det finns. Vill gärna fota bröllop på en grekisk ö, hur underbart?? 

Bilderna i inlägget kommer från linafoto.se samt nevnarien.se och är lånade efter fråga om lov. Kika in deras bloggar för mer bilder får deras resor till de olika platserna!

Godmorgon!

2015-02-22 - 10:27:38 / 19 kommentarer / All kopiering förbjuden

Söndagsförmiddagen brukar jag spendera på gymmet, men jag tränade igår så då får det bli en vilodag idag! Skönt att träna på egen hand och kunna anpassa det efter vad man ska göra. Jag tränar alla vardagar och sedan en gång på helgen, och en dag för vila. Oftast känns lördagen som en passande vilodag men som sagt, det är perfekt att kunna välja själv beronde på andra planer. Som idag exempelvis, jag ska träffa mitt lilla kusinbarn och passa han ett tag, inte ensam, men ändå! Åh, har inte sett han på länge nu så jag saknar han massor ♥♥

Vad har ni för planer för dagen? Träning, familjemiddag eller kaske tråkigt plugg? Vad ni än gör så glöm inte att alla dagar går att göra bra, och jag önskar er en fin söndag!

Streetstyle, Erica pt 1

2015-02-21 - 13:46:59 / 29 kommentarer / All kopiering förbjuden
Modell; Erica Andersson | Foto; Angelica Bengtsson

De första bilder på Erica, vilken är er favorit? Vill väldigt gärna höra vad ni tycker, verkligen! Det är en utmaning att redigera bilder, för man hamnar lätt i samma färger och gör i princip samma redigering på alla bilder, något jag försöker undvika och istället göra lite olika på alla bilder, men det är inte lätt alltid!

Sneekpeak

2015-02-20 - 09:56:00 / 5 kommentarer / All kopiering förbjuden
...från gårdagens fotografering med Erica! Det gick lite trögt i början, det blev inte riktigt som vi ville men sen hitta vi några bra ställen och några av bilderna är nog några nya favoriter. Vi fotade en helt annan stil än vad vi brukar så det blev lite utmaning, men det är kul och utmanande! Vill ni se fler bilder?

Jag måste bli bättre på ta behind the scenes bilder, note to myself!

Vad kan jag fota? 5 tips!

2015-02-19 - 12:28:00 / 12 kommentarer / All kopiering förbjuden
Ni vet när det kliar i fingrarna och man bara vill ta fram kameran och fota något, men man vet inte vad. Frustration. I feel you, men här kommer 5 tips som ni kan försöka er på. Vad blir dagens?
 

Fotograferingsdags!

2015-02-19 - 10:33:13 / 4 kommentarer / All kopiering förbjuden
Godmorgon! Har ni några roliga planer för idag? Jag ska faktiskt fotografera idag, det blev lite spontant bestämt igår med en kompis, men det kan nog bli bra ändå! Erica, som jag fotograferat många gånger tidigare, och jag vill gärna ha lite tema på fotograferingar och inte bara ta några stela porträtt, så det blir spännande! Senare ikväll är det träningspass på friskis som står på schemat och där mellan hinner jag nog lite redigering och lite inläggsplanering. Än en gång, vad vill ni läsa om?

Fyra bilder från en tidigare fotografering med Erica, vi hamnar alltid i en skogsmiljö med en klänning eller stickat - det ska vi ändra på idag, även om det är fint!
 

Photoshopskola: Redigera dina ögon, ljusare och mer skärpa

2015-02-18 - 10:50:00 / 19 kommentarer / All kopiering förbjuden
Det var på tiden med lite photoshoptips tyckte jag, det brukar ni gilla - och det är roligt att göra för även om jag kan lite sedan innan så lär jag mig något nytt. Detta går hyfsat snabbt, kräver kanske lite photoshopvana och ger ett väldigt fint resultat!

 

Bli en bättre fotograf - mina tips: 3 saker att ha i kameraväskan!

