TRE TEST

2015-12-26 - 15:57:56 / 1 kommentarer / All kopiering förbjuden

Några få bilder som fick vara bland de första med nya kameran. Vill ut och fota porträtt men dagens väder är inget rolig alls, och snart är det ju mörkt. Håller tummarna för bättre väder i nästa vecka :-). Jag har haft en riktigt mysdag hemma som började med träning och efter det har jag gjort precis ingenting, och det är så jäkla skönt ibland! Ikväll är det dags för middag hemma hos mormor så lär ju inte somna hungrig i alla fall. Vad ska ni hitta på?

Du och jag ska ut på många nya äventyr

2015-12-25 - 18:04:01 / 6 kommentarer / All kopiering förbjuden

JA. Detta är sant. EN NY KAMERA! Jag är lite för lycklig och kan inte riktigt tänka att det där är min kamera nu. MIN MIN MIN. 

Detta är ingen julklapp från någon heller. Men hur har jag helt plötsligt fått för mig att jag vill ha en ny kamera då? Det har jag inte det heller. Jag har velat ha en ny kamera länge, och någon gång i höstas såg jag en annons i tidningen. "Glöm inte söka ungdomsstipendiet". "Jag ska söka" sa jag till mamma och pappa, och de bara nickade och log. Skickade in en ansökan två dagar innan sista ansökningsdagen och drömde om en jul fylld med kärlek och glädje, och en ny kamera. Har väntat i veckor på att få reda på om det blev beviljat eller inte, hade gett upp hoppet lite men här sitter jag, men en kamera som jag velat ha så länge och som jag betalat 2000 för själv, resten täckte stipendiet. Och jag är så glad! God jul, till mig själv, från mig själv :-)

GOD JUL!

2015-12-24 - 13:37:45 / 4 kommentarer / All kopiering förbjuden

God jul på er allihopa ♥♥♥

Jag hoppas ni får en mysig dag med nära och kära, ät mycket mat och njut av lite ledighet för det behöver vi nog alla. Det känns inte helt rätt med jul just nu, kunde lika bra varit en dag i mars typ, men det är väl bara till att spela med haha :-). Jag började min morgon på gymmet (what else!?) och ska slå in den sista julklappen innan jag är redo för julfirande! Ni missar inte Kalle på TV va?!

Vill skicka ut miljoner kramar till alla som inte har en härlig familj eller släkt att fira med idag, jag vill skicka ut miljoner kramar till alla barn som bara känner ångest inför en högtid som denna och jag vill skicka ut miljoner kramar till de som inte får tillräckligt mycket kärlek annars. Jag mår dåligt av att veta att det finns så många, speciellt barn, där ute som aldrig får uppleva det jag själv får uppleva vartenda jul. NI är värda så mycket mer och jag hoppas ni vet det. 

Dan före dopparedan

2015-12-23 - 13:25:20 / 1 kommentarer / All kopiering förbjuden

För någon vecka sedan visade jag lite behind-the-scenes från en fotografering vi hade, en skoluppgift i samarbete med andra elever på en annan skola. Jag var så himla besviken och missnöjd den där dagen men några bra bilder blev där allt, som den här ovan. Ska nog gå igeno bilderna igen för ibland missar man det bästa. Vill ni se någon mer så finns det på min facebooksida :-). Nu har jag även fått Lightroom på min dator (bästa skolan!) men det var precis dagen innan julavslutningen jag kunde installera det så kan ingenting. Ska försöka ta mig tid att lära mig lite under lovet, många som föredrar det framför Photoshop ju.

Dessutom har jag en otroligt rolig nyhet, igår fick jag ett mejl som jag väntat på länge. Alltså, riktigt jäkla länge. Jag hade i princip gett upp hoppet på att det skulle landa i min inkorg men igår så hände det. Jag vill inte säga exakt vad riktigt än utan ni får reda på det senare i veckan. Men det är något stort. Och grymt. Och det kommer nog medföra massor med ny inspiration till fotografering. AHHH!!!


BLOGGINTERVJU: Emma Gustafsson

2015-12-22 - 18:35:51 / 0 kommentarer / All kopiering förbjuden

Ny, rolig och inspirerande inläggsserie på bloggen, bloggintervjuer! Eftersom detta främst är en fotoblogg så vill jag såklart främst intervjua fotobloggare. Dessa inlägg kommer komma upp en gång i veckan med en ny fotoprofil varje vecka. Frågorna kommer varieras och ändras utefter varje person. Jag har en lång lista på fotobloggare jag vill ha med här, men vet du något, eller om du själv har en fotoblogg, så tveka inte på att mejla mig (aangelicabengtsson@gmail.com) så kanske du får synas här.


Inte fredag, men ändå en bloggintervju, lite försent från förra veckan helt enkelt men sånt händer. Idag får ni läsa hur Emma Gustafsson använda sig av bilddagboken (shit vad man älskade BDB...) för att nå ut med sina bilder  och även ta del av 5 otroligt bra tips på hur ni själva lyckas inom fotografi!
Alla bilder tillhör Emma. 

Hej Emma, hoppas allt är bra med dig! Det är ju snart jul och massor med ledig tid – hur spenderar du den helst? Med eller utan kameran i handen, varför?
Snart är det jul ja! Då jag även jobbar på ett fritidshem i Bollebygds kommun så är det inte jättemycket ledig tid för mig såhär i jultider, jag kommer jobba alla dagar som inte är röda. Men på de få lediga dagarna jag har spenderar jag helst i stallet och gärna med kameran i handen om det kommer lite snö. 

 

Du fotar ju väldigt mycket hästar, hur har du kommit in på det? Är det roligast eller finns det annat du gärna fotograferar?
När jag var 11 år gammal bytte jag skola och träffade en ny kompis, som hade en ponny. På den tiden var Bilddagboken jättepopulärt (nuvarande Dayviews) och vi fotade flitigt när vi red på den lilla bruna ponnyn och lade upp på "bdb". Till slut växte våra bilddagböcker och fick fler följare, då skulle så klart bilderna vara snyggare. Kameran var alltid med oss i stallet för att dokumentera allt vi gjorde. Hästar är helt klart roligast, och även det jag är bäst på! Men andra djur är också roligt, när jag jobbar på Borås Djurpark på somrarna fotar jag gärna en del av de vilda djurarterna också. 

Hur kom du in på fotografering över huvud taget, och är det något du vill satsa på i framtiden?
Innan jag började fotografera hästar fotade jag och min farfar mycket natur, min farfar är väldigt naturintresserad och eftersom jag i princip växte upp i skogen så var det nog där det började på riktigt. Sedan spann det vidare på hästarna och bilddagboken som jag berättade om tidigare. Det är absolut något jag vill satsa på i framtiden, problemet jag har är att jag vill satsa på så mycket, och har väldigt svårt för att bestämma mig!

 

Om du skulle nämna tre personer du inspireras av, vilka skulle det vara? Varför?
Den första skulle vara Zandra Ahl Olausson (Zahlo Foto) som hade en av de större bilddagböckerna under tiden jag började intressera mig för att fotografera hästar. Den andra skulle nog vara Philippa Davin, som bara tar helt magiska bilder. En person som inte fotograferar men helt klart har inspirerat mig ändå i "karriärsväg" är Linn Olsson, döcool brud som får en att tänka att precis allt är möjligt! 

 


Du får fria tyglar. Du får drömma stort, åka jorden runt och har chansen att träffa vem som helst för en photoshoot. Vem skulle du välja och vart skulle ni fotografera? 
Jag skulle välja att åka till någon toppryttare och fotografera dem utanför tävlingsbanan, föreviga deras band och inte deras prestationer. Det hade varit fett coolt! Jag skulle antagligen också göra en kortare film inom samma ram. 