2015-02-17 - 10:02:00 / 19 kommentarer / All kopiering förbjuden
Jag vill gärna blanda foto-tipsen på min blogg, för fotografering handlar inte bara om inställningar på kamerna och vad för kamera du har, det finns enkla och hyfsat billiga tillbehör som kan göra stor skillnad och vara till stor hjälp. Allt nedanför finns på kamda.se, en superbra kamera-tillbehör onlinebutik!

 

Äntligen lov!

2015-02-16 - 10:20:38 / 23 kommentarer / All kopiering förbjuden
Ny vecka, som bjuder på ett härligt sportlov - det känns väldigt passande tycker jag! Har man klarat denna biten av vårterminen så klarar man resten, nu är det ju ljust både när man ska till och från skolan, och det är skönt! 

Jag har redan hunnit med en löprunda, duscha och plockat undan på mitt rum så det bara är till att dammsuga, men det får blir senare idag, först en runda till Emporia med några vänner! Fast allra först, frukoooost!
 
Jag är lite inspirationslös, därav lite seg uppdatering men jag tänkte sätta mig ner senare idag och skriva ner idéer till inlägg, fotograferingar och sånt. Är det något speciellt ni vill läsa så kan ni väl kommentera!! :)

Alla ♥ dag

2015-02-14 - 10:40:50 / 25 kommentarer / All kopiering förbjuden

Godmorgon, och glad alla hjärtans dag på er ♥
Vet ni vad det värsta med denna dagen är? Att folk mår dålig, för de inte har någon pojkvän/flickvän att fira med. Kom igen va, är inte kärlek alla relationer vi har? Vänskap, familj, släkt, djur... Lova mig att inte deppa ihop idag, det finns alltid någon som älskar dig och se istället dagen som en fin dag med ett bra budskap. 

Jag önskar er en fantastisk lördag,
om ni så ska mysa på hotell med er älskade eller sitta hemma och äta god mat med familjen. Jag ska iväg på en shoppingtur med mamma och sedan har jag inte så mycket planerat! 

Konsertbilder - American Authors (19/8-2014)

2015-02-13 - 09:08:00 / 15 kommentarer / All kopiering förbjuden

Några fler konsertbilder från malmöfestivalen förra året!! Shiit, fick feeling och längtar efter konsert. Vill gärna fota mer konsertbilder också.. får hopas på det i sommar på någon mindre festival. Har ni fotat konsert någon gång, i så fall vem och var? 

#tbt Malmöfestivalen

2015-02-12 - 18:21:31 / 9 kommentarer / All kopiering förbjuden
American Authors at Malmöfestivalen, 18/ - 2014

Jag letade fram några bilder från i slutet av sommaren, från Malmöfestivalen rättare sagt. Jag känner att det behövs lite nya bilder på bloggen men det är också kul att redigera gamla bilder och visa upp. Har massor med bilder från denna konsert, kanske det är kul med lite fler? Finns några till i kategorin "konsert" men kanske slänger upp några fler imorgon. Brukar ni fota konsertbilder? 
Förövrigt så är American Authors grymma, checka in på spotify!


FÖRE/EFTER - solnedgång

2015-02-12 - 08:41:00 / 11 kommentarer / All kopiering förbjuden
 

Snart snart snart lov

2015-02-11 - 20:16:24 / 14 kommentarer / All kopiering förbjuden
Jag har kommit igång med träningen igen efter några lugna veckor på grund av början till benhinneinflamation, samt sjukdom - det känns grymt skönt! Har en jäkla träningsvärk i rumpan men det ser jag mest positivt. Anledning till det inte är så spännande och speciella inlägg här är på grund av mycket i skolan, men jag gör verkligen mitt bästa. Jag har ett matteprov på fredag sen har jag lov en vecka, hur fantastiskt? Har ni lov denna veckan, eller nästa? 
 