Vilka är dina ”must-have” i kameraväskan, vad klarar du dig inte utan?
Oj, det var en svår fråga för mig. Jag gillar att hålla det ganska enkelt när jag fotar, det enda jag behöver är egentligen kameran och ett objektiv. Och min egen inspiration då såklart, men det brukar jag visserligen inte ha i kameraväskan ;)

 

Fem tips till alla unga tjejer och killar där ute som drömmer om att bli fotograf, få fotojobb och utvecklas inom fotografi?
Tips 1 (det absolut viktigaste) - KUNDAPPROACH. Det är så himla viktigt att vara trevlig och kunna bemöta sina potentiella kunder på ett bra sätt, det är ingen som vill köpa bilder av någon surmulen människa som inte vill svara på frågor eller ta initiativ. Jag skulle ärligt talat hellre köpa en "ful" bild av en trevlig människa än en fin bild av en tråkig/jobbig människa.

Tips 2 - ÄLSKA. Du måste tycka om det du gör, din kärlek för ditt arbete lyser igenom i bilderna. Finns inte gnistan där hos dig själv - så kommer den garanterat inte finnas där i dina bilder. 

Tips 3 - ÖVA&VÅGA. Man måste våga göra fel och "skämma ut sig" lite ibland. Visst, bilden där du prövar en ny vinkel eller ditt nya objektiv för första gången kanske inte blir superbra. Så viktigt att inte vara rädd för att pröva nya saker och att öva på det som inte blir bra, utveckling är jätteviktigt. Och det får du bara genom att gå utanför din bekvämlighetszon!

Tips 4 - SE&LÄR. Många fotografer är så himla bittra för att folk "kopierar" deras idéer, modeller, osv. Jag tycker tvärtemot att det är jättebra att pröva varandras fotoidéer, kanske lär du dig något nytt du aldrig hade kommit på att pröva själv? Och om du är den vars foto blir "efterapat", ta åt dig! Du har gjort något bra som någon annan blir inspirerad av. Gör dom det bättre än dig? Ja då är det bara till att step up your game. 

Tips 5 - GE INTE UPP. Alltså, livet går upp och ner, jämt och ständigt. Saker går bra och saker går dåligt, that's just the way it is. Bara för att en fotografering inte blir top notch så betyder det inte att du är dålig, lär dig av dina misstag istället och på't igen nästa gång. Alla har bättre och sämre perioder, varken livets eller karriärens bergochdalbana går uppför hela tiden, nån gång kommer vi alla falla fritt då och då. 

 

 

TACK otroligt duktiga Emma som ville ställa upp såhär i juletider och allt, så kul att få ha med dig här bland alla intervjuer. Jag är SÅ sugen på att fota hästar nu, så fina djur!

Nu tar jag ett uppehåll över jul och nyår, nästa år kör jag vidare på intervjuer och skicka gärna tips på någon ni vill läsa intervju med, eller om ni själva vill vara med, aangelicabengtsson@gmail.com!!

K A L M A R

2015-12-20 - 15:13:16 / 1 kommentarer / All kopiering förbjuden

Har haft en himla mysig helg i Kalmar med mina fina vänner, vi åkte direkt i fredags efter avslutningen i skolan och jag har bara varit hemma en timme ungefär. Inflyttnigspizza, massa prat, ikea-brunch, shopping, utekväll och lite mer prat. En liten trip men skönt att bara få komma iväg ett tag! Väskan ska packas upp (hur jäkla tråkigt är inte det?!!!) och sen ska jag gymma lite innan det blir kväll, då ska jag nog bara ligga i sängen och kolla ikapp julkalendern, typ!

Bokeh

2015-12-16 - 14:28:35 / 4 kommentarer / All kopiering förbjuden
En resultatbild till en uppgift i skolan där vi skulle göra lite experimentfoto, jag testade mig på lite bokeh samt ett annat experiment! God jul!

Äntligen kan jag ndas ut, de senaste veckorna i skolan har verkligen varit krävande och ångestfyllda men har längtat till onsdageftermiddag länge nu, haha. Har en uppgift att lämna in imorgon men inget jag kan plugga till utan en film som ska redigeras, så jag är pluggfri idag! Tyvärr behöver jag spendera mycket tid på lovet till plugget men fram tills julafton ska jag försöka ta det lugnt! EN vecka kvar bara, vart tar tiden vägen?

SAFFRANSSKORPOR

2015-12-14 - 20:55:59 / 1 kommentarer / All kopiering förbjuden

100 g smör, 1 g saffran, 2 ägg, 1 1/2 dl socker, 5 dl vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 2 dl sötmandel // Blanda ihop allt (smält smör och saffran tillsammans) och forma till 3 längder, grädda i ugnen ca 25 min, ta ut och skär i bitar och torka sedan i ugnen 15 min till. Volia!

SÅ enkelt att göra, och väldigt gott. De blev poppis här hemma så får nog göra en omgång tilll tills julafton!!

Nygräddade lussebullar

2015-12-13 - 21:22:24 / 2 kommentarer / All kopiering förbjuden

Hoppas ni haft en fantastisk Lucia-dag! Idag var jag ledig från jobbet och hade planerat in en riktigt bakdag, jag gjorde, som varje år, goda lussebullar och sen provade jag på att göra saffranskorpor som blev supergoda. Hann inte fota innan det blev mörkt så jag visar imorgon!! :-) 

Morgonstund har guld i mund

2015-12-12 - 12:31:56 / 2 kommentarer / All kopiering förbjuden

Man behöver inte ett specifikt mål att uppnå för att orka träna 09.30 en lördagsmorgon, man behöver bara en vilja att må bra, både fysikst och psykiskt, idag, nästa vecka och om ett år.  @angelicabengtssons

Godmorgon! Alltså hur sköna är inte helgerna såhär i juletider, älskar älskar älskar det! Hade ju inte skadat med lite snö dock men man kan ju inte få allt. Jag kom hem sent från jobbet igår, åt kvällsmat vid 22.30 ungefär men idag är jag pigg och har haft en fantastisk morgon. Låg kvar i sängen länge, kollade ikapp julkalendern och sen hoppade jag i träningskläderna och körde lite intervaller innan en god frukost och dusch, rummet är städat och om en timme börjar jag jobba. Sån extremt typisk Angelica-morgon men också extremt härligt :-) 

BLOGGINTERVJU: Johanna Fåglund

2015-12-11 - 10:00:00 / 5 kommentarer / All kopiering förbjuden

Ny, rolig och inspirerande inläggsserie på bloggen, bloggintervjuer! Eftersom detta främst är en fotoblogg så vill jag såklart främst intervjua fotobloggare. Dessa inlägg kommer komma upp en gång i veckan med en ny fotoprofil varje vecka. Frågorna kommer varieras och ändras utefter varje person. Jag har en lång lista på fotobloggare jag vill ha med här, men vet du något, eller om du själv har en fotoblogg, så tveka inte på att mejla mig (aangelicabengtsson@gmail.com) så kanske du får synas här.


ÄNTLIGEN fredag och en vecka kvar till jullov!! Denna vecka har jag pratat med Johanna Fåglund som jobbar som fotograf och makeup-stylist. Vilken perfekt kombo!
Alla bilder tillhör Johanna.

Hej Johanna, hoppas allt är bra med dig! Du driver ju ett eget företag som fotograf, samt att du är makeup-stylist, för mig låter det som ett drömyrke, helt klart! Har du alltid haft en dröm som fotograf och hur är det att faktiskt leva i det? Stressig, roligt, påfrestande? 
Hej! Ja, det stämmer. För mig har det inte alltid varit det jag vill göra, utan det var under 2008 när jag började fotografera mer och lärde mig min lilla kompaktkamera jag insåg hur kul jag tyckte det var. Efter studenten samma år fick jag mycket tid till att öva och bli bättre.Mitt intresse för smink kom inte förrän 2010 då jag satt sminkmodell åt en kompis på hennes utbildning. Det verkade så roligt att kunna allt det där och det skulle vara en väldigt bra kombination med mitt fotograferande, så våren 2011 gick jag den utbildningen själv. Eftersom jag bara har företaget vid sidan om, så tycker jag inte att det är så stressigt. Det är så stor konkurrens i fotovärlden då det finns massa andra duktiga fotografer, så jag tar det lite som det kommer. 