Vad använder jag för inställningar vid landskap/natur-foto?

2015-02-11 - 09:21:00 / 10 kommentarer / All kopiering förbjuden

Vad har jag använt för inställningar här?
Slutartid; 1/80
Bländare; 3.5
ISO; 100

Jag fick en fråga om vilka inställningar jag brukar använda vid landskap/natur-foto, om som ni säkert förstår är det så himla olika beronde på vad man fotar, när man fotar och hur vädret är. Vid just solnedgången så brukar jag faktiskt ha ett otroligt mycket högre värde på slutaren, minst 1/1000 och uppåt men då blir det endast himlen som får färg och resten svart. Det är snyggt, men det känns som en landskapsbild blir mer levande och intressant om man kan fånga himlens vackra färger tillsammans med marken. ISO försöker jag alltid hålla på 100, så långt det går. Kameran presterar som bäst när man använder ISO 100 och ökar du ISO så läggs det in små vita prickar i bilden, vilket gör den kornigare. Bländaren borde jag nog höjt något mer (och sänkt slutaren) men det blev bra ändå! Bländaren är skärpedjupet och desto högre bländartal, desto mer "i fokus" (läs mer om det här).

Att fota naturbilder är otroligt kul och det jag gillar är hur man kan leka med bländaren för att få intressanta bilder! Vid detaljbilder på blommor och djur rekomenderar jag ett lågt bländar-tal (f 1.8) och vid landskapbilder ett högre. Tänk bara på att om du ändrar bländaren måste du förmodligen ändra slutaren. Ett lågt bländartal släpper in mycket ljus och ett högt släpper in mindre. 

Tänk också på att det ligger en del redigering bakom just min bild.. vill ni se före/efter redigering?!
 

Insta lately

2015-02-10 - 08:47:00 / 26 kommentarer / All kopiering förbjuden
Jag har blivit ganska duktig på att uppdatera instagram, och här är mina senaste fyra bilder. I slutet av förra året fick jag sånt ryck och bestämde mig för att jag skulle försöka få ett fint flöde när jag skaffade iPhone 6 och nu ser det ändå ganska hyfsat ut, hehe. Tycker det är kul att fota med mobilen och inte bara en stor, klumpig systemkamera. Måste bli bättre på att ta vardagsbilder, det är fint! 

Vill ni följa mig så hittar ni mig under namnet @angelicabengtssons

Vill bli bättre på landskapsfotografering!

2015-02-09 - 08:45:00 / 30 kommentarer / All kopiering förbjuden

Alltså. WOW. Är det något jag tycker är helt otroligt vackert så är det soluppgångar, och solnedgångar. Gårdagen bjöd på en solnedgång som lös upp himlen så fint - och vad gjorde inte jag? Cyklade snabbt iväg för att fånga solens sista strålar. Det var nära att jag struntat i det, men det får man aldrig göra, ellerhur? 

När jag satt och redigerade dessa bilderna igårkväll insåg jag hur vackert det är med landskapsbilder! Jag har alltid sagt att det inte är något för mig, och visst är det svårt att ge en rätt bild av verkligheten, men om jag inte tränar kan jag ju inte bli bättre. Nya utamningar! Nu vill jag åka jorden runt och fota fantastiska platser.. ja, på riktigt. Tänk Australien, USA, Norge, Nya Zeeland, Egypten, Kina.. vill överallt. Och som den ivriga människan jag är, så ska det helst hända NU. 

Bli en bättre fotograf - mina tips: Allmänna tips!

2015-02-08 - 08:47:00 / 22 kommentarer / All kopiering förbjuden
"Bli en bättre fotograf - mina tips" är en inläggsserie där jag kommer ge er tips inom fotografering. Det kan vara allt från ljussättning till vad man ska tänka på när man fotar en familj eller barn. Kom ihåg att det inte finns några rätt eller fel inom fotografering, och att jag inte är något proffs. Jag tror att vi lär oss genom varandra, och genom att testa - och allt jag skriver är baserat på egna erfarenheter, sådant jag lär mig i skolan och sådant jag lär mig när jag fotar själv. Är det något speciellt ni vill att jag skriver om, eller om ni har något tips att dela med er av så släng in en kommentar!