 

 


Du fotar väldigt mycket natur och landskap, hur kom du in på just den typen av fotografering? 
I början fotograferade jag nästan allt möjligt, men jag kände att det var när jag var ute med kameran i naturen eller bland fina landskap som jag hörde hemma. Helst i fint motljus och massa färger!

Din kamera har varit med på många äventyr runt om i världen, vilket ställe är det bästa du fotat på? Sverige eller utomlands!
Ja, jag har fotograferat på många fina ställen, men ingenting jag sett slår Norges vackra landskap med alla berg och fjordar. Det är så mäktigt att åka runt där med höga berg omkring sig eller gå en vandringsled till fina utsiktsplatser eller grottor. Att det ligger så nära och lättillgängligt gör ju inte saken sämre heller. Verkligen något att rekommendera. 

 
 

Jag gissar på att du gjort många fotojobb – vilket är det roligaste fotojobbet du gjort?
För ett år sedan var en av mina bästa vänner gravid och jag fick fotografera hennes gravidbilder. Det var bara så kul att få göra detta, hon var så fin, ljuset perfekt och jag blev hur nöjd som helst med bilderna!

 


Vill du fortsätta som fotograf eller har du andra planer längre fram?
Jag kommer aldrig sluta med fotograferandet, men jag tror att jag kommer fortsätta att ha det vid sidan om samtidigt som jag jobbar med barn på förskola. 

För att lyckas inom media krävs mycket tålamod, stark vilja och ganska mycket tro på sig själv, hur tror du man som ung ska tänka för att våga satsa? Har du någon gång tvivlat på dig själv?
Det är nog ganska vanligt att man tvivlar på sig själv, men man ska inte vara rädd för att misslyckas. Det är bara att lära sig av det och inte ge upp :)


 

TACK fina Johanna för du ställde upp. Dina bilder är helt fantastiska och jag hade gjort så mycket för kunna fånga landskap lika bra som du. Kan man få en lektion, typ??!!

Dagens modell

2015-12-09 - 21:49:33 / 3 kommentarer / All kopiering förbjuden
Idag har jag haft den (förmodligen) sista fotograferingen till mitt gymnasiearbete!! Mitt mål har vairt att vara klar med alla fotograferingar innan jul så high five till mig själv. Idag var denna söta lilla tjej framför kameran, nyaste tillökningen i släkten, bara 6,5 vecka gammal! Fotade hennes mamma i oktober så det var kul att få göra lite uppföljning med lite bebisporträtt. Vi bor rätt så nära så hade varit kul att fota även under nästa år när hon växer och blir större, som en liten serie typ! Anyway, här får ni ett smakprov :-). 

 

Bli en bättre fotograf - mina tips: Fota par

2015-12-08 - 16:48:49 / 3 kommentarer / All kopiering förbjuden
Det jag älskar med att fota människor är att fånga känslor på en bild, och vad är härligare än att fånga kärleken mellan två personer på en bild? Det är magiskt! Jag tänkte ge lite tips till er om ni ska fota par, för det kan bli fantastisk om man vågar och om man fångar det rätta ögonblicket. 


Först och främst måste du som fotograf våga! Våga ge modellerna lite instruktioner, våga be dem hålla händer, våga be dem pussas och kyssas, våga be dem krama varandra. Allt det där fina och helt naturliga. Det är ju inte jobbigt för dem utan mest för dig som fotograf faktiskt. Det kan kännas lite stelt och lite pinsamt och det enda jag kan säga är att du måste måste tänka bort det för stunden. Tänk vilka fina bilder du kommer ha på minneskortet sen. 

Låt paret göra något tillsammans framför kameran. Det finns SÅ mycket man kan göra som kan ta fram massa känslor, att prata om en resa tillsammans, prata om första dejten eller varför inte be den ena planera en drömdag för den andra. Många leende, skratt och natruliga ansiktsuttryck kommer fram - och då är det bara att fota massor!