 
Om man vill bli bättre på något, då krävs det träning - ellerhur!? Inom vissa områden kan det krävas naturbegåvning för att bli bäst, kanske inom sång, men i många fall handlar det om att lägga ner tid, träna, misslyckas, lyckas, göra om, gråta, skratta.. och tro på dig själv. Klart att det kan underlätta med lite naturbegåvning i fotboll, men tror ni att Zlatan suttit hemma, spelat lite FIFA, ätit lite kakor, tränat lite på gymmet, sprungit några km på löpbandet och funderat på om han en dag ska bli fotbollsproffs, samtidigt som han går på fest på kvällen?.. Nja, inte riktigt va! Han är grym - för att han har tränat. Om och om och om och om igen. Han har skrikit när det gått fel men också när det gått bra. Allting handlar om hur mycket tid du lägger ner på det, och vad du är villig att göra för att bli bäst

Jag tänkte lista några punkter som jag anser är viktigt för att vara en bra fotograf. Idag handlar det inte om den fysiska biten när du håller upp kameran, fotar och ändrar inställningar utan mer den psykiska och mentala biten - tänket. 

  • Tro på dig själv! Du ska inte gå runt och säga att du är bäst och skryta om allt du gjort inom fotografi, men du ska ha en inre röst som säger att om du fortsätter att kämpa, då kommer du nå ditt mål. Låt inte andra personer få dig att tvivla på dig själva - vill du, så kan du. 

  • Tänk efter hur du vill framställa dig själv, framförallt på internet. Att använda sociala medier (blogg, facebook, instagram) är ett grymt sätt att marknadsföra sig själv och synas för andra men tänk på att du måste stå för de bilderna du lägger upp. Oftast är det inga större problem när det gäller bilder du tar i foto-syfte, men en bild på dig när du är full kanske inte ger det seriösaste inttrycket. 

  • Våga tänka utanför gränserna och gå på känsla! Inom fotografi finns det många oskrivna regler, och eftersom de är just oskrivna så är det inte något du behöver följa. Det är viktigt att hitta sin egen stil, för då kommer personer i framtiden vilja ha just dig, för de gillar din fotostil - så därför måste du låta dig själv vara kreativ och inte sätta stopp för hur du automatiskt vrider kameran eller redigerar en bild. 

  • Våga fråga! Vet du om att någon fyller år snart eller känner du någon ska ta studenten i år? Tveka inte på att fråga om de vill bli fotograferade. Alla människor vill för eviga speciella stunder i livet, och visst kan de ta upp mobilkameran och fota, men din systemkamera ger tusen gånger så bra kvalité och det vet alla om. Jag har fått några frågor om hur jag lyckats få fotojobb och det har jag fått genom den enkla anledning att jag frågat och haft en facebooksida där jag lägger upp foto, för att visa att "hej, jag fotograferar!", ungefär. Du kan kanske inte ta betalt, men du kan skaffa erfarenhet och det är kul!

  • Var social! Den sociala biten är otroligt viktig. Ska du fotografera någon måste du först och främst hälsa och välkomna de på ett bra sätt, du måste ge ett professionellt och seriöst inttryck och under fotograferingen måste du våga prata, skämta och skapa en avslappnad miljö. Den sociala biten kan vara en stor utmaning för många men samtidigt tränas du på det och efter ett tag känns det lättare.
     
  • Träna, träna träna, träna. Du blir inte bra på att fotografera genom att läsa hur slutare, bländare och ISO fungerar. Du bli inte bra genom att köpa en systemkamera. Du blir inte bra genom att läsa bloggar och kolla youtubevideos. Du blir bra när du lägger ner tid, energi och tanke på det. Du blir bra när du gör det helhjärtat. 
 