Det viktigaste när du fotar ett par är att båda känner sig bekväma framför kameran, så att båda kan slappna av och vara naturliga, annars blir det inte äkta och sådär otroligt härligt. Hur du bemöter ditt par och hur du är mot de gör så stor skillnad. Att trycka upp kameran i ansiktet ska du aldrig göra. Prata med dom innan ni börjar och gå igenom vad dina tankar för fotograferingen är. Kör du att den ena berättar något för den andra så lyssna, skratta och var med i samtalet du med, men var ändå redo att fota. 

När jag själv fotar människor så är målet att jag ska vara så pass med att jag fångar bra bilder, men jag ska ändå vara lite diskret och osylig. Jag ska alltså inte vara i fokus och kameran ska inte vara ett skrämmande objekt. 

 


 

Tomtenisse-jobb

2015-12-06 - 12:09:40 / 4 kommentarer / All kopiering förbjuden

Godmorgon!! Andra advent och fortfarande ingen snö. Bara massa regn och blåst, så himla tråkigt. Men, jag är i full julstämning i alla fall - jag har nog årets mest julstämningsfulla jobb och har jobbat både fredag och lördag kväll, och även ikväll ska jag få vara med och sprida lite julstämning till alla söta barn! Sen har jag två pass kvar nästa vecka sen är det färdigjobbat för i år! 

Jag är hemsk ledsen för en grymt tråkig blogg dessutom men jag är så jäkla stressad när det gäller skolan just nu så det får prioteras. SNART jullov!! Sen är det bara en termin kvar för min del!!!

BLOGGINTERVJU: Emma Grann

2015-12-04 - 10:00:00 / 5 kommentarer / All kopiering förbjuden
Ny, rolig och inspirerande inläggsserie på bloggen, bloggintervjuer! Eftersom detta främst är en fotoblogg så vill jag såklart främst intervjua fotobloggare. Dessa inlägg kommer komma upp en gång i veckan med en ny fotoprofil varje vecka. Frågorna kommer varieras och ändras utefter varje person. Jag har en lång lista på fotobloggare jag vill ha med här, men vet du något, eller om du själv har en fotoblogg, så tveka inte på att mejla mig (aangelicabengtsson@gmail.com) så kanske du får synas här.

FRIYAY! Denna veckan har jag pratat med grymma Emma Grann som nog många av er känner igen, Emma är för mig en väldigt stor inspiration inom foto då hon tar fantastiska porträttbilder och hon är, precis som jag, en sucker för motljus!
Alla bilder är lånade från Emmas blogg.

Hejsan Emma, hoppas allt är bra med dig! Du är ju fortfarande väldigt ung men otroligt duktigt och driven inom fotografi. Du pluggade media på gymnasiet och har efter det fortsatt i samma spår, vad är det som får dig att fortsätta? Har du alltid dröm om att bli fotograf?
-Hejsan hoppsan! Och tack så mycket! :)
Jag tror att jag aldrig riktigt (öppet) vågat drömma om att bli fotograf, eftersom att jag då är rädd för att misslyckas (det låter säkert konstigt men så har jag tänkt). Men innerst inne så är det ju fotografi jag vill hålla på med och jag känner mig aldrig så hemma som jag gör när jag har kameran i handen. Speciellt när jag fotograferar porträtt och människor ute i naturen i lågt och härligt ljus. Det som får mig att fortsätta är ett driv inom mig, ett driv att vilja bli bättre och nu på senare år så har jag väl också insett att det är möjligt att leva på den hobbyn jag har. Och det skulle ju vara en dröm! Jag vet inte om jag alltid har velat bli fotograf, dock har jag alltid varit väldigt intresserad av konst, bild och fotografi i alla dess former. Men nu hade jag aldrig kunna tänka mig ett liv utan fotografi!