"Vill man vara fin får man lida pin"

2015-02-07 - 13:25:13 / 24 kommentarer / All kopiering förbjuden

Fredagskvällen bjöd på årets första 18 års fest, som var otroligt kul! De där lovely skorna på bilden satt på mina fötter i 7 timmar så ni kan väl gissa vem som har ont i fötterna idag? Fast, det var det värt! Nu ska jag ta tag i lite saker, så som att städa rummet, duscha, svara kommentarer och fixa något kul inlägg! Vad gör ni idag?

Sista två!

2015-02-06 - 09:32:00 / 6 kommentarer / All kopiering förbjuden
Det blir kanske tråkigt med fler bloggtips nu, men dessa är de sista! Vad vill ni läsa om i bloggen?!Alicia Olofsson, denna bloggen hittade jag när jag bad er länka bloggar och upptäckte snabbt vilka grymt fina bilder hon tar! Man kan hitta allt från fina hästporträtt till händelserika sport-bilder vilket gör att bloggen känns intressant och rolig! 

Linn Ahlex, en fin och trevlig tjej som har väldigt mycket porträttbilder (me like!!) och fotar mycket åt familjer som vill ha barnporträtt/familjebilder eller liknande.. dessutom delar hon ofta med sig av recept som gör att det vattnas i munnen.. !

Förresten, vi har nått 100-strecket på bloglovin, så himla kul!! Jag hoppas verkligen ni gillar bloggen och är det något speciellt ni vill se så kommentera!! 

Här har vi två till tips,

2015-02-05 - 19:07:12 / 14 kommentarer / All kopiering förbjuden
Vi fortsätter med lite bloggtips, har ni några fler bloggar ni vill tipsa om så länka på!Emma Johansson, en tjej som läster estetik och media med inriktning foto, precis som jag! Hennes blogg innehåller otroligt många fina bilder och för ett tag sedan var hon i Ghana och träffade på massa söta barn som gör sig vackra på bild, och hon ska ha en utställning med de bilderna (som ett gymnasiearbete) i Alingsås - hur grymt?! Hade jag bott närmre hade jag absolut åkt dit!

Anna Hermanson driver en jättehärlig och fin blogg med massa ljusa och fina bilder. Hon bjuder på redigeringstips och verkar bara allmänt vara en glad och trevlig person så kika in på hennes blogg!

Man är bara sjuk om man låter sig själv vara det... typ

2015-02-05 - 17:29:20 / 8 kommentarer / All kopiering förbjuden
Vill ni se fler vatten bilder kan ni kika in i denna kategorin..

Hejsan! Jag känner mig lite frånvarande från bloggen men jag har åkt på en förkylning men jag har tagit mig igenom skoldagarna ändå så när jag kommer hem vill jag mest kolla serier och lata mig. Såklart är det en del plugg såhär en vecka innan lovet men jag klarar det! Det kommer upp lite fler bloggtips ikväll och imorgon, ni verkar tycka det är kul! Hoppas ni mår bra.. vad gör ni ikväll?!

Vi kör två till bloggtips...

2015-02-04 - 09:15:00 / 25 kommentarer / All kopiering förbjuden
Vi fortsätter med lite bloggtips, denna gången två bloggar som jag följt ett bra tag - tror jag hittade de i höstas när jag bestämde mig för satsa på bloggen och foto. Två bloggar jag läser aktivt och kommenterar på ofta!Amanda Jona verkar vara en sjukt härlig och drivande person, just nu jobbar hon som mäklarfotograf och det är inget man direkt får se bilder ifrån (vilket man såklart förstår) men hon fotar mycket utöver jobbet, både lite större egna projekt/idéer men visar också otroligt härliga och lyxiga vardagsbilder! 

Emma Grann verkar också vara härlig, glad och drivande. Hon har pluggat på Ljud och bildskolan (så det finns hopp för mig..) och läser nu till kommersiell fotograf på Fotoskolan i Stockholm. Utöver plugget så fotar hon mycket annat och har exempelvis fotat Ellinor från Top Model och Aina från Paradise Hotel, hur grymt?! 

Snow

2015-02-03 - 16:43:06 / 18 kommentarer / All kopiering förbjuden

Snön har landat i Skåne och det känns faktiskt himla drygt att den kommer först nu, eller vad säger ni!? Visst är det fantastiskt fint och mysigt men vem längtar inte till våren? Skönt att det går år rätt håll, än är det inte mörk ute..!

Att jag börjat bli förkyld och har lite halsont är dock värre, vem har tid att vara sjuk!? Halstabletter, te och vila it is. Planen var egentligen att börja springa igen denna vecka, har fått ta lite uppehåll från det på grund av benhinnorna men förkylningen kanske ändå kommer lägligt, så det blir en extra veckas vila för benen samt att snö + löpning inte är det ultimata. Hur är det med er?! :)

Två bloggtips!

2015-02-03 - 08:46:00 / 12 kommentarer / All kopiering förbjuden
I förra veckan efterfrågade jag fotobloggar och jag fick in himla många bra tips, så jag gör inlägg i några olika delar, först ut är dessa två bloggar!Alma Bengtsson, en tjej som är född samma år som mig, läser estet-media på LBS precis som mig och har samma efternamn som mig... ganska sjukt ju! Okej, ni måste kika in på hennes blogg - hon tar fantastiska bilder och verkar vara en snäll och härlig person!

Ebba driver en grymt härlig blogg med otroligt vackra bilder, ger mycket tips inom fotografi och delar helt enkelt med sig av sånt som gör att man gärna kommer tillbaka flera gånger per dag! 
 

Kommer aldrig få nog av motljus

2015-02-02 - 21:08:08 / 12 kommentarer / All kopiering förbjuden
Modeller: Erica Andersson och Rebecka Åkerman | Make-up: Terese Ahlqvist | Foto: Angelica Bengtsson

Letade fram två bilder från i höstas när jag fotade Erica och Rebecka, alltså åhh vad jag älskar motljus. Översta bilden ger mig sån feeling! Får snart sätta ihop en ny photoshoot igen, vill ha lite egna projekt på gång och inte bara skolans. Vilken av dessa gillar ni mest?!

Förresten, imorgon kommer det upp lite bloggtips och lite senare i veckan också! Sen kan ju någon gärna få följa mig på bloglovin så jag når 100-strecket.. kom igen va!

Hur jag gjort min stämpel

2015-02-01 - 10:21:00 / 22 kommentarer / All kopiering förbjuden
Jag har fått en förfrågan om jag kan visa hur jag gjort min vattenstämpel som jag sätter på mina bilder, främst hur jag gjort med olika typsnitt, så här kommer en snabb och enkelt gudie. 

 
Hur sparar man en egen pensel!? Kika in på mitt inlägg jag skrev här!

Vill du ladda ner typsnitt till photoshop finns det massor med olika typsnit på dafont.com! 

Vill du veta hur man öppnar fonts och installerar i photoshop, googla. Finns MASSOR om det på internet!

Årets andra månad

2015-02-01 - 09:09:37 / 17 kommentarer / All kopiering förbjuden
Hej februari!! Jag vet att jag varit lite frånvarande men ibland orkar man bara inte och saknar inspiration, men sånt händer. Jag ska snart dra på mig träningskläderna och cykla mot gymmet, och har en massa saker att hinna med idag så det är lika bra att börja direkt. Jag älskar effektivitet så jag har redan börjat plocka undan på rummet så jag kan dammsuga när jag kommer hem ifrån gymmet.. smart va? Haha, jag i ett nötskal.