Du har jobbat med kända personer som Daniel Paris och Ellinor Bjurström från Top Model och det måste vara roligt att få göra det. Hur går du tillväga för att kontakta modeller till dina projekt?
Det är sååå roligt! Och det är inte så svårt som det kanske verkar, utan jag tar kontakt via ett mejl till dem oftast. Daniel fick jag kontakt med via Aina Lesse som jag har fotograferat ett par gånger. Jag behövde fler killar i mitt blomsterprojekt och frågade Aina om hon kände någon (vem som helst!) och helt plötsligt var Daniel involverad, så himla kul!
Att vara ung inom fotografi måste ha både för och nackdelar, vad skulle du säga är fördelar och vilka är nackdelarna?
Jag är så himla glad att jag är ung, haha! Det betyder att jag fortfarande har så lång tid på mig att bli mycket mycket bättre, och lära mig så mycket mer, men jag känner mig inte heller stressad att jag behöver göra det nu på en gång. Jag vill ut och resa och upptäcka också! Nackdelarna med att vara ung i den här världen är kanske att jag inte har så bra koll på analogt fotografi då jag kört med digitalt hela tiden (förutom någon analog kamera när jag var 10-12 år men där använde jag inga inställningar utan tryckte bara på knappen). Jag vet inte om det är någon nackdel egentligen, men jag hade gärna velat lära mig mer om analogt fotografi och testa att vara i mörkrum och så. Visst går det att lära sig nu också men om jag föddes på 70-talet så hade jag ju varit illa tvungen... ;) 

Vilket är det roligaste fotojobbet du gjort?
De roligaste jobben är alltid de när jag får någon kreativ frihet (alltså när det är mer än bara en vit bakgrund eller när allt är planerat hur det skall se ut redan), speciellt när jag får vara utomhus. Som en del utav bilderna jag hr tagit för smyckesföretaget Sparv bland annat, det har varit så roligt! Sedan har jag ett jättehärligt minne av när jag fotograferade vimmelbilder på en nattklubb i Varberg förra året, Niello stod på scenen och jag försöker få med publikhavet och artisten på samma bild för att fånga den där härliga känslan och energin som fanns i luften. Helt plötsligt vinkar de upp mig på scenen och jag står och dansar och fotar med dem där uppe, det var så himla roligt!  För tillfället pluggar du på Fotoskolan STHLM, hur är det? 
Jag har lärt mig mer än vad jag märker själv tror jag. När jag tittar tillbaka på bilder tagna för ett år sedan så ser jag så mycket som jag kunde gjort bättre, både foto- och redigeringsmässigt. Och det är så himla kul att märka det själv! Så jag får väl säga att det är mycket bra, jag har träffat så många talangfulla och härliga människor också, och jag lär mig mycket genom att hjälpa och ta hjälp av dem och se hur de utvecklas också! 

Vad är din största dröm inom foto, karriärsmässigt? Och om du skulle få möjligheten att fota två personer, döda eller levande, vilka skulle det vara?
Min dröm är att kunna leva 100% på fotografi som frilansande fotograf. Att få göra jobb som jag tycker är roliga och givande för mig. Får jag det, då kommer jag att vara så lycklig! Vägen dit kommer nog vara kämpig och svår, men jag får se det som en utmaning istället för ett hinder.
 
Den andra frågan är svår, och jag vet att jag har fått den förut utan att riktigt kunna svara. Men under senaste tiden har jag blivit ett stort fan av Cara DeLevingne, hon verkar så duktig framför kameran och hon har det utseendet och den energin som jag gillar hos en modell, så jag får svara Cara som en utav dem i så fall. Sedan skulle jag vilja vända på frågan och säga vem/vilka jag skulle vilja fotografera SOM. Såklart skall jag hitta min egen stil och mitt sätt, men jag hade gärna velat kunna fånga blickar och känslor som Sally Mann, använda mig av ljus som Emelie Ohlsson och vara lika cool som Annie Leibovitz!  Alla vet att man måste våga för att lyckas inom mediabranschen, men har du några specifika tips som har gjort att du kommit så pass långt inom fotografi, även om du fortfarande utbildar dig?
Våga misslyckas! När jag hörde den meningen första gången så förstod jag inte riktigt vad den betydde, jag gick ofta inte in i saker om jag inte visste att jag skulle göra det bra. Men det var där jag gjorde fel! Jag fotograferar mycket mer nu än jag gjorde förut, men jag visar också mycket mindre av det jag fotograferar eftersom att jag "misslyckas" med mycket. Det är mycket bättre att lägga upp 10 supergrymma bilder som jag är nöjd med än att lägga upp 50 bilder där några är lite halvbra. Men det är också väldigt viktigt att ta de där halvbra bilderna för att hitta nya sätt eller nya tekniker att kunna använda och göra de där grymma bilderna sedan! Så våga ringa upp någon som kan vara din modell även om du inte riktigt vet hur man gör, våga använda de manuella inställningarna på kameran även om du inte riktigt vet hur man gör, våga fotografera människor på stan även om du egentligen inte riktigt har modet att fråga. Våga testa och fotografera MYCKET! Det gör liksom inget om bilderna inte blir bra varje gång, tillslut blir de bra!TACK grymma Emma för du ville ställa upp, jag tror du är en stor inspiration för många och jag hade älskat att få fota med dig någon gång. Fortsätt köra på, du kommer uppnå den där drömmen förr eller senare!!

Agerat fotograf

2015-12-03 - 18:27:56 / 4 kommentarer / All kopiering förbjuden
Alltså tiden bara rinner iväg, man hinner inte riktigt med på en vecka, hehe. Jag har spenderat det mest av min tid efter skolan på jobbet och imorgon öppnar vi upp där på riktigt och ska ha lite julfirande i några dagar denna och nästa helg med mycket besökare. SÅ mysigt!! :-) 

Idag har jag agerat fotograf åt ett UF företat, Okey UF heter dom, de säljer väldigt fina tröjar med en fin tanke och såklart köpte jag en. Ska höra med de om jag får visa några bilder här senare när de själva publicerat på sina sociala medier. Det är verkligen så kul att kunna hjälpas åt med sina vänner, det är perfekt träning för mig och de får bilder som ser hyfsat proffesionella ut, win win!! Och jag blir alltid sådär jäkla nervös innan jag ska fota åt någon annan, men sen när jag väl är mitt uppe i det så har jag alltid så jäkla kul och bara trivs för det är liksom precis sånt jag vill göra i framtiden, varje dag. 

 
 
 
 

Kostymförråd i Malmö // BTS

2015-12-01 - 21:51:37 / 4 kommentarer / All kopiering förbjuden


Som vanligt var jag ganska dålig på att fota behind the scenes men några bilder blev det allt!! Det blev inte alls som jag tänkt mig under fotograferingen idag så jag är så himla besviken, men allt kan ju inte gå bra och jag kanske har en bra bild - så då får jag vara nöjd :-). 

Dock så måste ni checka in stället vi var på om ni vill komma åt kostymförråd och fantastiska möjligheter att fota i olika miljöer, stället vi var på heter Stagevsion och ligger i Malmö, och det är så fantastiskt, www.stagevision.se! Jag hoppas vi får möjligheten att åka dit och fota en gång till, nu när man vet hur där ser ut och kan planera utefter det, man kan göra hur mycket som helst där!!

Fotograferingdags

2015-12-01 - 10:08:22 / 4 kommentarer / All kopiering förbjuden

Idag ska vi ha en rolig fotografering i skolan, åh, det ska bli så himla kul! Vi har ett samarbete med en annan skola där elever läser makeup och inredning så vi ska tillsammans med de styra upp fotograferingar och det ska bli så jäkla kul! Min grupp ska inte fotografera förrän i eftermiddag men tänkte åka in så jag är där i tid så jag kan gå runt och kolla på stället. Vi kommer ha tillgång till ett kostymförråd så det kommer bli asgrymt!! Ska försöka ta lite behind the scene bilder också :-).